Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Localitatea din România în care oamenii au votat degeaba. Motivul pentru care buletinele vor fi anulate

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, Mugurel-Arin Boţu, a anunțat că la secţia de votare nr. 84 din Cormaia, Sângeorz-Băi, membrii secţiei le-ar fi înmânat alegătorilor buletine pe care nu aplicaseră ştampila de control.

Din acest motiv pentru care acestea, la finalul zilei,  buletinele de vor fi declarate nule. 

Potrivit lui Boţu, nu se ştie câte astfel de buletine au fost folosite înainte ca membrii secţiei de votare să îşi dea seama de această neglijenţă.

Cazul a intrat în atenţia Autorităţii Electorale Permanente.

"De la circumscripţia de la Sângeorz-Băi, am fost sesizaţi cu privire la faptul că un număr - nu se cunoaşte câte buletine de vot nu au avut ştampila de control pe ele şi au fost introduse până să îşi dea seama membrii secţiei de votare. A fost sesizată AEP pentru a lua măsuri cu privire la membrii secţiei de votare. Buletinele de vot care nu au ştampilă de control, la final, vor fi declarate nule", a afirmat preşedintele BEJ Bistriţa-Năsăud.

BEJ a mai fost sesizat şi în legătură cu faptul că în comuna Dumitriţa mai mulţi cetăţeni ar transporta oameni la vot cu diverse autoturisme.

Citește și
alegeri locale 2024
Bucureștiul pe ultimul loc la prezența la urne la alegerile locale din 9 iunie 2024

"De la Dumitriţa, secţia 132, ne-au anunţat că i-au anunţat verbal mai mulţi cetăţeni că anumiţi oameni aduc cu autoturisme cetăţeni la vot. Ne-au spus că au sesizat Poliţia, nu ştim până în acest moment dacă s-a confirmat sau nu această sesizare", a explicat Boţu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult