Radu Mihaiu va depune plângere penală împotriva Biroului electoral de sector. El acuză dispariţia a 1.800 de buletine

Radu Mihaiu
Agerpres

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că va depune plângere penală împotriva reprezentantului PSD din Biroul electoral de sector, pe care îl acuză că instigă la fraudă electorală.

UPDATE:

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, solicită renumărarea voturilor în peste 30 de secţii, afirmând că există "suspiciuni documentate de fraudă" în cazul a peste 2.000 de voturi.

Rau Mihaiu, candidat pentru un nou mandat, este prezent miercuri în faţa Biroului Electoral al Sectorului 2, pentru a cere "respectarea votului oamenilor".

Alături de el se află şi alţi membri USR precum Elena Lasconi, Lucian Stanciu-Viziteu, Ionuţ Moşteanu, Radu Mihail, Diana Buzoianu.

Citește și
vot
Situaţie tensionată în Sectorul 2. Radu Mihaiu acuză că îi lipsesc 280 de voturi dintr-o secţie. Intervenţie a jandarmilor
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”

"Cer Biroului Electoral de Sector, Biroului Electoral Municipal, Biroului Electoral Central şi decidenţilor politici să respecte votul cetăţenilor Sectorului 2. Avem suspiciuni documentate de fraudă pentru peste 2.000 de voturi. 2.000 de voturi care fac diferenţa. Din punctul meu de vedere aceste alegeri trebuie să fie validate după ce toate aceste suspiciuni sunt verificate. Avem o secţie în care s-au inversat rezultatele. Avem 504 voturi dispărute. Avem 1.345 de buletine dispărute din secţii. Asta din datele oficiale de pe site-ul AEP. Cer PNL să se disocieze de această tentativă de fraudare a alegerilor. Cer să voteze în Biroul Electoral de Sector şi al Municipiului pentru renumărările cerute", a spus Radu Mihaiu.

El a menţionat că solicitarea sa pentru renumărare nu a primit încă un răspuns şi a acuzat o "tergiversare" a rezolvării situaţiei.

"Avem o secţie care a fost raportată ca fiind greşit trecută pe procesul verbal încă de luni. Nu există o decizie de renumărare în cazul ei. Oamenii din secţia de votare au spus: 'am transcris greşit', iar cei din Biroul Electoral de Sector refuză să ia măsurile normale de a renumăra, pentru a vedea care este realitatea. În plus, în Biroul Electoral de Sector au apărut peste noapte două voturi nule, care nu existau înainte şi pe care nu le recunosc cei din secţia de votare. Aşa ceva este inadmisibil şi cer tuturor forţelor politice să respecte votul oamenilor şi să voteze în birourile electorale pentru renumărarea transparentă a voturilor", a declarat primarul USR.

Mihaiu a precizat că au mai rămas de validat trei secţii, dar că USR a depus cerere pentru renumărarea voturilor la peste 30 de secţii, unde "fie voturile au fost raportate greşit, fie au dispărut" voturi.

"Alegătorul a pus votul în urnă, iar votul lui a dispărut. Nu a mai ajuns nici pe procesul verbal, nici în saci. Vrem să ştim ce s-a întâmplat cu aceste voturi. (...) Este clar că în acest Birou Electoral de Sector majoritatea şi toate deciziile sunt dictate de reprezentantul PSD. Este un abuz în serviciu ceea ce fac ei. Din punctul meu de vedere, acest lucru trebuie să înceteze. Trebuie să avem rezultatul real al alegerilor, nu unul falsificat", a spus Mihaiu.

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a declarat că este prezentă alături de Radu Mihaiu pentru a-l susţine. "Dintotdeauna am luptat pentru democraţie, iar votul este reflecţia democraţiei. Aş ruga candidaţii să nu se bucure la o victorie temporară prin înşelăciune, ci haideţi să respectăm democraţia. Eu pentru asta lupt şi pentru asta o să militez. Noi lucrăm în echipă, suntem o echipă şi îl susţin pe Radu din tot sufletul şi pe Clotilde (Armand, primarul în funcţie al Sectorului 1 - n.r.)", a precizat Lasconi.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Plângerea va viza şi Biroul Electoral al Sectorului 2 în ansamblul său, deoarece nu a luat măsuri pentru a corecta eroarea apărută la Secţia 352.

"Din punctul meu de vedere, Biroul electoral de sector este ostil, fiind controlat de PSD. Guvernul PSD-PNL a pus în secţiile de votare reprezentanţi de la Pro România, de la UDMR şi de la alte partide, care evident că nu au avut membri şi au fost înlocuiţi de membri PSD. Ei inclusiv în Biroul electoral de sector au acum o majoritate, pentru că şi-au făcut-o din pixul Guvernului. (...) Am întocmit această plângere, o voi depune astăzi la Parchet. Plângerea îl vizează, în primul rând, pe reprezentantul PSD din Biroul electoral de sector, care instigă la fraudă electorală, a şi ameninţat membrii comisiei să lase voturile aşa cum au fost consemnate, nu cum este realitatea, şi pentru Biroul electoral de sector, care, deşi a aflat că există o eroare la una din secţii, nu a luat măsuri pentru a corecta această eroare", a explicat primarul Sectorului 2, miercuri, pentru B1 Tv.

El a susţinut că au "dispărut" 500 de voturi exprimate, dar şi alte 1.300 de buletine fără să fi fost înmânate alegătorilor.

"Vreau să ştiu cum este posibil ca unor alegători să li se dea buletine preştampilate. Vreau să ştiu de ce în unele secţii s-au dus oameni cu însemnele partidelor. (...) Sunt foarte, foarte multe secţii care nu s-au putut închide, pentru că nu s-au închis cheile. Atunci când voturile dispar, nu se închid cheile, pentru că spune undeva că s-au înmânat alegătorilor un număr de voturi, s-a votat pentru candidatul cutare - atât, pentru candidatul cutare - atât, iar atâtea voturi nule. Dacă ele însumate nu dau numărul de buletine înmânate alegătorilor, e o problemă cu cheia", a afirmat Mihaiu.

Primarul Sectorului 2 a acuzat "presiuni foarte mari din partea PSD, inclusiv în Biroul electoral de sector" pentru închiderea votării. Potrivit acestuia, s-au exercitat "presiuni inimaginabile" asupra membrilor comisiei din Secţia 352 să nu recunoască eroarea.

"Sunt multiple nereguli. Pentru prima pe care am sesizat-o am făcut întâmpinare către Biroul electoral de sector şi încă e nerezolvată. S-au înlocuit cifrele de la mine către o contracandidată, doamna Bughiu; deci 333 de voturi care trebuia să fie ale mele au fost trecute la doamna Bughiu, iar cele 47 de voturi ale doamnei Bughiu au fost trecute la mine. Cei din secţia de vot au recunoscut greşeala, au spus că după 26 de ore au transcris greşit calculele în procesul verbal. Încă nu s-a rezolvat această problemă. Biroul electoral de sector încearcă să tergiverseze renumărarea", a spus Radu Mihaiu.

El a mai susţinut că există şi voturi care au fost anulate "deşi era foarte clar că sunt corecte". Mihaiu acuză Biroul electoral de sector că "închide din pix procese verbale".

"În acest moment mai este o singură secţie de vot de închis şi diferenţa, pe site-ul AEP, este undeva la 500 de voturi. Dacă cele 280 de voturi sunt trecute corect în dreptul meu, rămâne o diferenţă de aproximativ 220, care e posibil să crească după introducerea unei ultime secţii spre 260-270 de voturi. În condiţiile în care avem peste 500 de voturi exprimate şi neintroduse în procesele verbale şi avem alte peste 1.300 de buletine care au dispărut - nu au fost date alegătorilor, dar au dispărut undeva - există o întrebare legitimă dacă acestea nu au fost numărate sau au fost duse altundeva. Am depus cerere de renumărare în foarte multe secţii de vot, poate găsim aceste voturi dispărute acolo, pentru că la această diferenţă, cele peste 500 de voturi pot să schimbe rezultatul", a transmis primarul Sectorului 2. 

Articol recomandat de sport.ro
Englezii au găsit vinovatul pentru finala pierdută: ”Slab și incapabil. Nota 3”
Englezii au găsit vinovatul pentru finala pierdută: ”Slab și incapabil. Nota 3”
Citește și...
Radu Mihaiu depune plângere penală împotriva BEC Sector 2: Se vede cu ochiul liber cum se încearcă fraudarea alegerilor
Radu Mihaiu depune plângere penală împotriva BEC Sector 2: Se vede cu ochiul liber cum se încearcă fraudarea alegerilor

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a anunţat că o să depună plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în acte publice.

Situaţie tensionată în Sectorul 2. Radu Mihaiu acuză că îi lipsesc 280 de voturi dintr-o secţie. Intervenţie a jandarmilor
Situaţie tensionată în Sectorul 2. Radu Mihaiu acuză că îi lipsesc 280 de voturi dintr-o secţie. Intervenţie a jandarmilor

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, s-a deplasat, luni seară, la sediul Biroului Electoral din Sectorul 2, nemulţumit că de la o secţie de votare îi lipsesc 280 de voturi.

Cătălin Drulă, după rezultatele la exit-poll: Sunt făcute din pix. Clotilde Armand şi Radu Mihaiu au câştigat
Cătălin Drulă, după rezultatele la exit-poll: Sunt făcute din pix. Clotilde Armand şi Radu Mihaiu au câştigat

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, afirmă că rezultatele exit-poll-urilor „sunt în susţinerea unei operaţiuni care a început de mult, de fraudare a votului din România”.  

Candidatul USR la Primăria Sectorului 2, Radu Mihaiu: ”Am luat semnături de la Rareş Hopincă şi Cătălin Cîrstoiu”
Candidatul USR la Primăria Sectorului 2, Radu Mihaiu: ”Am luat semnături de la Rareş Hopincă şi Cătălin Cîrstoiu”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR) afirmă că a luat semnături de la Rareş Hopincă şi Cătălin Cîrstoiu pe lista USR pentru alegerile locale.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu: Da, există o mafie imobiliară în Bucureşti
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu: Da, există o mafie imobiliară în Bucureşti

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a răspuns afirmativ, după ce a fost întrebat într-o emisiune televizată dacă există ”mafie imobiliară” în București.

Recomandări
Spania este noua campioană a Europei! ”Furia Roja” câștigă EURO 2024 după ce a învins Anglia cu 2-1 într-o finală nebună
Spania este noua campioană a Europei! ”Furia Roja” câștigă EURO 2024 după ce a învins Anglia cu 2-1 într-o finală nebună

Spania a câștigat finala Campionatului European de fotbal - EURO 2024, pe Olympiastadion din Berlin, în direct pe PRO TV și VOYO. Ibericii au învins Anglia cu 2-1, după o repriză secundă extrem de spectaculoasă.

Lui Donald Trump i-a trecut, la propriu, glonțul pe la ureche. Modul uluitor prin care atentatorul a păcălit Service Secret
Lui Donald Trump i-a trecut, la propriu, glonțul pe la ureche. Modul uluitor prin care atentatorul a păcălit Service Secret

Donald Trump, candidatul republican pentru Casa Albă, a fost împușcat și rănit ușor la ureche într-o tentativă de asasinat la un miting de campanie electorală în Pennsylvania.  

Cum i s-a adresat președintele Joe Biden contracandidatului său Donald Trump după tentativa de asasinat. ”E o nebunie”
Cum i s-a adresat președintele Joe Biden contracandidatului său Donald Trump după tentativa de asasinat. ”E o nebunie”

Donald Trump le-a mulțumit susținătorilor săi pentru „gândurile și rugăciunile” lor în a doua declarație publică de la tentativa de asasinat.