AUR Ilfov: Suspiciuni de fraudă într-o comună din Ilfov! 200 de persoane s-au îmbolnăvit subit de aceeaşi boală
Cu doar câteva ore înainte de începerea procesului de vot apar noi suspiciuni de fraudare a votului românilor, afirmă reprezentanţii filialei partidului AUR Ilfov.
Potrivit News.ro, ei spun că, în comuna Nuci din judeţul Ilfov, peste 200 de persoane au solicitat urna mobilă, invocând cu toţii aceeaşi boală - tensiune arterială.
Mai exact, 116 persoane dintr-o secţie, 71 din alta şi 44 dintr-o a treia secţie au solicitat urna mobilă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Mai mult, toate adeverinţele medicale sunt semnate de acelaşi cadru medical, conform comunicatului de presă al AUR.
Având în vedere boala invocată, inclusiv Biroul Electoral de circumscripţie ar fi putut respinge solicitările pentru urna mobilă în cazul acestor persoane, adaugă cei de la AUR Ilfov.
„Însă, toate aceste coincidenţe puse cap la cap par a pregăti o fraudă importantă în judeţul Ilfov. Pentru o comună precum Nuci, cu o populaţie de sub 3.000 de persoane, voturile a peste 200 de persoane pot fi decisive în ziua votului”, mai spune sursa citată.
În replică, IPJ Ilfov a transmis într-un comunicat pentru Știrile Pro TV că a verificat informațiile și a constat faptul că nu sunt 200 de persoane care au cerut urna mobilă, ci 116, iar media de vârstă a persoanelor care au cerut acest lucru este cuprinsă între 80 și 90 de ani.
Comunicatul IPJ Ilfov:
”Din primele verificări, până la această oră, în cele două secții de votare din localitatea Nuci, având paza asigurată de către jandarmii Ilfoveni, au fost depuse 116 cereri privind urna mobilă.
Din verificări a rezultat faptul că media de vârstă a persoanelor care au formulat cereri pentru urna mobilă este cuprinsă între 80 și 90 de ani.
De asemenea, din verificări a rezultat și faptul că au fost formulate cereri și din cauza avertizărilor meteo pentru o zi caniculară, care ar putea afecta sănătatea persoanelor vârstnice”.