Donald Trump face aluzie la asasinarea lui Hillary Clinton. Reactia prompta a democratei, dupa afirmatiile scandaloase

Dată publicare: 09-08-2016 23:17
Dată actualizare: 12-08-2016 07:13


Candidatul Republican la presedintia SUA, Donald Trump, a facut o noua afirmatie revoltatoare, in timpul unui discurs sustinut in Wilmington, North Carolina.
 

In timp ce vorbea despre dreptul presedintelui de a numi judecatorii Curtii Supreme, Trump a afirmat ca Hillary Clinton isi va pune oamenii ei in pozitiile-cheie, pentru a evita orice fel de probleme cu justitia. Candidatul Republican a afirmat ca Hillary Clinton ar putea, totusi, sa fie impiedicata de cei care au permis de port-arma, relateaza The Guardian.

"Daca ajunge sa isi aleaga judecatorii, nu o sa mai puteti face nimic. Desi cei care beneficiaza de al doilea amendament al constitutiei poate ca pot face ceva in privinta asta, nu stiu", a spus Trump.

Al doilea amendament din constitutia SUA protejeaza dreptul americanilor de a purta arme. Trump si-a acuzat contracandidata ca vrea sa interzica acest drept, lucru pe care Clinton l-a negat.

Reactia democratei a venit imediat dupa afirmatiile magnatului: "Ce spune Donald Trump este periculos. O persoana care vrea sa devina presedintele Statelor Unite nu ar trebui sa incite in niciun fel la violenta."

Tema Curtii Supreme a intrat recent pe agenda de dezbateri a celor doi candidati, dupa moartea judecatorului conservator Antonin Scalia, care nu a fost inca inlocuit. Iar legi mai stricte de posesie a armelor sunt cerute tot mai des in SUA, dupa numeroasele incidente care au avut loc in ultimii ani.


VIDEO PROTVPLUS.RO