Trump propune masuri economice drastice pentru a reduce diferenta fata de Clinton. Proteste la discursul republicanului

Dată publicare: 08-08-2016 21:47
Dată actualizare: 11-08-2016 07:00


Donald Trump

Pentru a-si reduce caderea in sondaje candidatul republican la Casa Alba Donald Trump a mutat luni dezbaterea asupra economiei si a propus o serie de masuri-soc intr-un domeniu in care considera ca Hillary Clinton este vulnerabila.

Intr-un discurs sustinut la clubul economic din Detroit, capitala industriei americane de automobile, omul de afaceri a propus un moratoriu privind orice noi reglementari si o scadere generala a impozitelor, caracterizand cei opt ani de mandat ai lui Barack Obama drept o povara pentru antreprenori, relateaza AFP, citat de Agerpres.

Discursul candidatului Republican a fost umbrit de zeci de protestatari, care au scandat impotriva magnatului. Iar mai multi lideri din interiorul partidului si-au retras sprijinul si au anuntat ca o vor sustine pe Hillary Clinton. Printre acestia se numara si fostul guvernator de Michigan, William Milliken.

"Sunt mahnit ca Partidul Republican a nominalizat pentru aceste alegeri un candidat care a demonstrat in repetate randuri ca nu imbratiseaza idealurile pentru care luptam noi. Pentru ca imi pasa de viitorul natiunii noastre, o sa ma alaturi listei lungi de republicani care ii vor da votul de incredere lui Hillary Clinton", a spus acesta.

"Orasul Detroit este exemplul graitor al esecului politicii economice al adversarei mele", a declarat candidatul republican. Interventia a fost intrerupta in mai multe randuri de manifestanti favorabili contracandidatei sale democrate.

"Ea este candidata trecutului. Noi suntem viitorul", a spus Trump despre Hillary Clinton, prezentata drept mostenitoarea erei Obama.

Miliardarul populist a denuntat din nou tratatele de liber-schimb. "Hillary Clinton a sustinut acordurile comerciale care au facut acest oras sa-si piarda slujbele si bogatia", a declarat Donald Trump, facand referire la tratatul semnat de Bill Clinton in 1993 cu Mexic si Canada.

Candidatul republican a spus ca va propune o reforma a taxelor care va aduce cea mai mare revolutie in domeniu din era fostului presedinte Ronald Reagan.

El a subliniat ca planul sau economic "contrasteaza ca ziua de noapte" cu cel al democratei Hillary Clinton.

Trump a spus ca multi muncitori din SUA vor beneficia de o scadere pana la zero a impozitului de venit in baza planului sau si ca portitele legale care serveau anumite interese speciale vor fi eliminate.

Republicanul a subliniat ca planul sau va da un impuls pentru "repornirea Americii". "Este un lucru posibil si nici macar nu va fi greu", a spus Trump.

Donald Trump a precizat ca va reduce "masiv reglementarile" guvernului, apreciind ca excesul de reglementare costa SUA doua trilioane de dolari anual.

"Voi avea un scop care primeaza cand vine vorba de reglementare: vreau ca joburile si bogatia sa ramana in America", a afirmat omul de afaceri.

"Este timpul sa renuntam la ancora care ne trage in jos", a spus el, precizand ca va institui "un moratoriu temporar" asupra oricaror noi reglementari.

"Nu mai castigam. Dar cand voi fi presedinte vom incepe din nou sa castigam. Grupa mare", a dat asigurari candidatul republican la presedintia SUA.

Printre propunerile concrete ale lui Trump se numara reducerea impozitului pe venit de la 39,6% la 33% si cea a impozitului pe profitul societatilor de la 35% la 15%.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO