Un fost agent CIA intra in cursa pentru alegerile prezidentiale din SUA. Cine e candidatul care vrea sa-l blocheze pe Trump

Dată publicare: 08-08-2016 21:40
Dată actualizare: 11-08-2016 07:00


Donald Trump, Hillary Clinton

Republicanul Evan McMullin si-a anuntat luni candidatura la alegerile prezidentiale americane din luna noiembrie pentru a bloca drumul candidatului oficial al partidului, Donald Trump, care ramane contestat de o parte a taberei conservatoare.

'Niciodata nu este prea tarziu pentru a face un bine', a spus candidatul, necunoscut marelui public si fara o mare experienta politica, pe noul sau site de campanie, relateaza AFP, citat de Agerpres.

Acest fost ofiter CIA, in varsta de 40 de ani, a fost pana de curand un colaborator al grupului republican din Camera Reprezentantilor. Un oficial al acestui grup a afirmat luni ca McMullin nu mai este angajat.

'In acest an in care americanii si-au pierdut increderea in candidatii celor doua mari tabere, este timpul ca o noua generatie de lideri sa apara', a scris Evan McMullin pe pagina sa de Facebook. 'America merita mai mult decat ne ofera Donald Trump si Hillary Clinton', a mai spus el.

Candidatura a fost, potrivit canalului ABC, depusa de o organizatie numita 'Better for America', finantata de republicanii care se opun lui Donald Trump.

Insa, fara un buget de campanie care sa rivalizeze cu zecile de milioane de dolari stranse in fiecare luna de echipele Clinton si Trump, aceasta candidatura se adauga sutelor de candidaturi populare depuse oficial la Comisia Federala Electorala. Ea este de asemenea tardiva in calendarul prezidential.

Pentru a aparea pe buletinele de vot, candidatii trebuie sa se inregistreze separat pe langa autoritatile din cele 50 de state, conform procedurilor uneori greoaie. Numeroase termene-limita sunt stabilite in lunile august si septembrie.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO