Donald Trump, atacat dur de Barack Obama si Francois Hollande: "Provoaca greata" si "Ajunge!"

Dată publicare: 03-08-2016 14:10
Dată actualizare: 06-08-2016 00:16


 Campania prezidentiala din Statele Unite are toate sansele sa stabileasca un nedorit record in materie de controverse.

Candidatul republican este catalizatorul scandalurilor, iar gafele acestuia au provocat un neobisnuit atac din partea presedintelui in functie. Barack Obama a afirmat apasat, marti seara, ca Donald Trump nu se califica pentru postul de presedinte. Simultan, peste ocean, la o intalnire neprotocolara cu jurnalistii, Francois Hollande declara ca "excesele lui Trump provoaca greata".

Fin dialectician, Donald Trump reuseste ca nimeni altul sa se situeze de ambele parti ale unei baricade. Se contrazice singur atat de des, incat face si treaba adversarilor sai. Ultima isprava i-a descumpanit chiar si pe sustinatorii lui.

Donald Trump: "Bancile din China... nu te stresa in legatura cu copilul. Mor dupa copii. Il aud plangand. Imi place. Ce copil frumos! Nu-ti face griji. De fapt, glumeam, scoate copilul de aici! Te pomenesti ca mama lui chiar a crezut ca-mi place sa aud copii plangand cand vorbesc."

E doar cel mai nou exemplu al unui adevarat fenomen. Lipsa de consecventa si iesirile nervoase ale lui Trump l-au facut, marti seara, pe presedintele Obama sa lanseze un rechizitoriu neobisnuit de direct.

Barack Obama: "Candidatul republican nu este potrivit functiei prezidentiale. Faptul ca pare sa n-aiba nici macar cunostinte elementare pe teme sensibile inseamna ca este absolut nepregatit pentru acest post. Cel care face asemenea gafe nu are ratiunea, temperamentul, intelegerea necesare pentru a ocupa cea mai importanta functie pe glob. Vine un moment in care trebuie sa spui: "Ajunge!"

Obama a avut insa cateva sageti si pentru candidata democrata, Hillary Clinton, care se opune acordului comercial cu Asia.

Barack OBama, presedintele SUA: "Ei bine, deocamdata eu sunt presedinte si eu sustin T.P.P. Cred ca eu am argumente mai bune decat oponentii. Sa speram ca, dupa alegeri, va exista mai multa atentie pentru fapte, dincolo de demagogia politica si spectacolul din campanie."

Comentatorii sunt cu totii de acord ca asista la cea mai turbulenta campanie electorala din ultimele decenii.


VIDEO PROTVPLUS.RO