A doua dezbatere Donald Trump - Hillary Clinton, in direct pe www.stirileprotv.ro

09-10-2016 07:43

Dezbatere Trump - Clinton

Hillary Clinton si Donald Trump se vor infrunta luni dimineata in cea de-a doua dezbatere a campaniei prezidentiale. Infruntarea va fi live pe www.stirileprotv.ro, incepand cu 4 dimineata.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

Trump nu porneste insa cu dreptul. Presa din Statele Unite a publicat vineri o inregistrare in care magnatul face comentarii obscene la adresa femeilor.

Multi lideri republicani si-au retras sprijinul, iar unii i-au sugerat chiar sa renunte la cursa, idee respinsa insa ferm de Trump.

Pana si sotia omului de afaceri a catalogat comentariile lui drept "inacceptabile si jignitoare". Dupa ce inregistrarea a iesit la iveala, Trump si-a cerut scuze.... cu jumatate de gura.

Urmareste dezbaterea IN DIRECT aici, in player-ul special al canalului online ProTV News

 

Comentatorii se asteapta ca noul scandal, aparut cu o luna inainte de alegeri, sa subrezeasca si mai mult imaginea lui Trump in fata alegatoarelor americane. Inainte ca inregistrarea sa fie facuta publica, aproape 70% dintre acestea spuneau ca nu au o parere buna despre candidatul republican.

La fel gandesc si cativa colegi de marca din partid. Paul Ryan, presedintele Camerei Reprezentantilor a declarat ca este dezgustat, iar un alt congressman din Utah a fost si mai categoric.

Jason Chaffetz, congressman: "Sunt unele dintre cele mai oribile si insultatoare declaratii pe care ti le poti imagina. Iar acele scuze? Alea nu au fost scuze.. Si-a cerut scuze ca a fost prins."

Incidentul va fi cu siguranta exploatat la urmatoarea dezbatere intre Donald Trump si Hillary Clinton, care are loc duminica noapte spre luni dimineata, adica ora 04.00, ora Romaniei.

Tot mai multi republicani isi resping propriul candidat: Donald Trump

"Destul! Donald Trump nu ar trebui sa fie presedinte. Ar trebui sa se retraga. Ca republicana, sper sa sprijin pe cineva care are demnitatea si statura pentru cea mai inalta functie in cea mai mare democratie din lume", a declarat sambata Condoleezza Rice, fosta secretar de stat sub presedintia lui George W. Bush, conform Agerpres.

Comunicatul ei de sambata, citat de DPA, se inscrie intr-o serie de apeluri similare din partea unor personalitati din Partidul Republican, dupa ce candidatul partidului, Donald Trump, a fost nevoit sa-si ceara scuze pentru comentarii si afirmatii vulgare despre femei, inregistrate in 2005 si publicate vineri de Washington Post.

S-au adaugat insa reprosuri, delimitari si retrageri ale sprijinului pentru candidatul propriului lor partid din partea unor republicani, printre care chiar guvernatorul statului Indiana, Mike Pence, care ar urma sa fie vicepresedinte daca Trump este ales presedinte.

Pe lista republicanilor care l-au criticat Trump s-au adaugat, dupa presedintele partidului, Reince Priebus, numele senatorului John McCain, si el candidat la presedintie, in 2008, si ale rivalilor lui Trump din alegerile primare de anul acesta, Carly Fiorina, Ben Carson and John Kasich. In total, 25 de membri republicani ai Congresului SUA - 11 senatori si 14 congresmani - fie i-au cerut lui Donald Trump sa renunte la candidatura, fie si-au retras sprijinul pentru el.

Actorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator republican al statului California, care a intrat in politica venind din industria divertismentului, ca si Trump, a declarat ca nu-l va vota.

"Pentru prima data de cand am devenit cetatean (american - n. red.) in 1983, nu voi vota cu candidatul republican la presedintie", a scris pe Twitter starul din Terminator.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO