USB vrea acces la buletinele de vot din Sectorul 1 si va solicita din nou renumararea voturilor. "Cerem ceva normal"

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07

''Uniunea Salvati Bucurestiul'' va cere Autoritatii Electorale Permanente sa aiba acces la sacii cu buletinele de vot, centralizate in sectorul 1, unde acest partid a avut-o in cursa pe Clotilde Armand.

Pe de alta parte, USB va cere judecatorului care valideaza alegerile de sector sa dispuna renumararea voturilor in sectiile in care s-au inregistrat probleme, dupa cum sustine Nicusor Dan.

Uniunea Salvati Bucurestiul si-a epuizat caile de atac in urma rezultatelor la alegerile locale din 5 iunie. Solicitarea depusa de USB la Biroul Electoral al Sectorului 1 a fost respinsa marti seara tarziu. Drept urmare, Nicusor Dan si Clotilde Armand, candidatul USB pentru primaria Sectorului 1 apeleaza la justitie si asteapta momentul in care va avea loc procesul de validare a alegerilor.

"Vom cere judecatorului de la Judecatoria sectorului 1 ca in cadrul acelui proces sa dispuna el renumararea voturilor in acele sectii", a spus Nicusor Dan.

Pana atunci, Nicusor Dan si Clotilde Armand vor sa ceara si Autoritatii Electorale Permanente sa li se permita accesul la sacii semnaturi pentru a verifica modul in care s-au numarat voturile.

"Fara consecinte asupra procesului de validare a candidatului vom face o cerere de informatii publice catre AEP astfel incat sa vedem toti sacii cu semnaturile", a spus Nicusor Dan.

Vicepresedintele AEP, Marian Muhulet, a declarat ca in acest moment la autoritate nu se afla nici un sac, toate fiind trimise la judecatorii.

"Nu cerem ceva extraordinar, cerem ceva normal. Eu as propune sa reluam tot procesul in mod calm, sa avem cateva zile la dispozitie sa studiem situatia si domnul Tudorache daca a castigat sa fie un primar care a castigat in mod democratic fara nici un fel de pata pe alegerea lui", afirma Clotilde Armand.

In seara de 5 iunie, Clotilde Armand avea, la exit-poll un usor avans fata de contracanditatul de la PSD, Dan Tudorache. Era singurul sector ca nu parea a fi castigat de PSD. A doua zi insa, cifrele il aratau castigator pe social-democrat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO