Wine Trips România | Crama Hermeziu, locul unde rose-ul se transformă în vin de poveste
Călătoria în patria vinului duce inevitabil în Moldova, pe Domeniile Lungu, un loc care merită văzut cel puțin o dată în viață. Este o afacere integral românească, la iași, descoperită de Wine Trips România, un adevărat business de familie.
Domeniile Lungu însumează circa 2.000 de hectare de teren cultivat cu cereale și viță de vie, într-un efort susținut al unei familii apreciate în Moldova. Wine Trips România și somelierul Sergiu Nedelea au fost oaspeții lui Vasile Lungu și al fiicei sale, Loredana Lungu, proprietari ai afacerii. Domeniul viticol, care include 150 de hectare de viță de vie, este situat în partea de nord a județului Iași, „în terasa superioară a Prutului”, după cum ne lămurește Vasile Lungu.
„Fiind ceva mai noi pe piața vinurilor din România, am ales să ne prezentăm într-o manieră foarte tinerească, astfel încât să atragem publicul tânăr, poate din consumul de spirtoase, spre un produs natural 100%”, a mărturisit Loredana Lungu.
Alegeri 2024
11:31
Doi candidaţi la prezidenţiale solicită Curţii Constituţionale anularea alegerilor din primul tur
09:36
Ilie Bolojan: „Va trebui o mobilizare foarte serioasă, în aşa fel încât doamna Lasconi să câştige”
07:51
Care a fost cea mai mare prezență la vot la alegerile parlamentare din România de după anul 1989
07:49
Analist: Dacă PSD se va abține de la a da indicații de vot pentru turul 2, va deveni responsabil de victoria extremei drepte
Invitata lui Sergiu Nedelea a fost Cosmina Păsărin, mare amatoare de vinuri seci și spumante. La Crama Hermeziu au descoperit mai multe vinuri de poveste, printre care și niște roseuri memorabile, vrednice de lăsat moștenire generațiilor mai tinere.
Episodul integral e disponibil pe PROTV PLUS și VOYO.
Busuioaca de Bohotin, vin emblematic produs în două variante la Crama Hermeziu
75% din strugurii care se coc pe Domeniile Lungu sunt soiuri albe și rose. Chardonnay, Busuioacă de Bohotin, Traminer, Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling de Rhin și Sauvignon Blanc au făcut un pact tainic cu natura din zona Moldovei pentru a da muritorilor un strop de eternitate într-o cană cu vin.
Busuioaca de Bohotin este unul dintre cele mai apreciate vinuri de la noi, însă nu doar pentru gust. Fiindcă este un soi extrem de pretențios la factorii de climă, Busuioaca noastră „sublimă” se cultivă pe suprafețe mici și doar acolo unde prinde drag de sol mănos și oameni inimoși. La Crama Hermeziu, îndrăgitul soi vine în două variante, sec și demidulce, că îmbine toate gusturile, în Gama C’est Soir. Iar asta este atât părerea degustătorilor avizați, cât și a multora dintre reprezentanții publicului larg.
Vinurile Cramei Hermeziu se găsesc pe eMAG la un preț special, și ăși găsesc negreșit locul pe mesele românilor, de sărbători.
Crama Hermeziu are în spate multă istorie, adusă la suprafață prin Gama Scrisori, însă a reușit să se poziționeze clar ca un brand cu mare deschidere la nou.
Legătura cu Costache Negruzzi și vinul
Domeniul viticol Lungu se află la doar câțiva kilometri de satul Hermeziu care l-a dat Moldovei pe Constantin (Costache) Negruzzi. Istoria locului se vede în gama de vinuri Scrisori, licori realizate din cupaje de mare excepție. Familia Lungu aduce un tribut marelui scriitor și om politic pașoptist cu o colecție de vinuri inspirată de cele 33 de scrisori ale lui Negruzzi, trimise familiei, pe vreme când lucra ca traducător al poetului rus Aleksandr Pușkin.
Scrisorile de Hermeziu includ vinurile Cuvee Roșu Scrisori, Cuvee Rose Scrisori și Cuvee Alb Scrisori, din soiuri cultivate pe domeniul de la Iași.
Și dacă vrei să trăiești o experiență completă, poți rezerva una sau mai multe nopți de cazare la hotelul de 4 stele al familiei, La Domenii.
Curios să afli cum a fost în vie la Hermeziu? Vezi VIDEO mai jos! Rămâi alături de noi și de Wine Trips România să descoperi alte povești remarcabile din patria vinului românesc!
Articol susținut de eMAG.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.