Sănătatea dentară, tot mai importantă pentru români. Materiale și tehnologii de ultimă generație folosite de stomatologi

Publicitara dr Leahu

Sănătatea și estetica dentară au devenit în ultimii ani din ce în ce mai importante pentru românii care sunt dispuși să investească bani și timp pentru sănătatea lor.

Chiar dacă intervențiile dentare nu sunt incluse în asigurările obligatorii și nu sunt decontate de stat, românii au devenit din ce în ce mai conștienți de importanța unei guri sănătoare și a unui zâmbet frumos.

În consecință, clinicile dentare de la noi oferă servicii de înaltă calitate cu material și tehnologii dintre cele mai bune. De aceea, și turismul dentar se practică mai frecvent în România.

Fie că vorbim despre operații banale de schimbare a unui dinte, fie că vorbim despre implanturi complicate și reparații de amploare a dinților, toate acestea se fac la cele mai înalte standarde de calitate, iar timpul s-a scurtat semnificativ.

Într-o serie de discuții cu Oana Cuzino, dr. Ionuț Leahu, de la Clinicile dentare Dr. Leahu, a vorbit celor interesați despre mai multe soluții de ultimă generație pentru sănătatea dentară, cum ar fi implanturile dentare Sky fast&fixed, care se pot monta într-o singură zi, tehnologiile moderne de tratare a dinților bolnavi sau despre beneficiile turismului dentar.

Citește și
Secretele murdare ale marilor companii IT din România: „Când apare «cioclul» în sediu, știm”

Implanturile dentare Sky fast&fixed de la Bredent sunt o metodă de reconstrucție totală a danturii, care se adresează pacienților care nu mai au deloc dinți sau au dinți extrem de bolnavi și care nu mai pot fi salvați sub nicio formă.

Procedura presupune inserarea implanturilor dentare și fixarea lucrării provizorii în 24 de ore. Avantajul major al folosirii sistemului de implanturi dentare Sky fast&fixed de la Bredent este că pacienți pot avea, într-o singură zi, dinţi ficşi cu care pot mânca imediat după operaţie.

“Intervenția chirurgicală durează câteva ore și constă în inserarea implanturilor din titan pe ambele arcade. Încă de a doua zi, pacientul își poate relua viața socială și poate scăpa de proteza mobilă, în cazul în care în ultimii ani a folosit așa ceva. Pacientul vine la control după o săptămână, iar apoi chiar și după șase luni de zile, pentru că această tehnică este foarte predictibilă”, explică dr. Leahu.

El a explicat că problemele pe care le are fiecare pacient sunt este diferite, de aceea și costurile sunt personalizate, în funcție de situație.

“Ideal este să nu ajungem în situația de a ne pierde toți dinții, însă un buget pentru întreaga gură poate ajunge undeva între 10.000 și 20.000 de euro, dar contează foarte mult în ce etapă cunoaștem pacientul, contează cât os mai are disponibil, cât de mult trebuie să reparăm. Noi avem pregătite toate opțiunile, astfel încât să obținem dezideratul pacientului. Legat de costuri, nu trebuie să comparăm, pentru că de multe ori pacientul compară cumpăratul unui televizor cu o intervenție extrem de complexă pe care, dacă o facem cum trebuie, este o data în viață”, a explicat dr. Leahu.

Montarea fațetelor și a coroanelor dentare sunt de asemenea unele dintre cele mai frecvente intervenții în cabintele stomatologice de la noi.

Pe lângă dinți sănătoși, fiecare dintre noi vrea să aibă și un zâmbet frumos, iar în cazul pacienților care nu au din naștere o dantură perfectă, fațetele dentare sunt soluția.

Fațetele dentare sunt pelicule foarte fine din ceramică, rezistente și durabile, care sunt aplicate pe suprafața naturală a dinților, pentru a îmbunătăți aspectului acestora. Fațetarea este indicată în cazul dinților fracturați sau care prezintă goluri între ei, a dinților cu mici imperfecțiuni de formă sau culoare sau în cazu paciențilro cu probleme de mușcătură.

Cea mai modernă metodă de restaurare dentară la nivel mondial este folosită și în România, respectiv tehnologia CEREC CAD/CAM. Acest sistem inovator se bazează pe o cameră video performantă care captează cu acurateţe zona vizată. După realizarea designului computerizat, informaţia este transmisă aparatului de frezare, ce va realiza rapid şi precis restaurarea proiectată din ceramică de cea mai bună calitate.

Astfel, atunci când realizează designul, computerul va ține cont și de dinții alăturați, oferindu-i medicului specialist în coroane și fațete dentare cea mai bună variantă. Acesta are posibilitatea de a vedea și ajusta modelul fațetelor dentare 3D.

Pătrunderea masivă a noilor tehnologii dentare pe piața din România a favorizat și dezvoltarea turismului dentar. Pe lângă românii plecați în străinătate, care vin să-și facă intervenții stomatologice în România, și străinii vin în România, pentru tehnologiile avansate și specializările doctorilor stomatologi.

“În urmă cu cinci ani, veneau pentru că prețurile erau mai mici. Acum, vin să se trateze în România pentru că au găsit mai multă tehnologie, mai multă expertiză și mai multă grijă”, explică dr. Ionuț Leahu.

În opinia acestuia, important este ca totul să se facă fără prea multe vizite, pentru că, pe lângă costuri, important este și timpul pe care pacientul îl alocă pentru a-și rezolva problemele dentare.

“Calitatea este și ea importantă, pentru că lucrăm cu cele mai noi tehnologii și avem și expertiza necesară, pentru a oferi pacientului acea garanție că odată ce am făcut un lucru, acel lucru va dăinui mai bine de 20 de ani, fără să aibă nevoie de intervenții majore ulterioare”, explică dr. Leahu.

Implanturile dentare și lucrarea în sine sunt garantate pe viată, însă controalele periodice la șase luni sunt indicate. Dacă pacientul respectă regulile de igienă și vine la control periodic, lucrearea durează toată viața.

Materialul cel mai calitativ cu care lucrăm este ceramica integrală e-max, dacă vorbim despre un material de pus pe dinți, când o lipim face corp comun cu dintele pacientului și acolo știm că mai mult de atât nu se poate. Când vine vorba de lucrări pe implanturi, depinde cât de mare este lucrarea. Dacă avem o singură coroană, folosim e-max, dacă vorbim de mai multe coroane avem fie zirconiu sau, dacă avem o lucrare mai amplă, o structură de titan cu coronițe individuale de ceramică integrală”, spune dr.Ionuț Leahu.

După intervenție, nu există interdicția de a zbura cu avionul, dar înainte de a pleca din țară, pacientul este chemat la un control pentru a se asigura că totul este în regulă și se face programarea pentru următoarea vizită la control.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A primit o mașină de 50.000€ de la Ion Țiriac, dar a observat ceva ciudat când e la volan: "Mă filma"
FOTO A primit o mașină de 50.000€ de la Ion Țiriac, dar a observat ceva ciudat când e la volan: "Mă filma"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Fundația DMS oferă sprijin umanitar de peste 2 milioane de lei victimelor inundațiilor din județul Galați
(P) Fundația DMS oferă sprijin umanitar de peste 2 milioane de lei victimelor inundațiilor din județul Galați

În urma inundațiilor devastatoare din județul Galați, Fundația DMS, ȋnființată de familia Doroftei, a inițiat o acțiune umanitară dedicată ajutorării comunităților afectate.

(P) Cum poți susține viitorul fotbalului românesc făcând cumpărături la PENNY
(P) Cum poți susține viitorul fotbalului românesc făcând cumpărături la PENNY

Liga Punctelor PENNY transformă gesturile zilnice în sprijin pentru cluburile de juniori. Prin gesturi simple integrate în rutina zilnică, oricine poate deveni un susținător activ al fotbalului juvenil din România.

(P) VIDEO Romanian Property Awards, Gala de Excelență în real estate-ul românesc. 10 companii în finala de la Londra
(P) VIDEO Romanian Property Awards, Gala de Excelență în real estate-ul românesc. 10 companii în finala de la Londra

International Property Awards celebrează în 84 țări de pe 5 continente Excelența companiilor din industria imobiliară.

Recomandări
”România, te iubesc!”. Semnal de alarmă pentru agricultura națională: ”Mergem cu frâna de mână trasă. Nu conștientizăm”
”România, te iubesc!”. Semnal de alarmă pentru agricultura națională: ”Mergem cu frâna de mână trasă. Nu conștientizăm”

”Degeaba ne lăudăm cu terenuri fertile. Zero producții. Nimic. Asta au recoltat, prin sudul țării, unii dintre fermieri”, avertizează jurnalistul Rareș Năstase.  

Dezastru în SUA, din cauza fenomenelor meteo extreme. Președintele cere Congresului să aprobe fonduri suplimentare de ajutor
Dezastru în SUA, din cauza fenomenelor meteo extreme. Președintele cere Congresului să aprobe fonduri suplimentare de ajutor

Președintele Joe Biden va vizita, duminică, zonele lovite de uraganul Milton, care a distrus sute de mii de locuințe. Totodată, liderul de la Casa Albă a cerut Congresului să aprobe fonduri suplimentare de ajutor în caz de dezastru.

Război în Ucraina. Soldații ucraineni trec granița ”cu încredere” în blindatele Marder din Germania: ”Nu ne facem griji!”
Război în Ucraina. Soldații ucraineni trec granița ”cu încredere” în blindatele Marder din Germania: ”Nu ne facem griji!”

Incursiunea trupelor ucrainene în regiunea Kursk, pe teritoriul Rusiei, a intrat în a treia lună. Forțele Kremlinului au început o contraofesivă puternică și ar fi recucerit câteva sate.