(P) Rezultate de aur pentru Château Purcari la Decanter World Wine Awards

vin
purcari.wine

Trei medalii de aur și 8 de argint la cea mai prestigioasă competiție enologică a lumii.

Château Purcari a fost desemnată cea mai de succes vinărie din Europa Centrală și de Est la Decanter World Wine Awards 2023, obținând recunoașteri importante pentru produsele sale: trei medalii de aur și 8 de argint la ceea ce este considerată cea mai prestigioasă competiție enologică a lumii.

Academia Purcari Saperavi 2020 - un vin exclusivist care cercetează în profunzime identitatea și caracterul puternic al terroirului Purcari, a fost medaliat cu aur.

Tot cea mai importantă medalie a ajuns și la vinurile cu largă accesibilitate, cum sunt Purcari 1827 Saperavi 2021 și Maluri de Prut 2021 acesta din urmă fiind un vin cu o simbolistică aparte, un blend realizat din două soiuri de origine autohtonă de pe cele două maluri ale Prutului: Fetească Neagră și Rară Neagră, un vin care sărbătorește redeschiderea podului ce face legătura dintre România și Moldova.

Citește și
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Château Purcari a câștigat, de asemenea, și 8 medalii de argint, pentru vinuri al căror punctaj a atins un scor minim 90 de puncte, lucru care dovedește și duce mai departe angajamentul de prezentare a calității și consistenței uimitoare pe care o poate oferi Château Purcari.

Începând cu anii 2000, când începe istoria modernă a Château Purcari, această vinărie cu aproape 200 de ani vechime a devenit un punct de referință pentru excelența în domeniul vinului. Fondatorul și directorul general Victor Bostan este vinificator de formație și a înțeles încă de la început că pentru a putea oferi calitate în mod constant lucrul bun începe în vie.

Château Purcari deține propriile sale podgorii de viță de vie premium în apropierea vinăriei, pe un versant aflat la o mică distanță de râul Nistru și de granița cu Ucraina, și aproape de influența moderatoare a Mării Negre.

Saperavi a fost pentru Purcari strugurele superstar în acest an la Decanter și a reușit să obțină rezultate uimitoare. Pe lângă evidențierea calității soiului Saperavi și a strugurilor locali, Feteasca Neagră și Rara Neagră, medaliile competiției au oferit recunoaștere și unor versiuni excelente ale soiurilor de struguri de proveniență internațională, excelent aclimatizați și vinificați la Purcari: Chardonnay de Purcari 1827 – unul dintre cele mai cunoscute produse ale Vinăriei, Ice Wine Muscat Ottonel, Native Pinot Noir – primele vinuri bio ale Vinăriei, Cabernet Sauvignon de Purcari 1827 și trei dintre vinurile spumante elegante și rafinate ale vinăriei – Cuvée de Purcari.

Este o mândrie pentru toată echipa și pentru țara noastră. Orice titlu menținut înseamnă o confirmare a calității excepționale a vinurilor Château Purcari. Anul trecut am făcut o promisiune sinceră pentru iubitorii de vin, pe care am respectat-o: Château Purcari își continuă ascensiunea, oferind lumii vinuri excepționale. Acest fapt este confirmat și de numărul impunător de medalii obținute și de aprecierea celor care iubesc vinurilor noastre”, a subliniat Victor Bostan, Directorul general al Château Purcari.

Despre Purcari Wineries PLC

Purcari Wineries Public Company Limited (cu mărcile sale: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Domeniile Cuza, Bardar și Angels' Estate) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din regiunea Europei Centrale și de Est (ECE). Grupul gestionează aproximativ 1.530 de hectare de podgorii și operează șase platforme de producție în România, Moldova și Bulgaria. Purcari Wineries este liderul segmentului de vinuri Premium din România, cu o cotă de 30% din segment, și cel mai mare exportator de vinuri din Moldova, livrând în peste 40 de țări. Fondată în 1827, Chateau Purcari este cea mai premiată vinărie din regiunea ECE la Decanter London 2015-2021, precum și printre cele mai bine clasate vinării pe Vivino, cu un scor mediu de 4,1 din 5,0, conform a peste 70.000 de recenzii. Din februarie 2018, Grupul este cotat la Bursa de Valori București sub indicativul WINE. Purcari Wineries este condusă de Victor Bostan, un profesionist extrem de respectat, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul vinului, și este susținută de investitori instituționali de top, precum: Conseq, East Capital, Franklin Templeton, Fiera Capital, Horizon Capital și Norges Bank.

Articol recomandat de sport.ro
E gata! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB în această vară
E gata! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB în această vară

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Kaufland celebrează incluziunea persoanelor cu dizabilități
(P) Kaufland celebrează incluziunea persoanelor cu dizabilități

Timp de 4 luni, Kaufland a străbătut mai multe orașe din țară cu proiectul “Caravana A.C.C.E.S.”.

(P) Raiffeisen Bank România susține Dăruiește Viață cu 1 milion de euro
(P) Raiffeisen Bank România susține Dăruiește Viață cu 1 milion de euro

Raiffeisen Bank România susține Dăruiește Viață cu 1 milion de euro pentru demararea construcției campusului medical de la Marie Curie.

(P) 1 milion de litri de ulei alimentar uzat a fost colectat de Auchan România de la clienți și transformat în biocombustibil
(P) 1 milion de litri de ulei alimentar uzat a fost colectat de Auchan România de la clienți și transformat în biocombustibil

În cadrul programului de Colectare și Reciclare a Uleiului Alimentar Uzat, în magazinele Auchan, s-au colectat până în prezent 1 milion de litri de ulei, evitându-se astfel aruncarea necorespunzătoare a acestuia și poluarea mediului înconjurător.

Recomandări
Care este salariul unui europarlamentar. Diurna zilnică este de 350 de euro
Care este salariul unui europarlamentar. Diurna zilnică este de 350 de euro

La alegerile din 9 iunie, România își va vota primarii și europarlamentarii. 542 de candidați se luptă pentru cele 33 de posturi de la Bruxelles.  

Cât de greu este pentru un fermier român să obțină fonduri europene. Fermele cu certificat BIO au cele mai mari avantaje
Cât de greu este pentru un fermier român să obțină fonduri europene. Fermele cu certificat BIO au cele mai mari avantaje

”Fonduri UE pompate în agricultură”, PARTEA a II-a. Fermierii români trebuie să își ia consultanți buni ca să poată accesa fondurile europene. Depind de aceste sume, pentru că, prin activitatea lor, nu sunt eligibili în fața băncilor.    

De ce nava cargo care a scufundat un alt vapor în larg de Sf. Gheorghe a plecat imediat de la locul accidentului
De ce nava cargo care a scufundat un alt vapor în larg de Sf. Gheorghe a plecat imediat de la locul accidentului

Nava care s-a scufundat sâmbătă la 50 de kilometri în larg de Sfântu Gheorghe a fost lovită chiar de ambarcațiunea care a ajutat la salvarea echipajului.