(P) Proiectul „Pilot Runway” deschide larg ușile către o carieră de pilot

(P) Proiectul „Pilot Runway” deschide larg ușile către o carieră de pilot

Este o perioadă intensă pentru elevii din ultimul an de liceu, care se confruntă cu decizii importante privind cariera lor viitoare.

În timp ce unii își urmează visurile, pentru alții, interesați de o carieră de pilot, acest obiectiv pare adesea greu de realizat și, pur și simplu, un vis inaccesibil.

Investițiile financiare și de timp sunt adesea printre principalele motive pentru care absolvenții de liceu aleg alte căi profesionale. Totuși, „Pilot Runway”, cel mai nou program de formare a piloților care oferă o garanție de angajare în companiile aeriene participante, deschide larg ușile către profesia de pilot pentru toți cei care doresc să o urmeze.

Începutul unei cariere de pilot poate necesita eforturi considerabile

Cei care aspiră la o carieră de pilot se confruntă adesea cu incertitudini. Îi îngrijorează nu doar perspectivele de muncă, ci și căutarea efectivă a unui loc de muncă, obstacolele financiare și durata cursurilor de pregătire. Deși aceste întrebări nu sunt specifice doar industriei aviatice, unii care visează la o carieră de pilot trebuie să amâne acest vis pentru viitor sau să renunțe complet la el. De aceea, proiecte de genul „Pilot Runway” sunt rare.

Citește și
Detalii terifiante. Soția unui preot din Vaslui a făcut autostopul, iar a doua zi Maricela a fost găsită moartă

„Cariera de pilot implică numeroase aspecte, astfel încât viitorilor piloți le poate fi dificil să aibă o viziune clară asupra perioadei de formare și a investițiilor financiare necesare”, spune Norbertas Akromas, directorul general al proiectului „Pilot Runway”. „Scopul nostru este să ușurăm această etapă esențială a carierei de pilot și să oferim toate oportunitățile posibile pentru a îndeplini visurile profesionale - demonstrând că oricine poate deveni pilot dacă depune suficient efort și pasiune.”

Finanțare și garanție de angajare

Un alt aspect al carierei de pilot care poate deveni un obstacol pentru cei care doresc să piloteze avioane comerciale este costul instruirii. „Pilot Runway” își propune să reducă semnificativ această barieră și să deschidă mai multe oportunități pentru cei care considerau cariera de pilot inaccesibilă din motive financiare.

„Costurile aproximative ale formării pentru piloți pot varia între 95.000 și 170.000 de euro, în funcție de școală, locație și tipul de licență aleasă, precum și de alți factori”, subliniază N. Akromas. „Aceasta poate fi o sumă greu de acoperit și nu toată lumea are posibilitatea de a găsi finanțare pentru a-și urma visul profesional. Înțelegem acest lucru, de aceea partenerii noștri din program, companiile aeriene „Avion Express” și „AirExplore”, oferă nu doar o soluție financiară pentru a acoperi costurile instruirii, dar garantează și o poziție de co-pilot (First Officer) chiar înainte de începerea cursurilor.”

„Cei care finalizează cu succes cursurile își încep imediat cariera în poziția de co-pilot”, spune N. Akromas. „Acest aspect este extrem de important, având în vedere că procesele obișnuite de căutare a unui loc de muncă - selecțiile cu companiile aeriene, calificarea pe tipul de aeronavă și, în cele din urmă, începutul efectiv al muncii ca pilot - pot dura chiar și câțiva ani.”

pilot runaway 2 advertorial

Studenți complet pregătiți pentru companiile aeriene

În afară de cerințele de bază pentru admitere, cum ar fi diploma de liceu și cunoștințele de limba engleză, programul „Pilot Runway” de formare a piloților nu necesită cunoștințe specifice de aviație - motivația și calitățile personale sunt printre principalele criterii evaluate pentru admitere în program.

„Toate cunoștințele necesare pentru a pilota avioane precum „Airbus A320” sau „Boeing 737” sunt oferite de partenerul nostru de instruire, academia de formare a piloților „BAA Training”. Programul de licență de pilot pentru echipaj multiplu (Multi-Crew Pilot License) pregătește complet viitorii piloți pentru munca în companiile aeriene în doar doi ani. Acestea sunt unele dintre cele mai scurte cursuri de acest tip, comparativ cu studiile oferite la universități. După doar 24 de luni, studentul este pe deplin calificat să ocupe poziția de co-pilot”, subliniază N. Akromas.

„Programul de instruire oferă un spectru complet de competențe, începând cu bazele teoretice ale aviației și pilotajul avioanelor cu un singur motor și cu două motoare, și terminând cu cursuri avansate de calificare pe tipul de aeronavă. Partea teoretică are loc la academia „BAA Training” din Vilnius, iar restul cursurilor se continuă în Spania. Studenții învață să piloteze anumite tipuri de avioane de pasageri în simulatoare de zbor reale, iar ultima etapă a cursurilor implică pilotajul avioanelor „Airbus A320” sau „Boeing 737””, explică N. Akromas.

O carieră de pilot – la îndemâna oricui

Programele și proiectele de acest tip în industria aviației sunt destul de rare. Programul de formare completă a piloților, finanțarea oferită de companiile aeriene și garanția unui loc de muncă chiar înainte de începerea cursurilor oferă viitorilor piloți o șansă excelentă de a-și începe cariera mult mai devreme decât alții. În plus, experiența solidă dobândită încă de la începutul carierei asigură un loc de muncă foarte bine plătit – salariile piloților fiind printre cele mai mari.

„Proiectul, lansat la începutul lunii aprilie, a generat deja un interes semnificativ din partea absolvenților de liceu”, spune N. Akromas. „Condițiile oferite pentru a începe calea de pilot sunt cu adevărat speciale și avem un număr limitat de locuri în program. De aceea, așteptăm candidați motivați și dornici să își îndeplinească visurile profesionale.”

Pe măsură ce se apropie momentul de a alege calea profesională, „Pilot Runway” oferă noi oportunități și deschide larg ușile către una dintre cele mai prestigioase cariere. Dacă ești motivat să îți urmezi visul de carieră, grăbește-te să te înscrii.

Puteți găsi formularul de înregistrare și mai multe informații despre „Pilot Runway” aici.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Kapital Minds aduce în România 
un model de consultanță antreprenorială centrată pe valoare
(P) Kapital Minds aduce în România un model de consultanță antreprenorială centrată pe valoare

Kapital Minds, noua companie de consultanță antreprenorială, lansată pe 5 septembrie, aduce o expertiză unică pe piață, fiind singura firmă care beneficiază de experiența unui consultant certificat CEPA (Certified Exit Planning Advisor) din România.

(P) Borsec, votat pentru a zecea oară Cel mai puternic brand românesc
(P) Borsec, votat pentru a zecea oară Cel mai puternic brand românesc

Borsec este liderul brandurilor româneşti, fiind un brand foarte iubit și apreciat de români  

(P) HILS Development investește 3 milioane de euro în prima certificare Green Homes 
(P) HILS Development investește 3 milioane de euro în prima certificare Green Homes 

HILS Sunrise, complex rezidențial aflat în Bd Theodor Pallady 57A, este primul complex din estul Capitalei care a obținut pre-certificarea Green Homes 

Recomandări
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor

Este în continuare prăpăd în multe județe din țară din cauza incendiilor de vegetație.

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția
Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția

Vin vești minunate de la Festivalul de Film de la Veneția! „Anul Nou care n-a fost”, regizat și scris de Bogdan Mureșanu, a câștigat Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.  

Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile
Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile

Zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, stânga acuzându-l pe Emmanuel Macron că „a furat alegerile” prin numirea unui politician de centru-dreapta.