(P) Oudh-ul, cea mai pretioasa rasina din lume

Oudh

Oudh-ul, cunoscut si sub denumirea de Arbore de Agar, Lemnul Vulturului, Gaharu sau Agalocha este rasina produsa de arborele din specia Aquilaria, raspandita in sudul Asiei, in special in India, Laos, Papua Noua Guinee, Indonezia, Malaezia, Thailanda.

Lemnul de Agar este un lemn de esenta tare care creste pe mai multe tipuri de soluri, inclusiv cel nisipos, insa mediul preferat este cel umed, umbros. Copacul are o inaltime cuprinsa intre 7-40 m, frunzele sunt alterne, cu o lungime de 5-10 cm si o latime de 2-5 cm, florile de culoare galben-verzui sunt marunte si grupate in manunchi iar fructele sunt niste capsule lemnoase de aproximativ 3 cm lungime.

Rasina, Oudh-ul este un ulei puternic mirositor pe care arborele il produce pentru a se proteja de un parazit micotic, care produce mucegaiuri in scoarta lemnului si in radacini. In timp, datorita productiei masive a acestui ulei, unele parti ale copacului se intaresc si isi schimba culoarea, de la maroniu deschis pana la negru. Aceste parti sunt cele sectionate de catre recoltatori, urmand ca partile sanatoase sa fie lasate spre infectare si respectiv producere de ulei. Din partile sectionate recoltatorii extrag uleiul care ulterior este de regula folosit in industria parfumurilor. Exista trei metode principale de extractie: hidrodistilarea, distilarea cu aburi si extractia cu CO2, procese care se efectueaza in mai multe etape. Uleiul extras din prima distilare este cel mai puternic si cel mai pretios, produsul obtinut din distilarile ulterioare avand un grad de calitate redus, in functie de numarul de distilari anterioare.

Vezi si: Ce face deosebit un parfum de nisa?

Dupa distilare uleiul este filtrat, supus actiunii soarelui si lasat la maturat. Precum vinul, oudh-ul isi sporeste proprietatile calitative odata cu varsta. De altfel, expertii spun ca cel mai bun ulei, cu un profil odorific complex, este cel extras din arbori de peste 100 de ani si care ulterior distilarii e pastrat inca un numar semnificativ de ani. Uleiul, atat de cunoscut si folosit in parfumerie, in special in parfumuri arabesti, este doar una dintre formele de comercializare ale lemnului de Agar.Rumegusul, pulberea, chipsurile din lemn sau tamaia de Agar sunt alte variante comercializate, evident cu proprietati olfactive mult mai scazute decat cele gasite in ulei insa suficient de puternice pentru a inmiresma incaperile. În medicina chineză tradiţională, oudh-ul este cunoscut ca diamantul plantelor, si semnatura parfumurilor arabesti. Se crede că acesta colectează esenţa universului şi poartă puteri speciale. Calitatea unei bucăţi de oudh este determinată de densitatea răşinii întărite.

Citește și
Cristian Tudor Popescu despre o eventuală anulare a primului tur: „Ar fi o catastrofă și mai mare decât procentajul lui Georgescu”

În medicina vestică, este folosit în prevenirea cancerului şi la întărirea sistemelor cardiovasculare şi nervoase. Mirosul oudh-ului este dulce, adânc, dar foarte echilibrat, aroma emanată prin ardere fiind considerată liniştitoare şi cu efect de calmare. Confom unei vechi zicale: „Un gram de oudh este la fel de valoros ca si un gram de aur”.

Diamond Oud, este parfumul arabesc in care creatorul surprinde si ne prezinta aroma lemnoasa, stralucitoare a oud-ului maturat, intr-un amestec aromatic.

Diamond Oud, un parfum masculin, care sărbătorește încrederea, irezistibilitatea și eleganța fără sfârșit, printr-o semnătură olfactivă deosebită. Plin de eleganta, rafinament si prestigiu, parfumul aduce un omagiu faimoasei tradiții Orientale din Orientul Mijlociu. Diamond Oud este exemplu de minimalism si fantezie. Evocă armonie, lux, eleganță și echilibru. Creat pentru un bărbat încrezător, sofisticat, parfumul este alegerea perfectă pentru cei care caută un miros unic.

Parfumul Diamond Oud este construit pe fondul contrastului de plante aromatice din notele de varf , cu un usor acord citric de mandarina, boabe de ienupar si frunze de violete, si din notele de mijloc cu arome proapete, condimentate de salvie, ulei de mesteacan si mate, si acordul de baza al lemnului de agar (oud), ambra, si o atingere racoroasa de stanjenel. O combinație îmbelșugată și amăgitoare, lemnoasă, strălucitoare, infuzată cu note erbacee contrare, creând o semnătură de miros diferențiantă, atât de intensă ca și cristalul. O aroma lemnos oceanica. Diamond Oud este un parfum uscat, curat, amar si pe baza de plante, dar intr-un mod foarte rafinat - pastreaza un echilibru perfect - este destul de "parfumat", dar inca naturalist.

Articol recomandat de sport.ro
OFICIAL Românul cu două selecții la națională a semnat cu Real Madrid!
OFICIAL Românul cu două selecții la națională a semnat cu Real Madrid!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) L’OR ofera o experienta VIP pe circuitul de la Imola in 2025, campanie inspirată de parteneriatul cu Ferrari Hypercar
(P) L’OR ofera o experienta VIP pe circuitul de la Imola in 2025, campanie inspirată de parteneriatul cu Ferrari Hypercar

L’OR Espresso, brand premium din portofoliul JDE Peet’s, desfăşoară (27 Octombrie - 22 Decembrie 2024) o campanie de prin care se poate câştiga o experienţă VIP în cadrul competiţiei de la Imola din 2025 alături de alte premii precum kituri LOR X Ferrari.

(P) Toyota România, partener al excelenței olimpice, premiază sportivii medaliați la Paris 2024
(P) Toyota România, partener al excelenței olimpice, premiază sportivii medaliați la Paris 2024

Într-un moment special din cadrul Galei „110 ani de Olimpism în România”, Toyota România a celebrat excelența sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice Paris 2024, oferindu-le câte un automobil Toyota Hybrid, ca recunoaștere a performanțelor lor.

(P) Fabrica EGGER de la Rădăuți, o abordare circulară și sustenabilă în industrie
(P) Fabrica EGGER de la Rădăuți, o abordare circulară și sustenabilă în industrie

Fabrica EGGER din Rădăuți, parte a grupului internațional EGGER, reprezintă un model de referință în România pentru integrarea conceptelor de economie circulară și sustenabilitate în industria prelucrării lemnului.

Recomandări
Curtea Constituţională discută joi două cereri de anulare a alegerilor prezidenţiale. Ulterior, are loc şedinţă CSAT
Curtea Constituţională discută joi două cereri de anulare a alegerilor prezidenţiale. Ulterior, are loc şedinţă CSAT

Curtea Constituţională este aşteptată să decidă joi asupra a două cereri de anulare a primului tur al alegerilor prezidenţiale, depuse de doi competitori electorali, Cristian Terheş şi Sebastian Popescu, clasaţi pe poziţiile 9 şi 12. 

Câți bani au primit influencerii care l-au promovat pe Călin Georgescu. Unii regretă și se delimitează acum de el
Câți bani au primit influencerii care l-au promovat pe Călin Georgescu. Unii regretă și se delimitează acum de el

După ascensiunea fulminantă, obţinută pe TikTok și cu ajutorul influencerilor, Călin Georgescu a început să-şi piardă o parte dintre susținători.

Reacția TikTok, după acuzațiile privind conturile false: ”Nu am găsit dovezi ale unei Operațiuni de Influență Secretă”
Reacția TikTok, după acuzațiile privind conturile false: ”Nu am găsit dovezi ale unei Operațiuni de Influență Secretă”

TikTok răspunde acuzațiilor despre conturile false care ar fi influențat alegerile prezidențiale în care Călin Georgescu a ieșit pe primul loc în primul tur, afirmând că nu au găsit dovezi concludente.