(P) Cele mai importante tipuri de frigidere din care să alegi

(P) Cele mai importante tipuri de frigidere din care să alegi

Frigiderul tău este unul dintre cele mai importante aparate din casa ta, deci este important să te gândești la găsirea modelului potrivit pentru nevoile tale.

 

De ce capacitate ai nevoie? Vrei un congelator superior sau un congelator inferior? Ai nevoie de caracteristici extra? Există sute de modele din care poți alege și o mulțime de termeni tehnici pe care trebuie să îi înțelegi, așa că citește ghidul nostru de cumpărare pentru a ști ce să cauți atunci când cumperi un frigider.

Mai întâi trebuie să decizi ce fel de frigider vrei. Cel mai important lucru atunci când alegi un frigider este stilul, adică numărul de uși. Există mai multe tipuri diferite de frigidere pe piață, iar atunci când cumperi un frigider trebuie să decizi în funcție de ceea ce ai nevoie tu și familia ta.

O singură ușă

Citește și
„Înseamnă un Al Treilea Război Mondial”. Reacția Ungariei, după ce Macron a reluat ideea trimiterii de trupe în Ucraina

Cele mai tradiționale tipuri de frigidere, frigiderele simple, sunt de obicei cu o singură ușă, adică nu au o deschidere separată pentru congelator. Asta înseamnă că congelatorul va ocupa o parte din spațiul din interiorul frigiderului și trebuie să îl dezgheți din când în când manual.

Acest tip de frigidere este bun pentru o singură persoană sau o familie de doi, deoarece are spațiu adecvat pentru rafturi și coșuri de ușă pentru a găzdui suficiente alimente pentru două persoane sau cel mult trei persoane.

Dimensiunea unui frigider simplu poate varia de la 50 de litri la 270 de litri și are prețul cel mai mic, deoarece are puține opțiuni suplimentare și este, de asemenea, printre cele mai de bază modele, ceea ce le face o soluție accesibilă. Unele dintre acestea au un sertar uscat separat pentru legume precum ceapa și cartofii în partea de jos.

Este foarte ușor să faci din acest aparat un frigider încorporabil în mobila de bucătărie, fiind mai mic și compact.

Ușă dublă

Frigiderele cu ușă dublă au compartimente separate pentru congelator și alimente proaspete. Acestea sunt de obicei modele prin care circulă un flux constant de aer pentru a preveni orice acumulare de gheață.

Tava de legume este în interiorul frigiderului și, deoarece acestea sunt relativ mai mari decât frigiderele cu o singură ușă, sunt bune pentru familiile de patru persoane sau mai mult.

Acestea au mai mult spațiu pe raft decât frigiderele cu o singură ușă și au, de asemenea, rafturi reglabile, astfel încât să poți regla spațiul necesar pentru a păstra recipientele.

Congelatorul poate fi în partea de sus sau în partea de jos. Dimensiunile acestui tip de frigider variază de la 200 litri la 500 litri, iar prețurile sunt de gama medie, dar pot fi mai mari la o dimensiune mai mare.

Congelator superior

Acestea sunt tipul cel mai des întâlnit de frigiderele cu două uși și, așa cum sugerează și numele, în acest caz, congelatorul vine deasupra compartimentului pentru alimente proaspete.

Acestea sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât orice alt tip, deoarece compresorul este situat foarte departe de congelator, ceea ce înseamnă că nu există nicio sursă de căldură lângă unitate.

Deoarece nu există căldură, congelatorul nu trebuie să lucreze mai mult pentru a păstra rece. Dar un dezavantaj evident este, deoarece compartimentul pentru alimente proaspete este mai mic, că trebuie să te apleci sau să te ghemuiești pentru a accesa acea parte. Deoarece partea de alimente proaspete este cea mai utilizată parte a frigiderului, persoanele cu probleme de spate pot întâmpina dificultăți.

Congelator inferior

Acesta este un design mai nou, iar aici unitatea de congelare este în partea de jos, cu partea de alimente proaspete deasupra. Sunt foarte bune pentru persoanele în vârstă și pentru cei cu dificultăți de aplecare, deoarece majoritatea lucrurilor sunt ușor de accesat în partea de sus.

Cu toate acestea, frigiderele cu congelator jos consumă mai multă energie deoarece compresorul este situat foarte aproape de congelator și o sursă de căldură atât de aproape înseamnă că congelatorul trebuie să funcționeze mai mult pentru a se menține rece. În plus, dacă nu folosești multă carne / pește etc, ar putea fi util să ai alimente și legume proaspete la un nivel mai ușor de accesat.

 

Articol recomandat de sport.ro
Scandal în Ungaria, după ce România i-a învins pe maghiari la Mondialul de hochei pe gheață: "E un clovn" | VIDEO
Scandal în Ungaria, după ce România i-a învins pe maghiari la Mondialul de hochei pe gheață: "E un clovn" | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ediția a doua a Festivalului Suflet de România a adus tot ce ne face bine pe Domeniul Regal Săvârșin
(P) Ediția a doua a Festivalului Suflet de România a adus tot ce ne face bine pe Domeniul Regal Săvârșin

În weekend, festivalul Suflet de România a oferit participanților ocazia să călătorească într-un sat atemporal, în vremea șezătorilor de altădată.

(P) Premieră SGR la East European Comic Con: prima colectare automată în cadrul unui eveniment de amploare
(P) Premieră SGR la East European Comic Con: prima colectare automată în cadrul unui eveniment de amploare

RetuRO, alături de organizatorul evenimentului, de TOMRA și Jerry’s Pizza, a organizat prima colectare automată a ambalajelor SGR în cadrul unui eveniment de mari dimensiuni, la East European Comic Con, desfășurat între 19 - 21 aprilie la Romexpo.

 

Cărămidă cu cărămidă, proiectul Grivița 53 prinde contur existențial. Dar mai e nevoie de ctitori...
Cărămidă cu cărămidă, proiectul Grivița 53 prinde contur existențial. Dar mai e nevoie de ctitori...

După opt ani, Grivița 53 – primul teatru construit de la zero de comunitate - începe să se vadă. Parterul teatrului, sala mare și etajul 1 sunt gata (la roșu), urmând ca până la sfârșitul lunii mai să fie finalizată integral structura.

Recomandări
Kremlinul califică drept
Kremlinul califică drept "foarte periculoase" declaraţiile lui Macron despre posibila trimitere de trupe în Ucraina

Dmitri Peskov a descris vineri comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în Ucraina ca făcând parte dintr-o "tendinţă foarte periculoasă", relatează Reuters.  

Încă 16 oameni au fost evacuați la Slănic Prahova, după ce craterul a crescut din nou. Anunțul autorităților
Încă 16 oameni au fost evacuați la Slănic Prahova, după ce craterul a crescut din nou. Anunțul autorităților

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a aprobat, vineri, realizarea unei intervenţii de urgenţă pentru stabilizarea provizorie a străzii 23 August din Slănic, surpată în urmă cu o săptămână.

China anunță ”o mare reușită” după ce a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii | Video
China anunță ”o mare reușită” după ce a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii | Video

China a lansat vineri o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii, o premieră mondială, care ar reprezenta o mare reuşită pentru ambiţiosul program spaţial al acestei ţări, informează AFP.