Cat de periculoasa este albirea dintilor atunci cand nu este realizata corect. Acestea sunt cele mai frecvente greseli
Un zambet perfect cere o dantura impecabila si dinti cat mai albi.
Iar pentru a obtine acest lucru, multi sunt dispusi sa apeleze la tratamente periculoase, care le promit rezultate miraculoase in timp record, fara a mentiona insa cat de mult afecteaza dintii pe termen lung.
In prezent, nici nu mai este nevoie sa mergi la stomatolog pentru a-ti albi dintii. Exista pe piata produse ambalate gata de folosit acasa, geluri speciale, paste de dinti si ape de gura cu efect de albire si chiar si periute de dinti special concepute pentru un zambet cat mai alb.
Totusi, medicii dentisti trag un semnal de alarma: chiar daca v-ati hotarat sa incercati albirea acasa, tot trebuie sa mergeti la un control. Stomatologul, pe langa faptul ca va poate recomanda cele mai sigure produse, va evalueaza sanatatea si structura dintilor.
In cazul in care pacientii acuza deja o sensibilitate dentara, albirea poate agrava problema. Produsele de albire, indiferent ca se gasesc sub forma de praf, pasta sau gel, pot distruge smaltul dintilor, pot inflama gingiile si pot duce in timp la formarea cariilor.
Din dorinta de a obtine rezultate cat mai repede, multi aleg sa foloseasca o cantitate mai mare de produs sau sa o lase sa actioneze mai mult timp. Este bine de stiut insa ca atunci cand urmam un tratament de albire a dintilor, el va da primele rezultate abia dupa cateva saptamani. De asemenea, gradul de albire depinde si de culoarea naturala a dintilor.
In plus, dupa un astfel de tratament este extrem de important sa si mentineti rezultatele. Asta inseamna ca bauturile acidulate, cafeaua, tutunul sau dulciurile trebuie evitate.
Intra aici pentru mai multe sfaturi despre igiena orala
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.