Elevii incep scoala mai repede in aceasta toamna. Ministerul Educatiei a aprobat structura anului scolar 2016-2017

×
Codul embed a fost copiat

Vacanta de vara de anul acesta a fost scurtata cu trei zile, dupa ce Ministerul Educatie a aprobat structura anului scolar viitor. Astfel, elevii vor incepe cursurile pe data de 12 septembrie.

Cursurile anului scolar 2016-2017 incep luni, 12 septembrie 2016 Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Mircea Dumitru, a aprobat astazi, 20 iulie, prin ordin, structura anului scolar 2016-2017.

Potrivit documentului, anul scolar 2016-2017 are 35 de saptamani de cursuri, insumand 169 de zile lucratoare, si se structureaza in doua semestre: semestrul I (12 septembrie 2016 - 3 februarie 2017) si semestrul al II-lea (13 februarie 2017 - 16 iunie 2017).

Cursurile anului scolar 2016-2017 incep luni, 12 septembrie. Vacantele elevilor sunt programate astfel: vacanta de iarna (24 decembrie 2016 - 8 ianuarie 2017), vacanta intersemestriala (4 -12 februarie 2017), vacanta de primavara (19 - 30 aprilie 2017) si vacanta de vara (17 iunie - 10 septembrie 2017).

De asemenea, in saptamana 29 octombrie - 6 noiembrie 2016, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta. Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar se incheie in data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, in data de 9 iunie 2017. Programul national „Scoala altfel” are o durata de 5 zile consecutive lucratoare in timpul anului scolar si poate fi derulat pe baza unei planificari ce ramane la decizia scolilor.

Citește și
repartizare elevi liceu
ADMITERE LICEU 2016. Rezultatele repartizarii computerizate: primele 10 licee la nivel national si top 20 specializari
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Astfel, in functie de ciclurile de invatamant scolarizate, unitatile de invatamant pot opta pentru unul dintre urmatoarele segmente: 21 noiembrie - 2 decembrie 2016, 27 februarie - 31 martie 2017 si 15 mai - 9 iunie 2017 (invatamantul prescolar si primar), respectiv 17 octombrie - 2 decembrie 2016, 27 februarie - 31 martie 2017 si 15 mai - 9 iunie 2017 (invatamantul gimnazial, liceal, profesional si postliceal). Intervalul aferent programului „Scoala altfel” nu coincide cu perioada in care se sustin tezele semestriale. Acestea vor avea loc, de regula, la finalul semestrelor, dupa parcurgerea programei scolare cu cel putin trei saptamani inainte de finalul semestrului.

Etapele nationale ale olimpiadelor scolare se organizeaza, de regula, in perioada vacantei de primavara, potrivit calendarului olimpiadelor nationale scolare. Ministerul Educatiei va elabora metodologia de organizare si desfasurare a programului „Scoala altfel”, care va fi aprobata separat, prin ordin de ministru, dupa ce in prealabil va fi supusa dezbaterii publice. Obiectivul major este acela de a veni in sprijinul profesorilor si de a genera coerenta, la nivel national, precum si o mai buna organizare a programului, in spiritul metodelor inovative si educatiei nonformale. In zilele libere prevazute de lege nu se organizeaza cursuri.

Unitatile de invatamant si inspectoratele scolare judetene vor marca prin manifestari specifice, conform planificarilor existente la nivelul fiecarei scoli, zilele de 5 octombrie (Ziua internationala a educatiei), 5 iunie (Ziua invatatorului) si 1 iunie (Ziua copilului). In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare judetene pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar.

Acestea se pot aproba numai in masura in care se asigura cele 169 de zile de cursuri prevazute in ordin, precum si a posibilitatii ca toti elevii sa participe, fara restrictii, la examenele si evaluarile nationale organizate in sistemul national de invatamant.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Materia care ii va invata pe elevi sa fie cinstiti ar putea intra in programa de clasa a XI-a.
Materia care ii va invata pe elevi sa fie cinstiti ar putea intra in programa de clasa a XI-a. "Asa putem preveni coruptia"

In programa clasei a XI-a va intra o noua materie, Educatia Juridica. Asa prevede proiectul noii Strategii Nationale Anticoruptie, care a fost lansata marti, la Palatul Victoria.

ADMITERE LICEU 2016. Rezultatele repartizarii computerizate: primele 10 licee la nivel national si top 20 specializari
ADMITERE LICEU 2016. Rezultatele repartizarii computerizate: primele 10 licee la nivel national si top 20 specializari

ADMITERE LICEU 2016| Rezultatele repartizarii la liceu a absolventilor claselor a VIII-a care au sustinut Evaluarea Nationala au fost publicate marti de Ministerul Educatiei.

Mii de elevi care au picat Bacalaureatul
Mii de elevi care au picat Bacalaureatul "vaneaza" acum ajutorul de somaj: "Si cu bac, si fara bac, tot la mare mergem"

Aproape 6.900 de tineri care au absolvit liceul in iunie si-au depus deja actele la agentiile pentru ocuparea fortei de munca. Majoritatea vaneaza indemnizatia de somaj, 250 de lei pe luna.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.