UNPR-istii sar in apararea lui Oprea. "Nicicand MApN si MAI nu au avut un ministru mai bun, toti se gudurau in jurul lui"

Alexandra Dobre

Consiliera personala a vicepremierului a scris pe Facebook ca "e penibil sa fie data vina pe un om pentru un accident regretabil iar un vicepresedinte UNPR ataca "postacii" si "caracterele infecte" care cer demisia lui Oprea.

Alexandra Dobre, consiliera in varsta de 23 de ani a lui Oprea a scris pe Facebook, sambata noapte, un mesaj catre cei care "au postat diverse articole referitoare la domnul ministru Oprea si nefericitul accident rutier", potrivit Hotnews.

"Atentie! Pentru toti aceia care am vazut ca au postat diverse articole referitoare la domnul ministru Oprea si nefericitul accident rutier...De cateva zile si mai ales astazi, vad pseudo-jurnalisti, printre care si doamna Mandruta, care incep sa foloseasca cazul politistului mort in accidentul din Bucuresti in cel mai populist si ieftin mod cu putinta. Pe langa pseudo/jurnalisti apar si pseudo/avocati si pseudo/analisti politici care isi mai dau si ei cu parerea ca deh...De la colegii din opozitie nu am asteptari. Ei fac o politica marunta pentru ca asta ii caracterizeaza. Ce ma doare cel mai tare este sa vad insa ca oameni de buna credinta si prieteni au ajuns sa creada aceste lucruri. Intr-adevar cazul politistului decedat este unul real si de regretat. Ministerul Afacerilor Interne a dat un comunicat de presa in acest sens si cred ca lucrurile trebuiau lamurite si incheiate", scrie consiliera personala a ministrului.

"Cred ca pana la a arunca cu noroiul pe care l-ati improscat in ultimele zile, ar trebui sa va mai documentati putin referitor la cat de mult tine dansul la cadrele de politie si armata si cat de multe a facut pentru fiecare dintre acestia si familiile lor. Lucrurile bune se vad cu ochiul liber si va spun sincer ca astfel de oameni care sa se lupte pentru interesele angajatilor ar trebui sa existe in toate institutiile publice. (...) Ne place sa speculam pentru ca nu avem cu ce sa ne umplem timpul si nu stim sa apreciem lucrurile bune pe care le fac putinii oameni de caracter din Romania. Sa fim seriosi. E penibil sa dam vina pe un om pentru un accident regretabil, repet. Condoleante familiei si succes romanilor in a-si schimba mentalitatea", adauga tanara.

Citește și
Gabriel Oprea - AGERPRES
Ministerul de Interne, condus de Gabriel Oprea, are o prima reactie in cazul politistului mort. De ce "nu poate" vorbi Oprea
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Tot pe Facebook, deputatul de Timis Ion Raducanu, vicepresedinte UNPR, scrie:

Demisia vicepremierului Gabriel Oprea nu e moneda de schimb
Asist inmarmurit de cateva zile la un atac concertat, furibund, demential, ilogic si irational, pornit cu ura si dispret incredibil de cativa deontologi autointitulati aparatori ai democratiei si dreptatii sociale, „mari” ganditori ai societatii capitaliste romanesti, care pe fondul nenorocirii abatute asupra familiei politistului mort in timpul serviciului, arunca cu noroi in ministrul de interne Gabriel Oprea – viceprim - ministrul care coordoneaza sectorul de securitate nationala.
Gabriel Oprea este presedintele partidului care a asigurat stabilitatea Romaniei in ultimii 5 ani, fie ca unii recunosc, iar altii nu recunosc, din ratiuni politice, desigur meschine.
Sunt unul dintre vicepresedintii partidului, unul dintre cei care cunoaste bine efortul depus de Gabriel Oprea pentru solutionarea spinoaselor probleme ale lucratorilor incadrati in institutiile sectorului de securitate nationala (elaborarea noii legi a pensiilor militare, recalcularea si majorarea pensiilor, marirea salariilor si sporurilor, inzestrarea armatei si a politiei si multe, multe altele).
Nicicand dupa Revolutie, MApN sau MAI nu au avut un ministru mai bun, mai apreciat si mai eficient decat Gabriel Oprea. Pana la tragicul accident petrecut zilele trecute, toti politicienii de frunte se gudurau in jurul lui, cautand sa-l atraga de o parte sau de alta a esichierului politic. Gabriel Oprea a ramas in picioare, pastrandu-si demnitatea si cuvantul dat.
Suparati ca nu le-a trecut motiunea, liberalii, condusi cu maiestrie de doua personaje deja celebre (modele de moralitate si patriotism) si-au vazut naruit, visul de a ajunge la putere.
Nemultumirea i-a cuprins si pe alti sustinatori interesati sau dezinteresati ai liberalismului “de stanga”, promovat de eminentele cenusii democrat - liberale. Tragedia produsa din cauze inca neelucidate de organele abilitate, a mobilizat aceasta coalitie de disperati ahtiati de putere, carora li s-au alaturat mai multe ONG –uri formate din bursieri ai unor institutii subventionate de Soros. Impreuna au gasit momentul de a pune in miscare o actiune de defaimare a viceprim-ministrului Gabriel Oprea – prin interpretari eronate ale legislatiei, prin minciuni si dezinformari, prin folosirea de invective specifice vocabularului unor lipsiti de bun simt.
Si asa a inceput manipularea...Postacii platiti si “jucatorii” de pe Facebook (care nu au ceva mai bun de facut) – nu prididesc in a-i cere vicepremierului demisia, pentru a -i ajuta pe opozanti sa-si implineasca visul de a ajunge la putere.
Dupa mine, astfel de atitudini sunt specifice unor caractere infecte, unor politicieni nemernici, fara scrupule unor asa – zisi vectori de opinie, de regula simbriasii cuiva sau altcuiva. Setea de sange a unor „ spectatori romani” din care multi nostalgici ai epocii trecute, se suprapune de minune peste manifestarile manipulatorilor de opinie ajunsi sa creada ca din fata computerului vor putea conduce Romania.
Nimic si nimeni nu mai e bun in Romania. Daca faci ceva bine, atragi ura si dispret. Daca vorbesti impotriva sistemului te trezesc unii dimineata devreme!
Asa cum pe vremuri se spunea ca toti se pricep la agricultura si fotbal, putem spune astazi ca toti se pricep la conducerea treburilor tarii ( dar, din fata computerului, camerei de filmat sau de la microfon).
Nu trebuie sa va chinuiti sa ma catalogati drept „ avocatul diavolului”, pentru ca cei care ma cunosc stiu ca sunt unul care spune lucrurilor pe nume. Ce pot afirma insa, cu siguranta este ca prin aceasta atitudine inconstienta de atac nejustificat si gratuit, conducerea PNL – PDL a adancit criza politica, dand dovada, inca odata – daca mai era nevoie, de fariseism, populism, oportunism si disperare, de care nu se pot debarasa.
UNPR vrea renastere nationala, stat functional, economie consolidata, stat social si o Romanie puternica si demna, sigura, stabila si prospera!
Voi ce vreti ? Puterea, acum ori niciodata! Mai asteptati, invatati mai intai sa fiti oameni corecti si morali, sa va respectati cuvantul dat si adversarii, sa aveti onoare si demnitate. Romania nu este numai a voastra, ci a tuturor cetatenilor sai cinstiti, onesti, iubitori de neam si tara, satui de hoti, mincinosi si ipocriti.
Gabriel Oprea nu merita sa fie tarat intr-o astfel de mizerie mediatica, de catre personaje politice rau intentionate, manipulate din interiorul si exteriorul tarii, pentru ca prin ceea ce fac contribuie din plin la destabilizarea politica a Romaniei, dorita si asteptata de prietenii sai “binevoitori si hrapareti”
.

De asemenea, Ion Raducanu a mai declarat pentru Adevarul urmatoarele:

Vicepremierul cu probleme de securitate nationala, care coordoneaza institutiile de securitate nationala, care detine informatii si este implicat in activitatile de securitate nationala nu poate sa fie neasigurat din punct de vedere al sigurantei circulatiei. Sa intrebe IGP-ul, pe seful Politiei Circulatiei, pe seful Politiei Capitalei. Asta e culmea. Te duci pe strada, esti in echipa lu’ asta si iti cade o piatra in cap. Asa si cu groapa. E vinovat ala care a facut groapa. Si asta care a circulat era cu gandul la serviciu sau unde era cu gandul de a cazut in groapa? Dumneata poti sa cazi in groapa mergand cu masina pe strada? Poti sa cazi dacă nu esti atent”, a mai declarat Ion Răducanu.

Pe de alta parte, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) afirma, intr-un comunicat transmis duminica, ca liderii PNL care cer demisia ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, nu au nicio scuza pentru ca "folosesc politic" drama decesului politistului Bogdan Cosmin Gigina.

"Lideri care mimau pana mai ieri buna-credinta si buna-cuviinta isi arata astazi adevarata fata. Catalin Predoiu si Alina Gorghiu au avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Gabriel Oprea atunci cand, datorita acestuia, au fost votate in Parlament propunerile presedintelui Klaus Iohannis pentru SRI si SIE. Aceiasi lideri i-au multumit lui Gabriel Oprea atunci cand, tot datorita UNPR, a fost votata Strategia Nationala de Aparare. Catalin Predoiu, Alina Gorghiu, dar si multi altii, au avut numai cuvinte frumoase atunci cand lui Gabriel Oprea i se propunea sa-si incalce cuvantul si sa-si abandoneze partenerii din PSD.

PNL a propus o tradare, iar UNPR a refuzat. Aceasta este de fapt singura explicatie pentru atacurile politice furibunde pe care astazi le lanseaza reprezentantii PNL. Mai grav pentru Catalin Predoiu este ca se preteaza la un astfel de joc stiind foarte bine cateva adevaruri pe care o parte a presei le ignora", se afirma in comunicatul citat de Agerpres.

UNPR afirma ca aceste persoane care ii cer demisia ministrului Oprea "stiu foarte bine ca, la finalul anchetei, totul va fi clar si ca speculatiile pe care isi cladesc astazi atacul furibund se vor dovedi a fi simple minciuni".

"Ei stiu foarte bine ca acel accident dramatic s-a produs in timpul serviciului, ca acea coloana a fost constituita in conditiile legii si ca toate prevederile normative au fost respectate. Ei stiu foarte bine ca, atata vreme cat exista o ancheta penala a Parchetului, in desfasurare, nu se pot da detalii, nu se pot face declaratii. Ei stiu foarte bine ca orice detalii sau declaratii date publicului pe acest subiect, chiar si de catre ministrul Gabriel Oprea, pot fi considerate ca antepronuntare si de natura a afecta bunul curs al anchetei. Ei stiu foarte bine ca ministrul Gabriel Oprea a transmis personal condoleante familiei si a fost la priveghiul politistului Bogdan Gigina. Si nu in ultimul rand, ei stiu foarte bine ca, la finalul anchetei, totul va fi clar si ca speculatiile pe care isi cladesc astazi atacul furibund se vor dovedi a fi simple minciuni", se mentioneaza in comunicatul UNPR.

De asemenea, UNPR afirma ca nu au nicio scuza acei lideri din opozitie care incearca sa foloseasca politic acest incident si sa destabilizeze guvernarea.

"Cei care folosesc politic aceasta drama nu au nicio scuza. La fel cum nu au nicio scuza cei care, sub paravanul unor cauze nobile, fac tot posibilul sa destabilizeze guvernarea. Se cere demisia lui Gabriel Oprea pentru ca nu a fost un ministru bun ?

Se cere demisia lui Gabriel Oprea pentru ca nu a sprijinit activitatatea politistilor si a celor din Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala ? Se cere demisia lui Gabriel Oprea pentru ca nu a fost un partener corect al premierului Victor Ponta sau al presedintelui Klaus Iohannis ? Nu. Se cere demisia lui Gabriel Oprea doar pentru ca unii isi imagineaza ca asa ar putea sa darame Guvernul, un Guvern bun, cu rezultate economice bune, pe care oamenii il apreciaza", se mai afirma in comunicatul UNPR.

Totodata, UNPR acuza PNL ca urmareste "un meschin castig politic".

"PNL a cerut demisia lui Victor Ponta, dar nu i-a convins pe romani. PNL a organizat mitinguri, dar nu au venit nici macar proprii membri de partid. Astazi, PNL vrea sa profite de drama unei familii pentru un meschin castig politic. Catalin Predoiu, la randul lui, vrea sa iasa din umbra, dar risca sa ajunga in noroi. Acesta este noul PNL, acestia sunt cei care se viseaza marii oameni de stat", se adauga in documentul transmis de UNPR.

Progresistii saluta atitudinea presedintelui Iohannis si a celorlalti lideri care au inteles ca e necesara asteptarea rezultatelor anchetei inainte de a se pronunta, adaugand si ca nu isi vor schimba optiunile politice. "UNPR saluta atitudinea presedintelui Klaus Iohannis, a premierului Victor Ponta si a celorlalti lideri, care au inteles ca intr-un stat de drept este normal ca toate partile sa astepte rezultatele anchetei inainte de a se pronunta. in ciuda incercarilor unora de a schimba optiunile UNPR, ramanem in continuare parteneri onesti in relatia cu premierul Victor Ponta si PSD, condus de Liviu Dragnea, si de asemenea, il sustinem in continuare pe presedintele Klaus Iohannis pe toate proiectele ce tin de siguranta nationala", se evidentiaza in comunicat.

UNPR transmite si ca este alaturi de familia politistului decedat.

"UNPR regreta profund acest tragic accident si este alaturi de familia lui Bogdan Gigina, de colegii si prietenii sai si de toti politistii din Romania. in egala masura, UNPR isi exprima convingerea ca ancheta Parchetului va face lumina pe acest subiect in cel mai scurt timp. Cei care astazi sunt indusi in eroare de asa-zisi lideri din PNL merita sa afle adevarul de la procuror si merita sa nu fie folositi ca masa de manevra pentru interse politice ale unui partid, sau, la fel de grav, ale unor persoane", se mai afirma in concluzia pozitiei UNPR.

Politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit marti seara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala. Bogdan Gigina a fost inmormantat vineri, cu onoruri militare, in prezenta a sute de colegi imbracati in uniforme.

Politistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, insa informatii despre aceasta situatie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai intai pe surse.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Valeriu Zgonea, intrebat daca Gabriel Oprea ar trebui sa demisioneze din Guvern:
Valeriu Zgonea, intrebat daca Gabriel Oprea ar trebui sa demisioneze din Guvern: "Nu stiu sa raspund la aceasta intrebare"

Invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV si PROTV NEWS, presedintele executiv al PSD Valeriu Zgonea a refuzat sa comenteze scandalul in care este implicat vicepremierul Gabriel Oprea, partener in coalitia de guvernare.

Ministerul de Interne, condus de Gabriel Oprea, are o prima reactie in cazul politistului mort. De ce
Ministerul de Interne, condus de Gabriel Oprea, are o prima reactie in cazul politistului mort. De ce "nu poate" vorbi Oprea

Presat de numeroase solicitari ale jurnalistilor, care incearca sa obtina un punct de vedere cu privire la cazul politistului care a murit in timp ce se afla in coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea, M.A.I. a transmis un comunicat de presa.

Ce s-a intamplat de fapt in coloana oficiala a ministrului Oprea. Marturii exclusive ale martorilor
Ce s-a intamplat de fapt in coloana oficiala a ministrului Oprea. Marturii exclusive ale martorilor

Ministrul de Interne Gabriel Oprea devine personaj principal in ancheta legata de moartea tanarului motociclist care si-a pierdut viata in misiune, in timp ce ii deschidea calea demnitarului.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.