De ce a refuzat Vass un post de ministru. Ce spune ANI despre conflictul de interese al mamei ei

Andreea Paul Vass

Andreea Paul Vass a facut marti seara un anunt surprinzator, dupa ce toata lumea stia, din surse neoficiale, ca a fost propusa pentru postul de ministru al Economiei. Ea a declarat, sec, ca refuza nominalizarea, din motive "in primul rand personale".

"Nu am de gand sa fac rabat de la drumul meu echilibrat. Toate la timpul lor", a spus Andreea Paul Vass intr-o interventie telefonica la un post de televiziune, potrivit Mediafax.

Ea le-a transmis multumiri colegilor din PDL care au desemnat-o si a subliniat ca decizia de a refuza nominalizarea tine de argumente personale. "Le multumesc tare, tare mult colegilor din PDL care si-au pus increderea in mine", a mai spus Vass, refuzand sa faca alte precizari.

Conform unor surse din PDL, Andreea Paul Vass a obtinut cel mai mic numar de voturi in Colegiul Director al Partidului Democrat Liberal - dintre persoanele propuse de partid ca ministri in Cabinetul Ungureanu.

Potrivit gandul.info, in principiu, liderii PDL nu au avut mari obiectii in privinta noilor ministri, singura problema fiind in cazul Andreei Paul Vass, propusa de Emil Boc, pentru a-i lua locul lui Ion Ariton. "Ce sa caute la Economie cand nu stie care este diferenta dintre watt si volt", ar fi comentat un lider PDL nemultumit.

Citește și
Andreea Vass
Cine e Andreea Paul Vass, propusa la Economie: Hazardul favorizeaza numai o minte pregatita
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Ce spune Agentia Nationala de Integritate despre mama Andreei Paul Vass

Conform unui comunicat oficial al ANI, Marioara Vass - mama fostului consilier personal al premierului demisionar Emil Boc, Andreea Paul Vass - este in vizorul Agentiei Nationale de Integritate pentru conflict de interese. Inspectorii ANI spun ca Marioara Vass, consilier local al comunei Bobota din judetul Salaj a incheiat contracte intre firma sa si doua scolii.

"VASS MARIOARA, in calitate de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Bobota, a incalcat dispozitiile legale referitoare la conflictul de interese in materie administrativa si penala, intrucat a incheiat un numar de doua contracte in valoare de 21.180 LEI, intre S.C. MAVAS M&G S.R.L. (societate in cadrul careia VASS MARIOARA detine calitatile de administrator si asociat unic) si doua unitati de invatamant prescolar, finantarea acestor contracte fiind asigurata din bugetul initial al Comunei Bobota pe anul 2010, acesta fiind suplimentat ulterior.

VASS MARIOARA a participat, in calitate de Consilier local, atat la procesul de decizie privind adoptarea bugetului local pe anul 2010, cat si la suplimentarea ulterioara a acestuia." - se arata in comunicatul Agentiei Nationale de Integritate.

Avand in vedere cele de mai sus, au fost dispuse urmatoarele masuri:

-► sesizarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj cu privire la posibila savarsire de catre VASS MARIOARA, Consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Bobota, Judetul Salaj, a infractiunii de conflict de interese, prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei;

-► initierea demersurilor prevazute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

Acest anunt oficial al ANI vine la foarte scurt timp dupa ce, marti seara, Andreea Paul Vass a refuzat nominalizarea PDL pentru functia de ministru al Economiei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
LISTA membrilor Guvernului Ungureanu. Ce isi propune noul executiv
LISTA membrilor Guvernului Ungureanu. Ce isi propune noul executiv

Parlamentarii PSD si PNL nu au participat la audierile ministrilor propusi de premierul desemnat, astfel ca nu a existat cvorum de lucru. Cu toate acestea, audierile au avut loc. VEZI LISTA COMPLETA a ministrilor si programul de guvernare.

Cine e Andreea Paul Vass, propusa la Economie: Hazardul favorizeaza numai o minte pregatita
Cine e Andreea Paul Vass, propusa la Economie: Hazardul favorizeaza numai o minte pregatita

Andreea Paul Vass are sanse sa obtina Ministerul Economiei, dupa ce a absolvit ASE cu o lucrare despre "Aplicarea teoriei haosului in previzionarea cursului de schimb".

Cabinetul Ungureanu.
Cabinetul Ungureanu. "Lupii tineri" vin la Guvern. VIDEO

Marti noaptea au avut loc consultari pana tarziu, la Palatul Victoria. Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, si liderii coalitiei au dezbatut pret de cateva ore lista noilor ministri.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.