De ce a refuzat Vass un post de ministru. Ce spune ANI despre conflictul de interese al mamei ei

Ultimul update: Vineri 18 Mai 2012 07:39
Data publicarii: Miercuri 08 Februarie 2012 08:27
Categorie: Politic
Andreea Paul Vass

Andreea Paul Vass a facut marti seara un anunt surprinzator, dupa ce toata lumea stia, din surse neoficiale, ca a fost propusa pentru postul de ministru al Economiei. Ea a declarat, sec, ca refuza nominalizarea, din motive "in primul rand personale".

"Nu am de gand sa fac rabat de la drumul meu echilibrat. Toate la timpul lor", a spus Andreea Paul Vass intr-o interventie telefonica la un post de televiziune, potrivit Mediafax.

Ea le-a transmis multumiri colegilor din PDL care au desemnat-o si a subliniat ca decizia de a refuza nominalizarea tine de argumente personale. "Le multumesc tare, tare mult colegilor din PDL care si-au pus increderea in mine", a mai spus Vass, refuzand sa faca alte precizari.

Conform unor surse din PDL, Andreea Paul Vass a obtinut cel mai mic numar de voturi in Colegiul Director al Partidului Democrat Liberal - dintre persoanele propuse de partid ca ministri in Cabinetul Ungureanu.

Potrivit gandul.info, in principiu, liderii PDL nu au avut mari obiectii in privinta noilor ministri, singura problema fiind in cazul Andreei Paul Vass, propusa de Emil Boc, pentru a-i lua locul lui Ion Ariton. "Ce sa caute la Economie cand nu stie care este diferenta dintre watt si volt", ar fi comentat un lider PDL nemultumit.

Ce spune Agentia Nationala de Integritate despre mama Andreei Paul Vass

Conform unui comunicat oficial al ANI, Marioara Vass - mama fostului consilier personal al premierului demisionar Emil Boc, Andreea Paul Vass - este in vizorul Agentiei Nationale de Integritate pentru conflict de interese. Inspectorii ANI spun ca Marioara Vass, consilier local al comunei Bobota din judetul Salaj a incheiat contracte intre firma sa si doua scolii.

"VASS MARIOARA, in calitate de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Bobota, a incalcat dispozitiile legale referitoare la conflictul de interese in materie administrativa si penala, intrucat a incheiat un numar de doua contracte in valoare de 21.180 LEI, intre S.C. MAVAS M&G S.R.L. (societate in cadrul careia VASS MARIOARA detine calitatile de administrator si asociat unic) si doua unitati de invatamant prescolar, finantarea acestor contracte fiind asigurata din bugetul initial al Comunei Bobota pe anul 2010, acesta fiind suplimentat ulterior.

VASS MARIOARA a participat, in calitate de Consilier local, atat la procesul de decizie privind adoptarea bugetului local pe anul 2010, cat si la suplimentarea ulterioara a acestuia." - se arata in comunicatul Agentiei Nationale de Integritate.

Avand in vedere cele de mai sus, au fost dispuse urmatoarele masuri:

-► sesizarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj cu privire la posibila savarsire de catre VASS MARIOARA, Consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Bobota, Judetul Salaj, a infractiunii de conflict de interese, prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei;

-► initierea demersurilor prevazute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

Acest anunt oficial al ANI vine la foarte scurt timp dupa ce, marti seara, Andreea Paul Vass a refuzat nominalizarea PDL pentru functia de ministru al Economiei.

LISTA membrilor Guvernului Ungureanu. Ce isi propune noul executiv

LISTA membrilor Guvernului Ungureanu. Ce isi propune noul executiv

FULLSCREEN
De ce a refuzat Vass un post de ministru. Ce spune ANI despre conflictul de interese al mamei ei
  • /

Sursa: Mediafax Pro TV

mihai tudose liviu dragnea inquam

Surse: Dragnea a discutat cu premierul Tudose și Shhaideh la Palatul Victoria

Situația pare neschimbată la noul sediu pentru pașapoarte. Funcționarii, prea puțini

Pensionări și reangajări în MAI. PNL cere comisie de anchetă

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, la DNA

PNL vrea ca ministrul Carmen Dan să dea explicaţii în Parlament pentru scandalul de la paşapoarte

Premierul a dispus trimiterea Corpului de Control la Tarom şi la Compania Naţională de Investiţii

Mihai Tudose l-a certat pe ministrul Transporturilor: ”V-a informat prost!”