Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, are investitii financiare in strainatate de 23 de milioane de euro

ana birchall

Social-democrata Ana Birchall, propusa de PSD ministru delegat pentru Afaceri Europene in Guvernul Grindeanu, are 43 de ani, iar de 11 ani este membru PSD.

Ea a fost consiliera lui Mircea Geoana, pe vremea cand acesta era ministru de Externe, si a lui Victor Ponta, cand fostul lider al PSD era prim-ministru.

Ea are, alaturi de sotul sau, cinci locuinte, doua dintre ele in SUA, investitii financiare in strainatate in valoare de 23 de milioane de euro, plasamente de 556.367 de lei, 60.071 de euro si 66.667 de dolari, precum si 13 conturi si depozite bancare.

Ana Birchall s-a nascut in 30 august 1973, in orasul Mizil, judetul Prahova, si este casatorita cu Martyn Birchall, alaturi de care are un copil. Este licentiata in Stiinte Juridice la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept, in anul 1996 absolvind si Facultatea de Drept si Relatii Internationale Nicolae Titulescu, ca sef de promotie.

Ulterior, Ana Birchall a urmat cursuri de master in Drept la Yale Law School, Yale University, SUA, iar in 2002 a devenit doctor in Drept la Yale Law School.

Citește și
Vorel Stefan
Viorel Stefan, propus ministru al Finantelor, este membru PSD de 24 de ani si doctor in economie
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

In 1996, s-a angajat pe postul de Sef Oficiu Juridic la S.C Omniasig S.A, iar in perioada 2002- 2003 a fost avocat la White & Case LLP in New York, SUA. Ulterior, pana in 2004, ea a detinut functia de consilier al ministrului Afacerilor Externe Mircea Geoana, dupa care a fost consilier la Comisia de politica externa din Senat.

Din 2005, este lector universitar la Universitatea “Dimitrie Cantemir” Bucuresti, iar timp de doi ani, intre 2008 - 2010, a fost avocat la White& Case LLP Bucuresti.

Imediat dupa aceea, Ana Birchall a detinut functiile de sef al Grupului de practica in domeniul Restructurarilor Financiare si Insolventa si a fost avocat la Musat si Asociatii - Restructuring & Insolvency.

Din iulie pana in decembrie 2012, social-democrata a fost consilier al prim-ministrului de la acea vreme Victor Ponta. Incepand din 2013, ea este membru in Global Advisory Council WeConnect International si ambasador al ONG-ului Vital Voices, infiintat de Hillary Clinton in programul Global Ambassadors. Ana Birchall mai este membru in Comitetul Executiv al Yale Law School Association si Inalt Reprezentant al prim-ministrului pentru afaceri europene si parteneriat cu Statele Unite ale Americii (functie neretribuita).

In 9 decembrie 2012, Ana Birchall a obtinut primul mandat de deputat, fiind membru in Comisia pentru buget, finante si banci, membru in Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru aderarea Romaniei in spatiul Schengen si presedinte al Grupului parlamentar de prietenie Romania- India. La alegerile din 11 decembrie, Birchall a castigat un nou mandat de deputat din partea PSD Vaslui. In legislatura trecuta, ea a fost presedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputatilor, comisie condusa acum de Victor Ponta.

Activitatea politica si-a inceput-o in 2005, cand a devenit membru PSD si secretar executiv pe probleme de tineret si egalitate de sanse, din 2007 pana in 2009 fiind sef al Departamentului de Educatie si Cercetare PSD. De asemenea, din 2012 a fost consilier al presedintelui formatiunii pe probleme de politica externa, in prezent detinand si functia de secretar general adjunct (Relatii Internationale) al PSD.

Conform celei mai noi declaratii de avere, Ana Birchall detine in Dorna Arini, judetul Suceava, trei terenuri extravilane cu o suprafata totala de 37.894 de metri patrati, precum si un apartament in Bucuresti de 50 de metri patrati. Impreuna cu sotul sau, social-democrata mai are un apartament in Capitala, o casa de vacanta in Dorna Arini, precum si o casa de locuit in New Haven, SUA. De asemenea, cei doi mai au un apartament de 180 de metri patrati in New York.

Birchall detine un autoturism Volvo XC 90, bijuterii in valoare de aproximativ 46.000 euro, precum si un lingou de aur. Ea are deschise 13 conturi si depozite bancare in care detine 194.440 de dolari, 162.289 de lei, 25.538 euro si 48.885 de lire sterline.

De asemenea, Ana Birchall are plasamente in titluri de stat, certificate si obligatiuni in valoare de 556.367 lei si 60.071 euro la BCR Erste Bond Flexible, 66.667 dolari (obligatiuni) la BCR, 21.556 lei la BRD (Fondul Simfonia) si investitii financiare in strainatate in valoare de 23 de milioane de euro.

Ea are insa si un credit la Washington Mutual SUA, scadent in 2018, cu o valoare la contractare de 153.000 USD, precum si un credit la Citibank, SUA, scadent in 2017, cu o valoare la contractare de 238.970 de dolari. Social-democrata mai are un card de credit la BCR Romania de 9.947,70 euro.

La venituri, deputatul PSD are declarata indemnizatia de 76.778 de lei de la Parlament, in timp ce sotul sau a avut un venit anual de 108.000 de dolari obtinut dintr-o colaborare. De asemenea, cei doi au obtinut impreuna 68.850 de dolari din inchirierea unor imobile in SUA. Ana Birchall a mai castigat 97,51 lei din dobanzi pentru depozite, precum si 2.887,50 de dolari din incadarea unor cupoane cu titluri de stat.

Social-democrata mai are trecuta in declaratia de avere si suma de 20.000 de dolari obtinuta ca despagubire in urma procesului pe care l-a avut cu Iosif Buble.

Ana Birchall a castigat procesul pe care i l-a intentat ziaristului Buble, pe care l-a acuzat de denigrare a numelui ei, dupa ce acesta a publicat pe blogul sau, in 2008, un filmulet obscen, in care sustinea ca protagonistii erau ea si un barbat despre care s-a speculat ca ar fi putut fi Mircea Geoana sau Liviu Dragnea.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Teodor Melescanu, fost sef SIE si ministru al Apararii, apoi la Externe 8 zile, propunerea pentru Ministerul de Externe
Teodor Melescanu, fost sef SIE si ministru al Apararii, apoi la Externe 8 zile, propunerea pentru Ministerul de Externe

 Teodor Melescanu s-a nascut in Brad, Hunedoara, are 75 de ani si este diplomat de cariera de 50 de ani, primind gradul diplomatic in 1966.

Viorel Stefan, propus ministru al Finantelor, este membru PSD de 24 de ani si doctor in economie
Viorel Stefan, propus ministru al Finantelor, este membru PSD de 24 de ani si doctor in economie

Deputatul PSD Viorel Stefan, propus pentru conducerea Ministerului Finantelor, s-a nascut in 26 iulie 1954, in Mitoc, judetul Botosani, este casatorit, are trei copii si este membru al partidului de 24 de ani.

Gratiela Gavrilescu, propusa ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul, este deputat si fost ministru al Mediului
Gratiela Gavrilescu, propusa ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul, este deputat si fost ministru al Mediului

Gratiela Gavrilescu, propusa ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul, are 50 de ani, este la al patrulea mandat de deputat, a fost ministru al Mediului Apelor si Padurilor si viceprimar al muncipiului Ploiesti.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor România, care pare că a devenit un ghimpe în coasta sa.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.