Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Aterizare fortata pe un aeroport din Kazahstan. Ce s-a intamplat cu pilotul care a salvat vietile a peste 100 de oameni

aterizare fortata Astana

Doar abilitatea unui pilot rus a reusit sa evite producerea unei tragedii in Astana, capitala fostei republici sovietice.

Un avion Fokker 100 al liniei “Bek Air” din Kazahstan a aterizat fortat pe Aeroportul International Astana duminica dimineata, dupa ce pilotii au realizat cuu groaza ca trenul de aterizare din fata nu coboara. Tot incidentul a fost filmat de un martor ocular iar inregistrarea a devenit virala pe YouTube, strangand aproape un milion de vizualizari in cateva ore.

Comandantul aeronavei, pilotul rus Dmitri Rodin a luat decizia de a ateriza chiar si fara trenul din fata iar cei de la aerport au acoperit pista cu spuma, pentru a reduce frecarea. In cele din urma, niciunul dintre cei 116 pasageri si 5 membri ai echipajului nu a patit nimic iar aeronava va fi reparata cu usurinta.

Autoritatile din Kazahstan au lansat o ancheta privind cauzele incidentului, care se putea termina cu o tragedie. Comandantul Rodin si copilotul, tot rus, Vadim Smerecianski vor fi decorati de guvernul kazah.
 

 

Sursa: Sputnik News, Data publicarii: 28 Martie 2016
Citeste mai multe despre: aterizare fortata, avion, pilot, Kazahstan, Bek Air, Astana,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed