Aterizare fortata pe un aeroport din Kazahstan. Ce s-a intamplat cu pilotul care a salvat vietile a peste 100 de oameni

Ultima actualizare: 31-03-2016 07:04
aterizare fortata Astana

Doar abilitatea unui pilot rus a reusit sa evite producerea unei tragedii in Astana, capitala fostei republici sovietice.

Un avion Fokker 100 al liniei “Bek Air” din Kazahstan a aterizat fortat pe Aeroportul International Astana duminica dimineata, dupa ce pilotii au realizat cuu groaza ca trenul de aterizare din fata nu coboara. Tot incidentul a fost filmat de un martor ocular iar inregistrarea a devenit virala pe YouTube, strangand aproape un milion de vizualizari in cateva ore.

Comandantul aeronavei, pilotul rus Dmitri Rodin a luat decizia de a ateriza chiar si fara trenul din fata iar cei de la aerport au acoperit pista cu spuma, pentru a reduce frecarea. In cele din urma, niciunul dintre cei 116 pasageri si 5 membri ai echipajului nu a patit nimic iar aeronava va fi reparata cu usurinta.

Autoritatile din Kazahstan au lansat o ancheta privind cauzele incidentului, care se putea termina cu o tragedie. Comandantul Rodin si copilotul, tot rus, Vadim Smerecianski vor fi decorati de guvernul kazah.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO