Hai liberare! Becali face Pastele acasa!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE - Gigi Becali a mers sambata dimineata la politia orasului Voluntari, ca sa isi depuna actele de eliberare sub control judiciar.

 

Marti dimineata, el e asteptat la sediul IPJ Ilfov, pentru a stabili cu politistii cand si de cate ori va fi nevoie sa se prezinte in fata organelor de control. Cel mai probabil, Becali va fi chemat de doua ori pe saptamana, pana la finalizarea anchetei. insa toate acestea se vor stabili dupa discutia cu anchetatorii.

In Vinerea Mare, Gigi Becali a trecut de la agonie la extraz. Judecatorii l-au eliberat cand nici macar el nu mai spera sa-l prinda Invierea in familie. A iesit fericit pe poarta Directiei Cercetari Penale si in acelasi timp schimbat.

"Dumnezeu mi-a dat o palma", a spus Becali, in contextul in care a recunoscut ca de multe ori a pacatuit, jignind. Din arest a mers glont la biserica, sa se inchine si sa multumeasca cerului ca a scapat.

Citește și
Catalin Dancu
C. Dancu, la videochat: Geamanu pregatea un atac armat asupra lui Becali
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

La doua ore dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a admis recursul, miliardarul a deschis usa Directiei de Cercetari Penale si a pasit liber, inconjurat de reporteri si de multimea de sustinatori.

"Intr-adevar imi pierdusem la un moment dat speranta ca voi mai iesi. (...) Prima si prima data am sa-mi iau fata cea mica in brate pt ca o numesc printesa si-am sa-mi iau printesa in brate", a spus Becali.

In scandarile multimii si insotit de avocati, patronul Stelei s-a urcat in masina si a pornit spre casa. A facut insa o scurta escala la o biserica din Pipera, ca sa-i multumeasca lui Dumnezeu. La iesire, si-a sters o lacrima si a spus ca a fost cu gandul la Divinitate si dimineata, cand, aflat inca in arest, s-a spovedit si impartasit.

"Am spus este imposibil ca Dumnezeu sa ma lase de sarbatorile Pastelui fara copii si nevasta", s-a destainuit Gigi.

In fata vilei sale din Pipera, miliardarul a fost intampinat de un alt grup de sustinatori frenetici, care l-a primit regeste.

"Peste doua luni sunt alegerile europarlamentare, voi intra in ele pentru ca nu pot sa abandonez, dar in ce priveste politica pentru mine asta este ultima lupta. Nu ma intereseaza nici de afaceri, nici de Steaua, ma intereseaza familia", le-a spus ziaristilor Becali.

Becali va petrece Pastele acasa. Judecatorii i-au impus insa sa nu paraseasca Bucurestiul sau Judetul Ilfov fara incuviintarea anchetatorilor si sa se prezinte in fata instantei sau Parchetului ori de cate ori este chemat. Miliardarul nu are voie sa poarte arma sau se apropie de partile vatamate ori de martorii din dosar.

Vineri dimineata, avocata Mariana Stefan, angajata de Corneliu Vadim Tudor ca sa ceara eliberarea lui Becali pentru ca acesta sa se pregateasca de europarlamentare, se prezentase la Judecatoria Sectorului 1. A discutat insa in prealabil cu Gigi Becali.

Dorinta lui Becali s-a implinit si patru ore mai tarziu, dosarul lui a ajuns pe masa judecatorilor de la Tribunal. Acestia au luat in discutie recursul depus joi de avocatii finantatorului. In sala de judecata, acuzatul parea epuizat, iar cand i s-a dat cuvantul, a rostit numai cateva cuvinte.

Apoi si-a incheiat declaratia cu un aer spasit: "Nu cer decat sa fiu lasat in libertate, sub control judiciar, cu toate conditiile pe care le puneti. Stiu ca vreau sa merg acasa si eventual sa-mi dati derogare in noaptea de Inviere", a spus Gigi Becali.

Decizia Tribunalului Bucuresti a fost luata cu opinie majoritara. Mai exact, doar doi dintre cei trei judecatori au fost de acord cu eliberarea lui Gigi Becali, in timp ce al treilea a optat pentru respingerea recursului.

De asemenea, unul dintre bodyguarzii lui Becali, Dumitru Beciu, a fost eliberat si el sub ontrol judiciar.

Avocatii lui Becali mai aveau posibilitatea de a depune o cerere de eliberare pe cautiune. Adica in schimbul unei sume de bani, in functie de venitul omului de afaceri, care ar reprezenta o garantie ca el va indeplini obligatiile impuse de instanta, acesta sa iasa din arest.

Gigi Becali a fost ridicat de la vila din Pipera, in 2 aprilie, de politistii si procurori. Aveau mandat de aducere si o acuzatie pe numele miliardarului: lipsire de libertate.

In aceeasi seara a fost retinut si dus in fata judecatorilor, care au emis mandate de arestare pentru Gigi Becali si pentru patru dintre bodyguarzii acestuia. Noaptea a fost complicata, mai ales ca zeci de sustinatori ai miliardarului l-au sustinut din strada.

Avocatii lui Gigi Becali nu au renuntat si au facut recurs, in ziua de 5 aprilie. In fata Tribunalului Bucuresti s-au adunat din nou fanii finantatorului Stelei. Verdictul a fost defavorabil lui Becali, pe motiv ca ar reprezenta un pericol social si pentru ca si-a asumat rolul de justitiar.

Zilele urmatoare au fost presarate de probe video. Unele, puse la dispozitie de anchetatori, cu baietii lui Becali, care ii urmareau pe cei trei hoti in trafic. Altele, de familie, care il arata pe miliardar la masa cu hotii.

Becali a dat interviuri din arest. "Cand esti privat de libertate, iti dai seama ca toate cele lumesti, lucruri materiale, imaginea publica nu au nici o valoare si te indrepti spre lucrurile spirituale. Te apropii mai mult de Dumnezeu. Ma rog la Dumnezeu sa-mi indrume pasii vietii mele in viitor", spunea el.

Printre altele, a anuntat ca va candida la europarlamentare pe listele Partidului Romania Mare si ca nu are de gand sa vanda Steaua.

Avocatii au atacat din nou in instanta si au cerut revocarea mandatului de arestare. Si aceasta a treia incercare a esuat.

Dupa doua saptamini de lupta in instanta, Becali a cerut eliberarea sub control judiciar. Si a invins!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
"Nu exista nicio legatura intre arestarea lui Becali si cea a lui Penescu"

Florin Sorescu, avocatul lui Cornel Penescu, a declarat in exclusivitate pentru www.stirileprotv.ro ca nu exista nicio legatura intre arestarea lui Gigi Becali si cea a lui Cornel Penescu, desi acelasi procuror se ocupa de ambele cazuri.

C. Dancu, la videochat: Geamanu pregatea un atac armat asupra lui Becali
C. Dancu, la videochat: Geamanu pregatea un atac armat asupra lui Becali

Catalin Dancu, avocatul lui Gigi Becali,a discutat in detaliu cu Ovidiu Oanta despre soarta lui Gigi Becali. Marti se vor lua in discutie toate cererile de eliberare a finantatorului echipei de fotbal Steaua.

Vadim Tudor l-a vizitat pe Gigi Becali in arest
Vadim Tudor l-a vizitat pe Gigi Becali in arest

UPDATE: Corneliu Vadim Tudor l-a vizitat, luni, la arestul Directiei Cercetari Penale, pe Gigi Becali, declarand la iesire ca acesta are un moral bun si mentionand ca i-a dus finantatorului Stelei cateva oua incondeiate precum si o serie de carti.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.