Refugiatii sosesc in numar tot mai mare in Europa, in ciuda vremii. Motivul pentru care sirienii din Iordania se intorc acasa

refugiati

Ploaia si frigul nu ii descurajeaza pe refugiatii care se revarsa zi de zi peste granitele europene. Dimpotriva, numarul lor a crescut in ultimele zile.

Protejati de haine si pelerine primite, transfugii maresc pasul pentru a ajunge la destinatie, inainte ca vremea sa devina si mai rea. Doar duminica, 8.500 au trecut granita in Austria, iar 9.000 au ajuns din Grecia, in Macedonia.

Pe vant si ploaie, luptandu-se cu frigul si noroaiele, mii de refugiati incearca sa ajunga in Europa. Insa nimeni nu se opreste. Pana si copiii merg fara sa cracneasca, infofoliti in paturi primite de la voluntari.

Ed Thomas, corespondent BBC: "A inceput sa ploua torential. Sunt multi refugiati din Afganistan. Au calatorit deja sute si sute de kilometri pana aici, insa mai au inca mult de mers."

Proviziile impartite de macedoneni sunt insuficiente pentru miile de migranti care ajung in fiecare zi in tara lor.

Citește și
Angela Merkel incruntata
Angela Merkel critica statele est-europene care au refuzat sa preia refugiati. "Isi ignora propria istorie"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Pentru o mama care calatoreste singura cu copiii ei, drumul spre Germania s-a dovedit mai greu decat se astepta. Insa, pentru toti cei care au reusit sa puna piciorul pe pamant european, nu mai exista cale de intoarcere. Asa ca isi fac curaj si grabesc pasul, inainte sa se instaleze iarna.

Alti sirieni fac insa un drum invers, din Iordania, unde au gasit refugiu spre tara ravasita de razboi. Familii intregi se intorc la casele lor din Siria, pentru ca in Iordania nu pot lucra si mor de foame. Altii au alte planuri. Vor sa vanda ce proprietati mai au in Siria si sa foloseasca banii ca sa ajunga in Europa.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
A inceput distribuirea refugiatilor: primii 19 imigranti din Eritreea au ajuns in Suedia.
A inceput distribuirea refugiatilor: primii 19 imigranti din Eritreea au ajuns in Suedia. "Este un simbol al victoriei"

Ambitiosul plan de distribuire a celor 160.000 de refugiati, decis cu chiu cu vai de Uniunea Europeana a inceput timid. Primii 19 solicitanti de azil originari din Eritreea au parasit Italia, cu destinatia Suedia.

Angela Merkel critica statele est-europene care au refuzat sa preia refugiati.
Angela Merkel critica statele est-europene care au refuzat sa preia refugiati. "Isi ignora propria istorie"

Cancelarul german Angela Merkel a criticat guvernele est-europene care refuza sa preia refugiati, acuzandu-le ca cedeaza prejudecatilor si isi ignora propria istorie, dupa cum relateaza joi site-ul Politico.

Germania cere implicarea SUA in privinta refugiatilor.
Germania cere implicarea SUA in privinta refugiatilor. "Suntem constienti ca este o criza umanitara majora"

"Actualele reguli europene privind tratamentul imigrantilor care solicita azil sunt invechite si trebuie schimbate" - e mesajul cu care au venit impreuna in Parlamentul European cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.