Bilantul sumbru al ninsorilor: trei morti si momente de cosmar pentru cei blocati de zapada. LISTA drumurilor inchise

×
Codul embed a fost copiat

A fost o noapte de iad pentru jumatatea de tara aflata sub tirania crunta a ninsorilor. Zeci de drumuri nationale si judetene au fost inchise, sute de oameni au ramas blocati in masini iar altii, in gospodarii izolate, erau in situatie critica.

Citeste in aceasta stire:

-► Batran gasit inghetat in fata casei, dupa ce ar fi cazut in zapada cu cateva ore inainte
-► O femeie ce urma sa fie dusa la spital cu elicopterul SMURD a nascut acasa cu echipajul medical
-► CFR Calatori: 21 de trenuri sunt anulate din cauza vremii
-► Cursele de pe Aeroportul Henri Coanda au intarzieri intre 30 de minute si o ora, din cauza degivrarii
-► Cortegiu funerar inzapezit timp de 8 ore

Ora 21:00 Trei drumuri nationale, in Galati, Vaslui si Bacau, raman inchise din cauza zapezii

Trei drumuri nationale, in judetele Galati, Vaslui si Bacau, raman inchise in urma ninsorii abundente si viscolului, in timp ce pe altele se mentin restrictii sau se circula cu dificultate din cauza conditiilor meteo, informeaza Centrul Infotrafic.

Citește și
ninsoare masini blocate pe A2
Coloana de zeci de kilometri pe drumul spre mare. Autostrada Soarelui este inchisa din cauza vremii
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Potrivit comunicatului Infotrafic, raman inchise, in urma ninsorii abundente si a viscolului, urmatoarele tronsoane de drumuri nationale: DN24D Tulucesti - Varlezi (jud. Galati), DN24A Husi - Murgeni (jud. Vaslui) si DN11A Podu Turcului (jud. Bacau) - Barlad (jud. Vaslui).

Circulatia a fost reluata, in conditii de iarna, pe DN23B Maicanesti - Ciorasti, in judetul Vrancea. Pe drumurile nationale din judetul Tulcea (DN22, DN22D, DN22E, DN22F, DN22A) si pe DN24B Husi - Albita se circula cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. Pe DN2F Ivanesti (judetul Vaslui) - limita cu judetul Bacau se mentine restrictia pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

In judetul Prahova, pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier a inceput sa scada in intensitate. Inca sunt coloane de autovehicule de la intarea in Sinaia pana in Busteni, dar fluenta circulatiei este din ce in ce mai buna. In zona Puchenii Mari si intre Ploiesti si Banesti s-a format ceata, vizibilitatea fiind sub 100 de metri.

Pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti ceata reduce vizibilitatea la aproximativ 20 de metri pe portiunea cuprinsa intre kilometrii 14 si 31 si sub 100 de metri intre kilometrii 31 si 68, iar pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti s-a lasat ceata intre kilometrii 11 si 36.  In judetul Ilfov, pe DN1 si pe DN2, ceata reduce vizibilitatea sub 100 de metri. In unele zone portiunile de carosabil uscat pot alterna cu altele acoperite cu gheata sau zapada, avertizeaza Centrul Infotrafic.

Ora 20:00 Noapte de cosmar pentru cei blocati sub zapezi

Din pacate, doua femei au murit luni in ambulanta: o gravida de 38 de ani din Tulcea a facut stop cardiac, iar o alta tanara, din Vaslui, s-a stins si ea in drum spre spital. Iar, marti, la Iasi, un batran de 75 de ani a fost gasit mort, inghetat in fata casei.

In judetul Iasi, in satele pierdute in viscol, a fost o noapte de cosmar. O ambulanta cu senile a preluat o gravida de 20 de ani care se simtea rau. Nu se mai putea tine pe picioare din cauza durerilor si abia rasufla. Dupa ore nesfarsite parcurse prin zapada, ambulanta a ajuns la Spitalul Judetean din Iasi, unde tanara a fost preluata de medici.

Din pacate, dupa zeci de ore in care jumatate de tara s-a aflat sub ninsori, viscolul si-a luat tributul. O gravida in varsta de 38 de ani din Ostrov, judetul Tulcea, a murit intr-o ambulanta care a ramas inzapezita. Ar fi trebuit sa ajunga la Spitalul Judetean Constanta, insa starea pacientei s-a agravat pe drum si a intrat in stop cardiac. Femeia era din Ostrov si avea acasa patru copii.

Scene dramatice s-au petrecut si in judetul Dolj, unde un cortegiu funerar a ramas inzapezit in viscol vreme de opt 8 ore. Tot in Dolj, o familie cu un copilas de aproape un an, dar si alte persoane au stat 12 ore in masina, pana ce o ruda a ajuns la ei cu un tractor.

Lucrurile nu stau mai bine nici in Moldova. Un cuplu care se ducea spre Suceava a ramas inzapezit si, de teama ca nu o sa-i salveze nimeni, cei doi tineri au luat-o pe jos, prin viscol. I-au salvat muncitorii de la o ferma. Viscolul a paralizat circulatia rutiera in judetul Braila. Dupa mai bine de 18 ore de la ridicarea codului rosu, multe drumuri nationale si judetene erau inchise, si aproape 70 de localitati au ramas fara curent. Motivul este unul hilar.

Ora 16:00 Iasi: Batran gasit inghetat in fata casei, dupa ce ar fi cazut in zapada cu cateva ore inainte

Un barbat de 75 de ani a fost gasit inghetat, marti dimineata, in jurul orei 4.00, in fata casei sale din comuna ieseana Miroslava, primele date indicand ca acesta ar fi cazut in zapada cu cateva ore inainte ca vecinii sa-l gaseasca si sa anunte Serviciul de urgenta 112.Batranul a fost gasit in jurul orei 04.30 de catre vecinii sai, care au sunat la Serviciul de urgenta 112, la fata locului fiind trimisa o autospeciala a SMURD, relateaza Mediafax "SMURD a intervenit dimineata (n.r. - marti dimineata) in cazul unu barbat inghetat in zapada de pe ulita din fata casei din Miroslava. S-a declarat decesul si Medicina Legala va stabili daca este hipotermie sau alta patologie", a declarat, marti, prof.dr. Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD, de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi.

Conform informatiilor oferite de administratia comunei, barbatul s-ar fi mutat recent in sat, nu avea rude si nu era cunoscut ca suferind de vreo boala."Barbatul s-a mutat de curand la noi in satul Dancas, nu stiu sa aiba rude prin zona. Nu este un batran fara adapost, are casa aici, in comuna. Din informatiile noastre, a fost gasit pe la 4.30 dimineata, inghetat, cazut in zapada“, a declarat, marti, pentru corespondentul MEDIAFAX, Dan Nica, primarul comunei Miroslava. Acesta a explicat ca, din primele date a reiesit ca, cel mai probabil, batranul cazuse in zapada cu cateva ore inainte sa fie gasit.In judetul Iasi au mai existat, in cursul noptii de luni spre marti, doua cazuri de hipotermie, pacientii fiind transportati la Spitalul "Sfantul Spiridon", unde se afla in afara oricarui pericol.

Ora 15:00 O femeie ce urma sa fie dusa la spital cu elicopterul SMURD a nascut acasa cu echipajul medical

O femeie din comuna vasluiana Ciocani a nascut acasa, marti, asistata de personalul de pe elicopterul SMURD din Iasi care urma sa o duca la Maternitatea "Cuza-Voda", in conditiile in care nasterea s-a declansat inainte ca femeia sa fie urcata in aparatul de zbor.Unul din cele doua elicoptere SMURD din Iasi care au facut, marti, mai multe interventii in judetele Vaslui si Bacau, unde drumurile au fost blocate si ambulantele locale nu au putut ajunge, a fost solicitat si in localitatea Ciocani, pentru a transporta o gravida la Maternitatea "Cuza-Voda“ din Iasi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intrucat nasterea s-a declansat inainte ca femeia sa fie urcata in elicopter, echipajul medical aflat la fata locului a asistat-o pe gravida, la nastere intervenind si si prof.dr. Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD, de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi."Am aterizat in apropierea casei unei femei care se afla in cursul unei nasteri naturale. Am asistat la finalizarea nasterii, pe mama am ajutat-o pentru extragerea placentei si apoi am preluat ambii pacienti. Este un micut de sex masculin, cu stare generala buna, speram intr-o evolutie favorabila, chiar daca este vorba despre o nastere la domiciliu in conditii grele de iarna“, a declarat, marti, prof.dr. Diana Cimpoesu.

Elicpterele SMURD de la Iasi au mai intervenit la Mironeasa, unde un bebelus de doua luni care avea bronsolita si dificultati in respiratie a fost preluat si dus la Maternitatea "Cuza Voda“, la aceeasi unitate spitaliceasca fiind dusa si o gravida care avea tulburari de coagulare. De asemenea, o alta tanara de 20 de ani, insarcinata, a fost adusa la spital, in Iasi, cu elicopterul SMURD, din localitatea ieseana Fantanele, comuna Focuri.

"Cu elicopterul mare, MI 8, am fost la Podu Turcului, Bacau, de unde am preluat trei pacienti: o gravida, un pacient de 65 de ani cu accident vascular cerebral, hemiplegie si un pacient de 79 de ani cu abdomen acut chirurgical, pe care i-am transferat la Bacau, fiind preluati de Serviciul de Ambulanta Bacau pe aeroport, pentru internare in spitalul judetean“, a mai spus prof.dr. Diana Cimpoesu.

Ora 15:00 In judetul Braila, toate drumurile nationale au fost deschise, 16 drumuri judetene raman blocate

Toate drumurile nationale din judetul Braila au fost deschise, marti dupa-amiaza, insa raman blocate in continuare 16 drumuri judetene, in timp ce 16 localitati nu au energie electrica de luni dimineata, iar alte 15 sate si catune nu au apa, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila, colonel Stefan Stoian, la ora transmiterii acestei stiri se circua in conditii de iarna pe toate drumurile nationale, insa nicio artera nu mai este blocata.  Conform sursei citate, raman inchise, totusi, 16 drumuri judetene, interventia utilajelor de deszapezire fiind extrem de dificila intrucat sunt troiene de zapada de cativa metri.

Bilantul sumbru dupa 24 de ore de ninsori

De asemenea, 59 de localitati au ramas fara apa si alte 65 fara curent electric. Marti, la pranz, ma erau cinci drumuri nationale blocate, in judetul Vrancea: DN 2N, DN 23, DN 23A, DN 23B si DN 11A.

In judetul Braila, 59 de localitati nu au apa, iar in alte 43 nu este curent electric. La fel se intampla si in alte 22 de localitati din Buzau, Galati, Dambovita, Tulcea si Neamt, unde cei de la Electrica incearca se repare reteaua.

La orele pranzului, un elicopter intervinea in Insula Mare a Brailei pentru a evacua 2 persoane care au nevoie de ingrijiri medicale urgente. De altfel, prioritatea numarul unu, spun autoritatile, au fost peroanele care aveau nevoie de ingrijiri medicale. Astfel, peste 340 de pacienti care necesitau dializa si 72 de gravide au fost transportate la spitale. Din pacate, doua femei cu probleme medicale grave au murit luni, in ciuda eforturilor echipajelor de pe ambulanta.

Aproape 17.000 de politisti, pompieri, jandarmi si militari au actionat in judetele afectate de viscol, au deszapezit peste 600 de masini in care se aflau peste 1.000 de oameni.

Nu in ultimul rand, pentru urmatoarea perioada de ger, cu temperaturi sub 20 de grade Celsius in depresiuni, autoritatile au anuntat masuri speciale, iar oamenii strazii vor fi dusi in adaposturile primariei. Deja 20 de persoane aflate in aceasta situatie au fost salvate de agentii Politiei Locale Bucuresti.

Avertizarea de cod rosu s-a terminat de luni, de la ora 13:00, dar problemele au continuat. Circulatia pe autostrada A2 s-a reluat marti dimineata, dar zeci de drumuri nationale si judetene sunt inca inchise.

In mai multe judete din tara a fost nevoie de interventia militarilor pentru a ajunge la cei care au ramas inzapeziti. Iar unii dintre cei care au ignorat avertismentele autoritatilor si s-au aventurat la drum prin viscol au scapat cu bine doar multumita unor localnici saritori.

Viscolul a paralizat complet circulatia rutiera in judetul Braila. Dupa mai bine de 18 ore de la ridicarea codului rosu, multe drumuri nationale si judetene erau inchise, iar 67 de localitati au ramas fara curent.

Pana si utilajele de deszapezire au ramas blocate. In cele din urma, o sosea a fost deschisa cu ajutorul armatei.

Vasilica Valcu, prefectul judetului Braila: "La momentul acesta, pe drumurile judetene nu avem contract de deszapezire. Atributiunea legala revine Consiliului Judetean."

Lucrurile nu stau mai bine nici in Moldova. Un cuplu care se ducea spre Suceava a ramas inzapezit si, de teama ca nu o sa-i salveze nimeni, oamenii au luat-o pe jos, prin viscol.

Catalina Racar: "Noi stateam de vorba si am auzit cainii batand. Cand am iesit afara, am vazut o fata zgribulita, cu o patura in spate si mai ca plangea. A zis ca au ramas inzapeziti."

Cei doi au fost salvati de muncitorii de la o ferma.

Vlad, 28 de ani, soferul ratacit: "Noroc de oamenii de la ferma asta ca ne-au ajutat."

In judetul Iasi, lucrurile s-au complicat atunci cand mai multe persoane au ramas blocate in autoturisme pe drumul judetean 248, Iasi - Voinesti. A fost nevoie si de interventia unei ambulante cu senile pentru a duce la maternitate o gravida de 20 de ani.

Cortegiu funerar inzapezit timp de 8 ore

In judetul Dolj, in preajma comunei Orodel, a ramas inzapezit un cortegiu funerar. Sicriul cu trupul neinsufletit al unui femei a stat 8 ore in viscol.

"Ne-au dus de acolo trasi, sa rupa masinile, sa zboare motoarele prin nameti de un metru jumate... Inmormantarea era programata la ora 13:00, noi la 12:00 eram la 5 kilometri de locul de inmormantare, de biserica, de cimitir", spune o ruda a femeii decedate.

Iar in localitatea Galiciuica, o familie cu un copil de numai 11 luni, dar si alte persoane, au stat 12 ore in masina pana ce o ruda a ajuns la ei cu un tractor.

"Am un copil mic de 11 luni, nici lapte, apa, n-am avut de unde sa ii dau apa... A venit tatal meu cu tractoare, cu utilaje platite de el", a spus mama copilului.

Drumul dintre localitatile Giubega si Bailesti a ramas inchis pe parcursul noptii si traficul nu va fi permis pana la oprirea viscolului si deszapezirea tronsonului.

Romania, "maturata" de viscol timp de 24 de ore

24 de ore de viscol neintrerupt au transformat sudul si estul Romaniei intr-o capcana alba. 400 de oameni au fost evacuati, 22 de drumuri nationale au fost blocate si in zeci de localitati au fost probleme in alimentarea cu apa si electricitate. Dramatic este insa ca doua tinere au murit in ambulante. Una dintre ele, din judetul Tulcea, era insarcinata. Cea de-a doua si-a dat sufletul in masina salvarii, care n-a mai putut sa inainteze pe o sosea inzapezita din Vaslui.

In sudul tarii, viscolul nu s-a potolit decat spre seara, nu inainte insa de a-si lua tributul. O gravida in varsta de 25 de ani din Ostrov a murit intr-o ambulanta care a ramas inzapezita. Ar fi trebuit sa ajunga la Spitalul Judetean Constanta, insa starea tinerei s-a agravat pe drum si a intrat in stop cardiac.

"Ambulanta a ajuns la Ostrov insotita de un utilaj de deszapezire. La fel si la intoarcere, acelasi utilaj a ajutat ca ambulanta sa ajunga pana intr-un anumit punct unde soseaua a fost blocata si unde s-a stat aproape doua ore", spune un medic de pe ambulanta.

Zeci de soferi, care au ignorat orice avertisment al autoritatilor si s-au aventurat prin viscol, au ramas blocati. Vantul a batut cu o forta uriasa, iar vizibilitatea s-a redus sub un metru.

Si in judetul Vaslui, o tanara de 25 de ani a murit luni dupa amiaza in ambulanta care a ramas impotmolita in nameti. Medicii au resuscitat-o minute bune, dar masina salvarii nu a mai putut inainta din cauza unui autoturism, blocat si el.

Femeia isi pierduse cunostinta cand a fost gasita de sot in casa. Pentru a o duce la spital, a venit in ajutor si o senilata.

Vantul puternic a doborat zeci de copaci, dar si stalpi de inalta tensiune. Astfel, zeci de localitati din judetele Buzau, Vrancea si Braila au ramas fara curent electric.

Ca sa nu se agraveze lucrurile, autoritatile au decisluni, inca de la prima ora, inchiderea principalelor drumuri.

Imediat ce a intrat in vigoare codul rosu de vreme rea, toate drumurile din judetul Buzau au fost inchise si pe buna dreptate... Pe sosea s-au format suluri de zapada de care masinile nu ar putea trece. Din pacate, multi soferi erau deja pe traseu, asa ca masinile lor au derapat si au sfarsit in sant.

Si in judetul Braila, agentii de la circulatie au luat masuri imediate si au fost extrem de stricti. Nimeni nu a trecut de barierele lor.

Circulatia a fost inchisa si in judetul Vrancea. Soferii au fost nevoiti sa astepte deblocarea traficului prin parcari.

Judetul Ialomita a fost blocat si el de viscolul care s-a abatut in sud. Autostrada Soarelui a fost prima inchisa, iar apoi au urmat rand pe rand drumurile nationale, care leaga Capitala de litoral.

Circulatia a fost ingreunata si la iesirile din Bucuresti, unde mai multe TIR-uri au ramas pe loc.

Iasi: 11 drumuri judetene sunt blocate din cauza viscolului puternic

Potrivit directorului DADJ Iasi, Daniel Minciuna, 11 drumuri judetene din Iasi sunt blocate din cauza viscolului puternic din ultimele 24 de ore, mai multe utilajele intervenind pentru indepartarea zapezii de pe carosabil. Marti la pranz, erau blocate DJ 208L Bratesti - Miroslovesti, DJ 248B Budesti - Hadambu, DJ 208G Kogalniceni - Oborocani, DJ281 Sticlarie - Siretel, DJ 208 O DN2 - Ciohorani, DJ 208N Lespezi - Vanatori, DJ 282 Potangeni - Movileni, DJ 244D Ciortesti - Dolhesti, DJ 282H Sipote - Ergoterapie si DJ 282B Plugari - Borosoaia. Potrivit conducerii DADJ, drumul judetean Strunga - Oteleni este aproape deszapezit. "Am incercat sa deszapezim arterele principale. Drumurile judetene care au mai ramas blocate sunt mai putin circulate. In scurt timp, speram sa desfacem toate drumurile judetene macar pe un fir de circulatie. Vrem ca pana seara sa deblocam toate drumurile judetene, pe toate firele de circulatie”, a declarat Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor Iasi. Pe de alta parte, doua localitati din judetul Iasi, respectiv Tansa si Dolhesti, au ramas fara curent electric, din cauza unor avarii la sistemele de electricitate, echipe ale Electrica lucrand la remedierea defectiunilor. In municipiul Iasi, zeci de persoane, in special batrani, au ajuns la spital, cu fracturi la picioare si maini, dupa ce au cazut pe gheata. Judetul Iasi s-a aflat luni, pana la ora 18.00, sub avertizare cod galben de ninsori si viscol.

Ultimul drum national care mai ramasese blocat in judetul Buzau din cauza zapezii a fost redeschis  

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau, DN 22 Ramnicu Sarat - Braila a fost redat circulației, marti, in jurul orei 9.30, pe aceasta sosea fiind insa impusa o restrictie de tonaj pentru masinile mai grele de 3, 5 tone. De asemenea, pe DN 2 B Buzau - Braila exista o restrictie pentru masinile de mare tonaj, nefiind permis accesul autovehiculelor cu masa maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

Patru drumuri au fost redeschise, pe alte 17 circulatia este in continuare inchisa

Drumul national 25 Galati - Tecuci, DN 67C Novaci - Ranca, DN 2B Buzau - Braila si DN 21 Braila - Baraganul au fost redeschise, marti dimineata, dar raman in continuare inchise 17 drumuri din noua judete, potrivit Centrului Infotrafic din Politia Romana. Pe DN2B Buzau - Braila si pe DN21 Braila - Baraganul sunt restrictii pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone. Drumurile nationale unde circulatia este oprita in urma ninsorii si viscolului sunt: DN21 Slobozia - Baraganul (judetul Ialomita); DN22 Ramnicu Sarat (judetul Buzau) - Babadag (judetul Tulcea); DN23 Focșani - Maicanești (judetul Vrancea); DN2N Bogza - Dumbraveni (judetul Vrancea); DN23B Maicanești - Cioraști (judetul Vrancea); DN23A Gologanu - Ciorasti (judetul Vrancea); DN24 Cosmesti - Tecuci (judetul Galati); DN24D Tulucești - Varlezi (judetul Galați); DN21A Baraganu (judetul Braila) - Țandarei (judetul Ialomita); DN11A Podu Turcului (judetul Bacau) - Barlad (judetul Vaslui); DN22D Macin - Horia (judetul Tulcea); DN22E Garvan - I.C.Bratianu (judetul Tulcea); DN22F Izvoarele - Nalbant (judetul Tulcea); DN22A Cataloi (judetul Tulcea) - Harsova (judetul Constanța); DN24A Husi - Murgeni (judetul Vaslui); DN24B Husi - Albita (judetul Vaslui); DN2F Bacau - Ivanesti (judetul Vaslui). Traficul a fost reluat marti dimineata si pe DN5 Bucuresti - Giurgiu, intre localitațile giurgiuvene Calugareni și Adunații Copaceni, unde circulatia era oprita de luni, din cauza unui accident in care au fost implicate un tir si o cisterna incarcata cu propan. Toate porturile de la Marea Neagra au fost redeschise.

DN 22 Ramnicu Sarat - Braila si trei drumuri judetene din Buzau, inchise din cauza nametilor

Drumul national DN 22 Ramnicu Sarat - Braila este inchis, marti dimineata, din cauza nametilor, alte trei drumuri judetene din Buzau fiind impracticabile din aceeasi cauza, o localitate din judet fiind nealimentata cu energie electrica de aproape 24 de ore. In afara acestei sosele, restrictii de tonaj pentru masinile mai mari de 7, 5 tone sunt impuse pe DN 2 B Buzau - Braila, trei drumuri judetene ramanand in continuare blocate din cauza zapezii abundente. Totodata, localitatea Largu, din judetul Buzau, este nealimentata cu energie electrica de aproape 24 de ore. Judetul Buzau a fost, pana luni, la ora 13.00, alaturi de Vrancea si Braila, sub cod rosu de ninsoare si vant, iar pana la ora 18.00 mai multe judete intre care si Buzau s-au aflat sub avertizarea cod portocaliu de ninsoare si vant.

Doua drumuri natonale din judetul Braila au fost redate circulatiei, insa cu restrictii

Doua drumuri nationale au fost redate circulatiei in judetul Braila, marti dimineata, insa circulatia pe aceste tronsoane se desfasoara cu restrictii, in timp ce pe o alta sosea nationala traficul se desfasoara controlat, sub indrumarea politistilor, celelalte drumuri nationale ramanand inchise. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, colonelul Stefan Stoian, marti dimineata, s-a reluat circulatia pe DN 2 B Braila Faurei - Buzau, dar si pe DN 21 Braila - Baraganu - Slobozia, pe ambele sosele fiind interzisa circulația masinilor de peste 7, 5 tone. De asemenea, pe DN 22 Braila - Galati este permis accesul autovehiculelor, insa in mod controlat, sub indrumarea politittilor si cu utilaje de deszapezire in fața. In rest, celelalte drumuri nationale raman inchise, ca si 18 sosele de interes judetean.

Cursele de pe Aeroportul Henri Coanda au intarzieri intre 30 de minute si o ora, din cauza degivrarii

Mai multe aeronave de pe Aeroportul Henri Coanda au, marti, intarzieri la decolare intre 30 de minute si o ora, in urma operatiunilor de degivrare, nicio cursa nefiind anulata din cauza vremii, a anuntat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB). Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfasoara normal, in conditii de iarna, a precizat CNAB, intr-un comunicat de presa transmis agentiei MEDIAFAX. Nicio cursa nu este anulata pe Aeroportul Henri Coanda din cauza vremii, dar zborurile pot avea intarzieri de aproximativ 30 de minute la decolare, iar in unele cazuri chiar si de o ora, din cauza operatiunilor de degivrare. "Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime si sunt asigurate conditiile pentru desfasurarea in deplina siguranta a operatiunilor aeriene", se mai arata in comunicatul CNAB. Pasagerii pot afla informatii despre situatia zborurilor de pe Aeroportul International Henri Coanda pe site-ul www.bucharestairports.ro/otp.

CFR Calatori: 21 de trenuri sunt anulate din cauza vremii

Saisprezece trenuri Regio si cinci InterRegio, cu rute spre Constanta, Galati, Suceava, Iasi, Ploiesti, Bucuresti, Buzau, Marasesti si Tecuci, nu circula marti, din cauza vremii, a anuntat CFR Calatori. Trenurile care nu circula sunt: IR 1870 Galați (plecare 07.20) - Constanța; IR 1871 Constanța (plecare 16.00) - Galați; IR 1857 Marașești (plecare 04.06) - Suceava Nord; IR 1772 Galati (plecare 04.50) - Bucuresti Nord; IR 1864 Galați (plecare 06.00) - Iasi; R 7565 Marașești (plecare 03.11) - Galați; R 7101 Ploiesti Sud (plecare 06.25) - Urziceni; R 7105 Ploiesti Sud (plecare 09.00) - Urziceni; R 7106 Urziceni (plecare 08.36) - Ploiesti Sud; R 7108 Urziceni (plecare 10.55) - Ploiesti Sud; R 7107 Ploiesti Sud (plecare 13.33) - Urziceni; R 7110 Urziceni (plecare 15.21) - Ploiesti Sud; R 7111 Ploiesti Sud (plecare 17.30) - Urziceni; R 7114 Urziceni (plecare 19.40) - Ploiesti Sud; R 7585 Marasesti (plecare 03.35) - Tecuci; R 7567 Marasesti (plecare 04.17) - Tecuci; R 7360 Galati (plecare 04.05) - Buzǎu; R 7381 Braila (plecare 05.05) - Galati; R 7566 Galati (plecare 04.24) - Mǎrǎsesti; R 7373 Faurei (plecare 06.30) - Galati; R 7377 Fǎurei (plecare 11.50) - Galati. Alte noua trenuri InterRegio si Regio, anuntate anterior ca fiind anulate, circula marti conform programului obisnuit, respectiv: IR 1863 Iași (plecare 07.55) - Galați; IR 1732 Galați (plecare 06.08) - Brașov; IR 1572 Galați (plecare 13.45) - București Nord; IR 1776 Galați (plecare 17.30) - București Nord; IR 1774 Galați (plecare 09.20) - București Nord; IR 1571 București Nord (plecare 08.40) - Galați; IR 1771 București Nord (plecare 06.32) - Galați; R 8201 Buzau (plecare 07.10) - Constanța; R 8202 Constanța (plecare 09.24) - Buzau. CFR Calatori a precizat ca circulatia trenurilor care traverseaza judetele Buzau, Vrancea si Braila, aflate luni sub avertizare cod rosu, reintra treptat in normal. Pasagerii care aveau bilete la trenurile anulate vor primi, la cerere, contravaloarea pentru traseul neefectuat, potrivit sursei citate.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Gerul paralizeaza Romania pe final de an. Cum va fi VREMEA in noaptea de Revelion in toata tara
Gerul paralizeaza Romania pe final de an. Cum va fi VREMEA in noaptea de Revelion in toata tara

Gerul va paraliza intreaga tara in zilele urmatoare iar temperaturile coboara mult sub zero.

Coloana de zeci de kilometri pe drumul spre mare. Autostrada Soarelui este inchisa din cauza vremii
Coloana de zeci de kilometri pe drumul spre mare. Autostrada Soarelui este inchisa din cauza vremii

Conditiile meteo le dau de furca soferilor care s-au incumetat pe drumul spre Constanta

CODUL GALBEN de ninsori, prelungit pana marti. Lista drumurilor nationale blocate si a trenurilor anulate. LIVE UPDATE
CODUL GALBEN de ninsori, prelungit pana marti. Lista drumurilor nationale blocate si a trenurilor anulate. LIVE UPDATE

Zece judete din estul si sud-estul tarii sunt sub cod galben de ninsori si vant pana marti, la ora 6.00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.