Parcul de 1 milion de euro, cu 200 de pubele, in care nu calca insa niciun copil. Explicatia unei aberatii din bani publici

Ultimul update: Vineri 15 Mai 2015 07:14
Data publicarii: Marti 12 Mai 2015 18:31
Categorie: Actualitate

Primarul unei comune din Braila a dispus ca in doua parcuri din localitatea Stancuta sa fie instalate 200 de cosuri de gunoi. Practic, o padure de pubele aflate degeaba acolo, deoarece spatiul de joaca, are lacatul pe usa.

N-a calcat picior de copil in zona, iar balariile sunt pretutindeni. Moftul a costat insa peste un milion de euro.

In acest parc pierdut in Lunca Dunarii, pubelele par mai multe decat crucile din cimitir si firele de iarba. Lipite de banci sau de garduri, stau aliniate ca un pluton de executie a...banilor publici.

Am numarat 175 de cosuri de gunoi si 122 de banci. Practic, daca asezi cate trei oameni pe o banca, in acest parc incape jumatate din populatia activa a satului. Este un rai al tomberoanelor si al bancilor si un iad al cheltuirii banului public.

In comuna Stancuta traiesc cam 1.700 de suflete. Putem spune ca primarul a avut grija sa instaleze un cos de gunoi la zece oameni.

Pentru autoritati, lucrurile stau altfel. Acest parc, ivit pe fosta groapa de gunoi a satului, este un... proiect reusit. Pacat ca aici nu cresc copaci iar zona este inundabila.

„Pai bineinteles ca a crescut calitatea vietii in ansamblu. Nu numai din punct de vedere al mediului, ci si din punct de vedere economic, cultural", explica Nicu Turcu, primarul localitatii.

Totul a costat peste un milion de euro. Si, de parca n-ar fi fost de ajuns, la cealalta intrare in comuna se afla, uluitor, un alt parc, tot in paragina, dar tot plin de pubele. Ceva mai incolo sunt inca doua parculete. La prima ploaie toate baltesc.

"Ne-am chinuit cu flori, a fost frumos. Cand ne-au prins cateva ploi din astea dure, nu numai parcurile au fost inundate, dar si 24 de gospodarii", mai spune primarul.

Exista insa si o explicatie pentru toate: lucrarile pentru construirea celor doua parcuri au fost facute de firme controlate de Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte al Consiliului Judetului Braila, condamnat recent la trei ani de inchisoare in dosarul "Mita la PSD". Pentru ca, oricum, in parcuri nu intra nimeni, autoritatile vor sa imprastie tomberoanele prin toata comuna. Slava Domnului, au de unde.
 

Solutia gasita de tinerii din Galati pentru a-l convinge pe primar sa repare strazile.

Solutia gasita de tinerii din Galati pentru a-l convinge pe primar sa repare strazile. "Prea multe gropi si prea putin spray"

furtuna

Doi tineri au murit şi 40 au fost răniţi, după ce o furtună puternică a răsturnat un cort în Austria

Blocaj pe A2, după ce un șofer băut a intrat în două autovehicule

Tânără de 23 de ani, la spital după ce s-a rănit în timp ce se dădea pe tiroliană

coruptie

Reglementările care i-ar putea lăsa fără bunuri pe cei care se îmbogăţesc prin fraude

Femeia rănită joi de o bucată de tencuiala a fost externată

Suspiciuni de fraudă la Casa de ajutor reciproc din Abrud. Acuzaţiile clienţilor