Parcul de 1 milion de euro, cu 200 de pubele, in care nu calca insa niciun copil. Explicatia unei aberatii din bani publici


Ultimul update: Vineri 15 Mai 2015 07:14
Data publicarii: Marti 12 Mai 2015 18:31
Categorie: Stiri actuale

Primarul unei comune din Braila a dispus ca in doua parcuri din localitatea Stancuta sa fie instalate 200 de cosuri de gunoi. Practic, o padure de pubele aflate degeaba acolo, deoarece spatiul de joaca, are lacatul pe usa.

N-a calcat picior de copil in zona, iar balariile sunt pretutindeni. Moftul a costat insa peste un milion de euro.

In acest parc pierdut in Lunca Dunarii, pubelele par mai multe decat crucile din cimitir si firele de iarba. Lipite de banci sau de garduri, stau aliniate ca un pluton de executie a...banilor publici.

Am numarat 175 de cosuri de gunoi si 122 de banci. Practic, daca asezi cate trei oameni pe o banca, in acest parc incape jumatate din populatia activa a satului. Este un rai al tomberoanelor si al bancilor si un iad al cheltuirii banului public.

In comuna Stancuta traiesc cam 1.700 de suflete. Putem spune ca primarul a avut grija sa instaleze un cos de gunoi la zece oameni.

Pentru autoritati, lucrurile stau altfel. Acest parc, ivit pe fosta groapa de gunoi a satului, este un... proiect reusit. Pacat ca aici nu cresc copaci iar zona este inundabila.

„Pai bineinteles ca a crescut calitatea vietii in ansamblu. Nu numai din punct de vedere al mediului, ci si din punct de vedere economic, cultural", explica Nicu Turcu, primarul localitatii.

Totul a costat peste un milion de euro. Si, de parca n-ar fi fost de ajuns, la cealalta intrare in comuna se afla, uluitor, un alt parc, tot in paragina, dar tot plin de pubele. Ceva mai incolo sunt inca doua parculete. La prima ploaie toate baltesc.

"Ne-am chinuit cu flori, a fost frumos. Cand ne-au prins cateva ploi din astea dure, nu numai parcurile au fost inundate, dar si 24 de gospodarii", mai spune primarul.

Exista insa si o explicatie pentru toate: lucrarile pentru construirea celor doua parcuri au fost facute de firme controlate de Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte al Consiliului Judetului Braila, condamnat recent la trei ani de inchisoare in dosarul "Mita la PSD". Pentru ca, oricum, in parcuri nu intra nimeni, autoritatile vor sa imprastie tomberoanele prin toata comuna. Slava Domnului, au de unde.
 

Solutia gasita de tinerii din Galati pentru a-l convinge pe primar sa repare strazile.
Primarul din Miercurea Ciuc, arestat la domiciliu. Edilul ar fi luat 10.000 de euro spaga lunar, mai bine de patru ani
VIDEO PROTVPLUS.RO