FILMUL ACCIDENTULUI cu 6 morti de la Cernavoda. Soferul vinovat nu avea permis si bause inainte sa urce la volan

×
Codul embed a fost copiat

Sase oameni au murit la Cernavoda, intr-un accident oribil provocat de un sofer baut si fara permis. El nu a mai stapanit masina pe un pod, a rupt balustrada de protectie si a cazut in canalul Dunare - Marea Neagra.

UPDATE 19:00 - FILMUL ACCIDENTULUI. In apa rece si adanca de peste 5 metri, cei trei adulti si cei trei copii aflati inauntru nu s-au putut salva. Initial, pompierii au recuperat cinci victime, apoi au aflat ca in masina prabusita se mai afla inca un copil. Si pe acesta din urma l-au gasit tot fara viata. 

Sase suflete, trei adulti si trei copii au pierit in tragicul accident, pe Drumul National 22C, in apropiere de Cernavoda. Masina de teren era condusa de un barbat de 44 de ani. Nu avea permis, spun anchetatorii, care au aflat dupa autopsie ca era si baut. Avea in sange o alcoolemie de 1,65 grame pe litru.

Inainte de a intra in curba, pe o ceata densa soferul a pierdut controlul masinii, a incercat sa o redreseze, dar s-a izbit de parapetul de pe marginea drumului. A rupt bara de protectie si a plonjat de la cinci metri inaltime in Dunare.

"S-a lovit de balustrada, a sarit, s-a rasturnat, intai pe plafon si dupa aia s-a dat cu rotile pe apa si s-a dus la fund. A avut viteza? A avut, sa nu fi avut 100, 100 si... ca abia s-a inscris in curba asta...", spun martorii

Citește și
elicopter SMURD, accident
Grav accident pe DN7. Cinci persoane au fost ranite dupa ce masina in care se aflau s-a izbit de un cap de pod
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Scafandrii militari au cautat autoturismul mai bine de 20 de minute, iar cand au ajuns la el, in fata lor s-au derulat imagini de cosmar. O bucata din balustrada l-a ucis pe sofer. Ceilalti pasageri, prinsi in masina cu doua usi, au pierit inecati.

Intial, scanfandrii au scos din masina cinci trupuri. Trei adulti, adica soferul si baiatul lui de 18 ani si fata de 24 de ani, dar si doi copii, o fetita de cinci ani, nepoata soferului si un baiat de 11 ani, Andrei, copilul unor vecini.

Sfasiata de durere, mama lui Andrei povesteste ca vorbea la telefon cu fiul ei cind s-a produs accidentul. "Mi l-a cerut la telefon pe fratele lui si i-am zis ca nu e acasa si a strigat de doua ori mama, mama si s-a inchis telefonul. Nu am putut sa mai vorbesc cu el, am incercat sa-l sun nu am reusit. A fost ultima oara cand i-am auzit vocea, o sa ramana in urechea mea"

Cateva ore mai tarziu dupa scoaterea masinii, anchetatorii au aflat ca in vehicul se mai afla un copil de noua ani, un alt baiat al soferului. Familiile indurerate se pregatesc sa-si inmormanteze rudele.

UPDATE 13:00 Soferul in varsta de 44 de ani era din Constanta si nu avea permis de concudere. In 2008 a fost prins baut si tot fara permis! Acum era cercetat penal. 

Politistii rutieri continua cercetarile si iau in calcul si varianta exploziei unei anvelope din fata a masinii. Aceasta ipoteza ar explica de ce soferul a pierdut brusc controlul volanului. Pe de alta parte, politistii nu exclud posibilitatea ca soferul sa fi circulat cu viteza mult prea mare. In plus, in momentul producerii accidentului era o ceata densa, iar vizibilitatea pe sosea era foarte scazuta.

A ratat iesirea de pe autostrada

Anchetatorii au anuntat astazi ca soferul nu a detinut permis de conducere in Romania si a fost prins de doua ori, in 2000 si 2008, conducand autoturisme sub influenta bauturilor alcoolice. Pe de alta parte, politistii au aflat si traseul facut de sofer. Aseara a plecat din Constanta cu destinatia Medgidia dar a ratat iesirea de pe autostrada. Atunci a mers pana la Cernavoda si a intrat pe drumul national DN 22C acolo unde s-a petrecut si nenorocirea.

UPDATE 11:30 Scafandrii au gasit si trupul unui copil de 9 ani, a sasea victima a acestui accident teribil.

Accidentul a avut loc in apropierea Canalului Dunare-Marea Neagra.

Autoturismul a plutit doar 5 secunde

Nu au avut nicio sansa in apa rece ca gheata si adanca de peste cinci metri. Autoturismul a plutit doar cateva secunde, apoi a fost inghitit si tras la fund de curenti. Scafandrii militari s-au cutremurat cand au vazut imaginea celor cinci ramasi captivi in masina.

Accidentul a avut loc pe Drumul National 22C, in apropiere de Cernavoda. Pe un pod, soferul a pierdut controlul volanului, iar forta impactului a rupt balustrada de protectie. Autoturismul a plonjat in apa adanca de cel putin cinci metri si nimeni n-a mai avut nicio sansa de supravietuire.

"S-a lovit de balustrada, a sarit, s-a rasturnat intai pe plafon si dupa aia s-a dat cu rotile pe apa si s-a dus la fund. A avut viteza. Cinci secunde a stat pe apa, dupa care s-a dus la fund si nu s-a mai vazut nimic", spune un martor.

Patru dintre victime au murit inecate in masina

Scafandrii militari au cautat autoturismul mai bine de 20 de minute, iar cand au ajuns la el, in fata lor s-au derulat imagini de cosmar. O bucata din balustrada l-a strapuns pe sofer. Ceilalti pasageri - doi copii, o femeie si un barbat - au ramas captivi in autoturism si au murit inecati.

Lt col. Adrian Hornea, seful Centrului de Scafandri: "Interventia a fost destul de grea. Este un curent puternic, apa are doua grade si vizibilitate zero".

Primele ipoteze despre cum s-a produs accidentul

Soferul, in varsta de 44 de ani, era din Constanta. Politistii cred ca neatentia si, cel mai probabil, viteza este cea care a dus la producerea unei asemenea tragedii.

Inspector Marius Ghita, Serviciul Politiei Rutiere Constanta: "Conducatorul auto a pierdut controlul directiei de mers, a acrosat balustrade si autoturismul a cazut in apa. Dupa scoaterea acestuia din apa, in interior au fost identificate cinci victime - doi barbati, o femeie si doi copii minori".

Masina a fost gasita pe fundul apei cu toate usile si geamurile inchise.

Lt. col. Adrian Hornea, seful Centrului de Scafandri: "Era apa foarte rece si nu stiu daca ar fi reusit sa iasa din masina si sa iasa la mal intrucat distanta este foarte mare, cam 300 de metri".

Ce au gasit politistii in masina

Cadavrele celor cinci victime au fost transportate la Medicina Legala. In masina au fost gasiti foarte multi bani - bancnote de cate 500 de euro, cat si un teanc de lei.

Politistii vor efectua acum o expertiza tehnica pentru a stabili exact viteza avuta de autoturim la impactul cu balustrada de metal, care se presupune ca e rezistenta si are rol de protectie.

Potrivit ultimelor informatii, in masina s-ar mai fi aflat un copil. Se pare ca rudele au reclamat disparitia lui. Politistii fac cercetari in teren pentru a vedea daca intr-adevar se confirma aceste informatii si daca se confirma, scafandrii sa vor intoarce la Cernavoda pentru a continua cercetarile.

In paralel, politistii de la Rutiera continua cercetarile si iau in calcul si varianta exploziei unei anvelope din fata. Aceasta ipoteza ar explica de ce soferul a pierdut brusc controlul volanului.

Pe de alta parte, politistii nu exclud posibilitatea ca soferul sa fi circulat cu viteza, desi in momentul producerii incidentului era o ceata densa, iar vizibilitatea pe sosea era scazuta. Cele cinci victime era inrudite. Copiii se aflau in masina cu mama, unchiul si bunicul lor.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
A murit intr-un accident la scurt timp dupa ce si-a anuntat prietenii ca nu mai vrea sa traiasca
A murit intr-un accident la scurt timp dupa ce si-a anuntat prietenii ca nu mai vrea sa traiasca

Tragica intamplare sambata noapte in Caras-Severin: o masina in care se aflau patru prieteni a plonjat intr-un lac de pe marginea soselei.

Grav accident pe DN7. Cinci persoane au fost ranite dupa ce masina in care se aflau s-a izbit de un cap de pod
Grav accident pe DN7. Cinci persoane au fost ranite dupa ce masina in care se aflau s-a izbit de un cap de pod

 Accident teribil duminica dimineata, pe DN7, in zona localitatii Varadia. Cinci persoane au fost grav ranite si a fost nevoie de interventia unui elicopter SMURD pentru a transporta unul dintre raniti la Timisoara.

Accident grav in Alexandria. Trei persoane au murit dupa ce masina in care se aflau a intrat intr-un microbuz
Accident grav in Alexandria. Trei persoane au murit dupa ce masina in care se aflau a intrat intr-un microbuz

O secunda de neatentie la volan a fost de ajuns pentru ca 3 vieti sa fie curmate, vineri, intr-un accident rutier petrecut in Alexandria.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”
România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”

Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat american, James O'Brien, a declarat, marţi, că SUA lucrează cu România în ceea ce priveşte ameninţările venite în contextul războiului din Ucraina.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.