4 milioane de euro despagubire pentru moartea arhitectei Casei Poporului. Familia Ancai Petrescu vrea dreptate in justitie

Ultimul update: Duminica 31 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Joi 28 Ianuarie 2016 18:36
Categorie: Actualitate

Patru milioane de euro. Aceasta este suma pe care o cer in instanta fetele si sotul Ancai Petrescu. Familia arhitectei Casei Poporului este de parere ca cei 4 medici care s-au ocupat de ea in spitalele de urgenta au gresit flagrant.

Potrivit rudelor, niciunul nu a depistat ca avea ruptura de colon, in urma careia a murit in chinuri oribile. Cazul poate declansa un scandal urias. Unul dintre cei vizati, fostul ministru Mircea Beuran, le-a transmis magistratilor ca Anca Petrescu avea „tulburari psihiatrice” si nu respecta ''normele de igiena''.

Anca Petrescu putea fi salvata! Este strigatul de revolta al familiei arhitectei care, la cererea lui Nicolae Ceausescu, a facut Palatul Parlamentului, cunoscut drept cea mai mare cladire civila din lume.

Anca Petrescu s-a stins in 30 octombrie la Spitalul Floreasca. Intrase in soc septic in urma unei peritonite. Totul dupa ce in luna august a aceluiasi an fusese implicata intr-un teribil accident de circulatie langa Lugoj.

''Starea ei s-a agravat la Floreasca. Ei i-au refacut analizele, nu au luat contact de cei de la Timisoara, care au pus-o pe picioare si au facut operatii complicate, ei nu s-au implicat, ne-au ascuns toate detaliile, nu ne-au aratat fisele si s-au purtat foarte urat”, acuza Cristina Petrescu.

Anca Petrescu a plecat in stare buna din Timisoara, dar a murit in Capitala. Vadim: E un malpraxis

Fiicele si sotul arhitectei au dat in judecata cele doua institutii sanitare in care a fost internata, cel de urgenta de la Timisoara si spitalul Floreasca, dar si pe medicii care s-ar fi ocupat de ea si pe care ii acuza ca nu au descoperit la timp afectiunea de la care i s-a tras sfarsitul: o ruptura a intestinului gros.

De departe, tinta principala a procesului este doctorul Mircea Beuran pe care familia arhitectei il considera principalul vinovat. Fostul ministru al Sanatatii respinge categoric acuzatiile de malpraxis si spune ca justitia trebuie sa decida cine are dreptate. Iar in scrisoarea trimisa magistratilor afirma ca:

"Pacienta (diagnosticata cu tulburari psihiatrice) a avut permanent un comportament neadecvat refuzand investigatii, recomandari medicale, respectarea unor norme de igiena (Sursa: Dosarul Judecatoriei sect.1)”

Orice caz de malpraxis se rezolva cu ajutorul legistilor, insa rudele Ancai Petrescu nu au incredere in sefii IML Mina Minovici pentru ca ar fi prieteni cu medicii pe care i-au chemat in judecata. Asa ca au cerut ca in acest caz expertiza medico-legala sa fie facuta la o clinica din Occident care sa fie deasupra oricaror banuieli de incorectitutdine. In paralel, procurorii se ocupa de ancheta penala.

Anca Petrescu, arhitecta Palatului Parlamentului, a fost inmormantata la Sighisoara

Anca Petrescu, arhitecta Palatului Parlamentului, a fost inmormantata la Sighisoara

ratacita

Operațiune de salvare în Poiana Brașov a unei schioare de 20 de ani, care s-a rătăcit pe munte

Trafic feroviar blocat, după ce o pasarelă de la Gara de Vest Ploiești s-a prăbuşit pe calea ferată

"România, te iubesc!", premiată de Superbrands. Nou sezon al emisiunii, duminică, 25 februarie

Primăria Ploieşti, acuzată că a dat cu titlu gratuit o rețea de gaze unui distribuitor privat

Protest spontan la Salina Slănic Prahova. ”La 40 de ani de muncă am salariu de mizerie”

Bacalaureat 2018. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie, miercuri și joi

pompieri

Bărbat cu ruptură de bazin, salvat de medici după trei ore din cauza drumului accidentat

O femeie din Bârlad și-a declarat soțul mort, pentru a se putea recăsători. ”Din 2003 sunt declarat decedat”

Scene revoltătoare în fața unui liceu. Un bărbat a fost surprins făcând scene obscene în mașină

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ pichetează miercuri şi joi Ministerul Muncii

Măsura luată de autorități împotriva tânărului care a bătut un medic din Mioveni

Două accidente pe A1, între Sibiu și Sebeș. Un șofer a izbit din spate un TIR