4 milioane de euro despagubire pentru moartea arhitectei Casei Poporului. Familia Ancai Petrescu vrea dreptate in justitie

Ultimul update: Duminica 31 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Joi 28 Ianuarie 2016 18:36
Categorie: Actualitate

Patru milioane de euro. Aceasta este suma pe care o cer in instanta fetele si sotul Ancai Petrescu. Familia arhitectei Casei Poporului este de parere ca cei 4 medici care s-au ocupat de ea in spitalele de urgenta au gresit flagrant.

Potrivit rudelor, niciunul nu a depistat ca avea ruptura de colon, in urma careia a murit in chinuri oribile. Cazul poate declansa un scandal urias. Unul dintre cei vizati, fostul ministru Mircea Beuran, le-a transmis magistratilor ca Anca Petrescu avea „tulburari psihiatrice” si nu respecta ''normele de igiena''.

Anca Petrescu putea fi salvata! Este strigatul de revolta al familiei arhitectei care, la cererea lui Nicolae Ceausescu, a facut Palatul Parlamentului, cunoscut drept cea mai mare cladire civila din lume.

Anca Petrescu s-a stins in 30 octombrie la Spitalul Floreasca. Intrase in soc septic in urma unei peritonite. Totul dupa ce in luna august a aceluiasi an fusese implicata intr-un teribil accident de circulatie langa Lugoj.

''Starea ei s-a agravat la Floreasca. Ei i-au refacut analizele, nu au luat contact de cei de la Timisoara, care au pus-o pe picioare si au facut operatii complicate, ei nu s-au implicat, ne-au ascuns toate detaliile, nu ne-au aratat fisele si s-au purtat foarte urat”, acuza Cristina Petrescu.

Anca Petrescu a plecat in stare buna din Timisoara, dar a murit in Capitala. Vadim: E un malpraxis

Fiicele si sotul arhitectei au dat in judecata cele doua institutii sanitare in care a fost internata, cel de urgenta de la Timisoara si spitalul Floreasca, dar si pe medicii care s-ar fi ocupat de ea si pe care ii acuza ca nu au descoperit la timp afectiunea de la care i s-a tras sfarsitul: o ruptura a intestinului gros.

De departe, tinta principala a procesului este doctorul Mircea Beuran pe care familia arhitectei il considera principalul vinovat. Fostul ministru al Sanatatii respinge categoric acuzatiile de malpraxis si spune ca justitia trebuie sa decida cine are dreptate. Iar in scrisoarea trimisa magistratilor afirma ca:

"Pacienta (diagnosticata cu tulburari psihiatrice) a avut permanent un comportament neadecvat refuzand investigatii, recomandari medicale, respectarea unor norme de igiena (Sursa: Dosarul Judecatoriei sect.1)”

Orice caz de malpraxis se rezolva cu ajutorul legistilor, insa rudele Ancai Petrescu nu au incredere in sefii IML Mina Minovici pentru ca ar fi prieteni cu medicii pe care i-au chemat in judecata. Asa ca au cerut ca in acest caz expertiza medico-legala sa fie facuta la o clinica din Occident care sa fie deasupra oricaror banuieli de incorectitutdine. In paralel, procurorii se ocupa de ancheta penala.

Anca Petrescu, arhitecta Palatului Parlamentului, a fost inmormantata la Sighisoara

Anca Petrescu, arhitecta Palatului Parlamentului, a fost inmormantata la Sighisoara

stela popescu

Trupul neînsufleţit al actriței Stela Popescu, depus la capela Mănăstirii Cernica

Andreea Marin, despre ultima apariție a Stelei Popescu: ”Nu suntem doctori”

Carne expirată de 3 ani descoperită la un magazin din Capitală. Marfa, depozitată în spații insalubre

Soluția comercianților pentru a vinde în continuare citrice tratate cu pesticid periculos

Românca abuzată timp de 10 ani în Italia a vorbit cu mama ei. Primele cuvinte pe care i le-a spus

Kovesi, interviu pentru Euronews: ”Atacuri de necrezut” încearcă să deraieze campania anticorupţie. AUDIO

Liviu Dragnea

Dragnea află săptămâna viitoare dacă scapă de sechestrul pe avere

Papa Francisc, membru de onoare al Academiei Române

Două minore din Sighișoara dispărute de 3 zile. Cu cine s-ar fi împrietenit, recent, pe Facebook

Oana Pellea, despre ultima apariție a Stelei Popescu: ”Nimeni din sală nu a înţeles că începuse să moară în faţa lor”

Filmul ultimelor zile din viaţa Stelei Popescu. Cum şi când a murit de fapt actrița

Românca sechestrată și violată în Italia, sub supravegherea medicilor. Copiii, internați într-un centru specializat