Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ultimele imagini cu un fost agent FBI rapit in Iran. Mesajele subtile transmise Guvernului SUA. FOTO

Robert Levinson

Familia unui fost agent FBI care a fost rapit in Iran a facut publice mai multe imagini cu barbatul de 64 de ani, in care acesta este inlantuit si imbracat in ceea ce pare a fi o uniforma de detinut.

In fiecare poza tine cate un caton in mana, unul din ele cu mesajul “Ajutati-ma”.

Robert Levinson a fost rapit in timp ce se afla intr-o calatorie de afaceri in Iran, in 2007. Noile imagini au fost trimise de familie catre mai multe institutii de presa, fiind primele facute publice dupa 2011 cand sotia a primit de la rapitori primele dovezi ca Levinson traieste, constand intr-un video si cateva fotografii, relateaza ABC News. Pentru cele cinci fotografii, barbatul se uita fix in obiectivul camerei.

Robert Levinson

Unul din cartoanele pe care barbatul le tine in mana face referinta la tabara de detentie Guantanamo Bay, ce apartine Guvernului SUA, unde sunt detinuti mai bine de 160 de presupusi talibani si membrii Al Qaeda. “Sunt aici, in Guantanamo. Stiti unde se afla?”, este mesajul.

Acesta este rezultatul ca am servit SUA timp de 30 de ani”, spune al treilea mesaj. “De ce nu ma puteti ajuta”, este un alt mesaj.

Autoritatile nu stiu sau nu vor sa dea publicitatii identitatea celor suspectati de rapirea fostului agent FBI, insa guvernul a trimis mai multe apeluri catre Iran, solicitand ajutor pentru gasirea lui Robert Levinson.

The Associated Press a precizat ca oficialii serviciilor secrete suspecteaza guvernul iranian - in special serviciile de spionaj - ca ar fi in spatele producerii dovezilor ca Levinson e in viata.
Procedura atenta prin care au fost realizate imaginile, fara sa fie lasata nicio urma, arata ca nu au fost realizate de un amator, au spus oficialii de la serviciile secrete, potrivit AP.

Familia lui Levinson a tinut fotografiile mai multe luni – una din ele facand referire la patru ani de captivitate – dar sotia lui, Christine, a declarat pentru AP ca a decis sa le faca publice intrucat cazul sotului ei nu este tratat cu suficienta atentie de catre guvern.

Nu se face nicio presiune asupra Iranului sa rezolve cazul. Si a trecut prea mult timp”, a spus Christine Levinson.

In martie 2012, FBI a anuntat ca ofera o recompensa de un milion de dolari pentru informatii care ar duce la recuperarea lui Levinson.

 

Sursa: ABC News, Data publicarii: 9 Ianuarie 2013
  • Robert Levinson
  • Robert Levinson
  • Robert Levinson
  • Robert Levinson
  • Robert Levinson
Citeste mai multe despre: Iran, rapiri, Robert Levinson, Christine Levinson,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed