Ce fac romanii cand "evadeaza" din sere. Povestile barbatilor care ajung in Mafie si ale femeilor care devin prostituate

×
Codul embed a fost copiat

SCLAVI PE PAMANTUL MAFIEI EP. 5. In fata unui castig mic, la negru, intr-o ferma din Sicilia, orice oferta de munca in marile orase de pe insula pare o uriasa oportunitate.

Iar unii romani au picat in aceasta plasa, iar acum sunt dupa gratii pentru ca au nimerit, cu sau fara voia lor, in retele de droguri si prostitutie, controlate de mafie.

Tinerii si tinerele care cunosc fenomenul tac malc si toata lumea este in ''Silenzio Stampa'' cand vine vorba despre denunturi. Urmariti un reportaj filmat cu o camera ascunsa.

Fermele agricole din Sicilia au filmulete de prezentare pentru a-si lauda recoltele. In care prim planul le apartine romanilor, cei mai rapizi la recolta. Fie ca e vorba de portocale, masline, carciofi, ardei, rosii de sera sau de camp, romanii si romancele sunt cei care dau startul la cules.

Romanii vin fara sa cunoasca limba si locurile. Patronii lor se amuza cand vad romanii si romancele la muncile campului, asa cum reiese si dintr-un clip postat pe internet.

Citește și
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

Nu toti romanii se multumesc cu castigurile din agricultura. In Sicilia tentatiile sunt mari. Unii barbati schimba macazul, atrasi sa comita infractiuni in diverse retele interlope, conduse de clanuri mafiote, care au nevoie de carausi pentru transport de droguri sau arme.

"Eu am avut ocazia sa plec sofer pe chestia asta. Bai tu nu faci nimic, eu iti dau o masina, te suna uite te duci iei masina o lasi acolo. Mereu alta masina mereu faci altceva. Eu ma incantam nu, erau bani, conduceam, nu mai eram in sera. Atat imi zicea tu doar conduci. Ai permis? Mergi conduci la noi. Dupa 3 luni mi-a zis tu stii ce trebuia sa faci trebuia sa duci droguri dintr-un oras in altul.”

Sunt marturii uimitoare, lucruri pe care romanii ademeniti sa intre in filiere nu le pot denunta niciodata, pentru ca stiu ce inseamna sa te pui cu mafia.

"Aia adevarati iti spun respectuos, ai grija pe unde calci, posibil sa se intample lucrul asta, dar iti spune frumos, cum vorbim noi. Astia mafioti mafioti. Dar nu te lasa imediat ce simte ca stii despre ce e treaba. Ei sunt foarte buni, tata de familie, te ia de copil, nu conteaza cine e, amarat, vede ca poate face ceva cu tine, esti copilul meu. A, te trage si ajungi intr-un anturaj din asta. Normal."

Cei care vorbesc cu politia risca enorm. La Vittoria au loc periodic executii comandate. Ultima, in urma cu o luna de zile. Victima, un tunisian, fost muncitor in sere.

"Coboara de pe motor doua persoane, l-au vazut pe cutare la bar, 10 focuri au tras in el, 8 l-au nimerit 2 s-au dus pe langa. S-au urcat si au plecat."

"In mod normal oamenii astia nu sunt genul de oameni pe care ii vezi periculosi la prima vedere. Nu ii vezi, dar nu se dau periculosi, nu se arata!"

Patronii din familiile mafiote siciliene nu pozeaza in oameni periculosi. Pe teritoriile lor au loc afaceri cu droguri, arme si prostitutie. Si unde multe romance chemate sub pretextul ca e nevoie de ele in sere, de fapt ajung traficate pentru prostitutie. Un rol important in localitatile agricole il joaca discotecile dintre sere. Localuri inchise ziua, dar cu program intens cum se lasa intunericul. Punct de intalnire pentru client in cautarea partidelor amoroase pe bani.

"Asta e o discoteca intre sere, unde sambata seara e full. E plin de masini. Aici avem un patron Italian in dreapta. Patron care sta la volan. "

La adapostul intunericului, departe de oras, raziile politiei sunt rare.

"- Si ei cum fac intreaba, domne iti gasesc o fata sau cum?
- Nu, ea are fetele care sunt, merg cu dansii direct la discoteca, mai gasesc."

Tinerele care lucreaza in ferme stiu exact cum se fac racolarile. Proprietarul fiecarei discoteci angajeaza ca sef de sala cate o romanca. Si aceasta se ocupa apoi de gasirea fetelor prin sere, dispuse sa renunte la agricultura. Unele dintre intermediare au deja condamnari in Romania pentru proxenetism.

"A fost arestata in Romania ea, a fost prinsa de carabinieri aici. Si colega mea la fel. Acum e bagata cu discoteca, dar nu e bine sa sapati acolo, e mai bine sa lasati fetele in zona aceea."

Unul dintre clientii discotecilor, om in varsta cu familie acasa, a acceptat sa povesteasca, protejat. Spune ca marfa e pe alese si ca unele dintre femeile care practica prostitutia lucreaza in sezonul de vara la sere.

"Lucreaza aici toate aceste persoane, care vin de afara. Albaneze, romance, tunisiene, dar in ferma e captiva."

Omul spune ca in afara serelor femeile se simt paradoxal mai libere, desi ajung in retele de prostitutie. Italianul povesteste ca are si el sere, dar nu a ravnit decat la femeile care s-au vandut pe bani, nu a fortat niciuna dintre angajatele sale.

"Raporturi sexuale, daca tu vrei, ce faci afara din ferma nu ma intereseaza. Dar la mine in ferma tu trebuie sa te comporti bine."

O tinara care a lucrat intr-unul dintre localuri a acceptat sa ne spuna ce se intampla in discotecile dintre sere. Romancele sunt luate din ferme ca sa lucreze ca ospatarite, totul fiind un paravan.

"Daca le spui destul de clar, ca femeie arati ca nu esti disponibila, automat ei nu inteleg ca nu esti disponibila, in viziunea lor femeia romanca e o femeie foarte ieftina, care presteaza neaparat ceea ce vor ei, si cam atat."

Femeia spune ca de multe ori ajung sa se prostitueze si romance care sunt cu sotii sau concubinii la munca in Sicilia. In mod halucinant, unii chiar le incurajeaza.

"Tu vrei sa imi spui ca sotul inchide ochii atunci cand patronul se culca cu sotia?
- Logic. Logic. Din frica sa nu isi piarda locul de munca cred. Avand greutati in tara, probleme, sa nu-si piarda locul de munca, fac anumite sacrificii care nu ar trebui sa fie facute, in care isi pierd demnitatea, ajung sclavi, femeile ajung sclave sexuale! Am si martori la locul de munca unde lucrez eu, zi de zi am de a face cu asa ceva."

Moldovenii care muncesc in sere spun ca multe ferme sunt amenajate ca acoperire, paravan pentru averile facute din prostitutie.

"Cine sesizeaza? Ca eu daca merg si anunt bai patronul a tras de mine, zice da bine, schimba-ti locul de munca. Nu zice bai hai mergem la patronul tau vedem cine e, dam amenda sau…sau te mai trezesti cand mergi la patronul respective ca ei se pupa ce faci prietene, si tu l-ai dat in gat, ce zici iti face ala declaratie? Declaratia o tine in mana si o rupe dupa ce pleci tu."

La fel de adevarat este ca romanii care isi vad de treaba lor, nu ajung sa intre in filierele ilegale. Sunt cei care aleg castigul mic, la negru, intr-o sera cu program de dimineata pana noaptea, in fata unor tentatii pe sume mult mai mari, dar si cu riscuri pe masura.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
"Cand ma asez la masa, incep sa plang". Povestea romanilor care simt ca sunt doar masini de munca in fermele din Sicilia

SCLAVI PE PAMANTUL MAFIEI EP. 11 "Cand ma asez la masa incep sa-mi curga lacrimile." Asa isi incepe povestea un barbat din Botosani, care lucreaza de 9 ani intr-o ferma din Sicilia.

Depresii si sinucideri. Povestile romanilor care isi pun capat zilelor dupa ce sotiile ii parasesc pentru patronii sicilieni
Depresii si sinucideri. Povestile romanilor care isi pun capat zilelor dupa ce sotiile ii parasesc pentru patronii sicilieni

SCLAVI PE PAMANTUL MAFIEI EP. 10. Certuri, despartiri si depresii urmate de sinucideri. La asta se rezuma viata de familie pentru multi romani plecati din satele sarace ale Moldovei ca sa munceasca la negru, in Sicilia.

Constrangeri, amenintari si chiar executii. Teroarea sub care traiesc si muncesc cei 15.000 de romani din Sicilia
Constrangeri, amenintari si chiar executii. Teroarea sub care traiesc si muncesc cei 15.000 de romani din Sicilia

SCLAVI PE PAMANTUL MAFIEI, ep. 9. Executii, rapiri, batai si bunuri incendiate. In Sicilia, lucrurile sunt transate brutal atunci cand iti ceri drepturile sau nu platesti taxa de protectie.

Recomandări
Condiția pusă de Putin Occidentului imediat după ce a fost învestit în fruntea Rusiei: „Alegerea le aparține”
Condiția pusă de Putin Occidentului imediat după ce a fost învestit în fruntea Rusiei: „Alegerea le aparține”

Vladimir Putin a preluat, marţi, funcţia de preşedinte al Rusiei pentru a cincea oară și a precizat că vrea să dialogheze cu Occidentul, dar cu o condiție.

Ministerul Apărării britanic, lovit de un atac cibernetic de amploare. Se prespune că în spatele atacului ar fi China
Ministerul Apărării britanic, lovit de un atac cibernetic de amploare. Se prespune că în spatele atacului ar fi China

Statul chinez a piratat Ministerul Apărării din Marea Britanie, iar parlamentarii vor fi informați despre o încălcare masivă a datelor care implică instituția, vizând personalul de serviciu, a relatat, luni, Sky News.

Furtuni puternice lovesc România. Cod galben de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice în 25 de județe. HARTĂ
Furtuni puternice lovesc România. Cod galben de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice în 25 de județe. HARTĂ

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, pentru 25 de judeţe, până aproape de miezul nopţii. Vor cădea şi 40 de litri de apă pe metru pătrat.