Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Metoda simpla ingenioasa de furt de pe cardurile contactless, descoperita in Londra. Portofelele care va apara contul de hoti

card contactless

Un britanic a prezentat pe Facebook o metoda noua de furt de pe cardurile contactless care, sustine el, este folosita de hotii din Marea Britanie.

Paul Jarvis a postat o fotografie realiza in transportul in comun din Londra cu un barbat care umbla cu un POS in mana. El sustine ca tot ce trebuie sa faca omul pentru a fura bani de pe cardurile contactless ale unui pasager este sa tasteze in POS o suma mai mica de 30 de lire (limita tranzactiilor cu acest tip de carduri in Marea Britanie) si apoi sa atinga aparatul de buzunarul in care victima tine portofelul. Jarvis spune ca a testat metoda impreuna cu prietenii sai la bar, folosind POS-ul localului, si ca a functionat.

 

 

So this guy was spotted wandering round with a Point of Sale (POS) device. All he has to do is key in a price less than ...

Posted by Paul Jarvis on Saturday, February 13, 2016

 

Potrivit Telegraph, 1 din 3 tranzactii cu cardul efectuate in Londra sunt contactless. Publicatia a contactat doua banci, care au confirmat ca astfel de fraude sunt posibile. “Teoretic, un numar mic de tranzatii comtactless poate fi efectuat inainte sa fie blocat cardul”.

O metoda de protectie impotriva acestui tip de frauda sunt portofelele care blocheza RFID (metoda de transmitere a datelor contactless, prin unde radio). Si in Romania au aparut mai nou astfel de portofele metalice. Iar bancile de la noi se protejeaza si ele oferind utilizatorilor SMS-uri in momentul in care exista o plata, chiar si de 50 de lei, de pe cardul lor.
 

 

Sursa: Telegraph, Data publicarii: 17 Februarie 2016
Citeste mai multe despre: card, contactless, tehnologie, RFID, furt, portofel, POS,
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed