Vremea se schimbă de miercuri. Sunt așteptate ploi în vestul țării


Ultimul update: Miercuri 13 Noiembrie 2019 09:49
Data publicarii: Miercuri 13 Noiembrie 2019 07:43
Categorie: Vremea

Miercuri rămânem cu vremea neobişnuit de caldă; dar o să plouă în jumătatea vestică, iar vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la munte şi în sudul Banatului.

Joi domină atmosfera închisă, ploile cuprind aproape toată ţara şi vor fi mai consistente în sud-vest, în sud, în centru şi la munte. Temperaturile scad, dar tot va fi mai cald decât în mod obişnuit.

Vineri dimineaţă mai vin câţiva stropi de ploaie prin nord şi la munte. În rest avem vreme frumoasă şi temperaturi cu mult peste valorile normale.

Şi sâmbătă va fi neobişnuit de cald. Dimineaţa, pe la câmpie apare ceaţa, dar amiaza ne-aduce soare şi atmosferă plăcută.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim soare cu nori, un vânt tot mai insistent şi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal la această dată. Maximele ajung la 24 de grade, iar la noapte e posibil să picure trecător.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme destul de bună, deşi se mai înnorează din când în când, iar vântul devine activ şi aici.

În nordul Moldovei şi în Bucovina va fi la fel de bine ca marți, norii apar sporadic, iar temperaturile sunt de final de septembrie.

 

Se arată soarele şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Va fi cu mult mai cald ca ieri, cu maxime de până la 20 de grade şi un vânt mai activ pe creşte. 

Şi în vestul ţării asistăm la o încălzire percutantă. Marți au fost doar 13 grade, miercuri se ating 20 de grade. Minimele se opresc pe la 14 grade. 

Şi în Transilvania se anunţă vreme frumoasă şi în încălzire. Dimineaţa poate apărea ceaţă, dar pe la amiază, temperaturile cresc şi ating şi 20 de grade în nordul provinciei.

Vreme bună găsim şi în Oltenia, ceața se risipeşte în câteva ore, apoi se porneşte vântul şi atmosfera va fi plăcută şi pe aici.

Timp frumos găsim şi în ţinuturile sudice, şi în plus, vremea se încălzeşte: maximele ajung la 24 de grade în Lunca Dunării. Şi noaptea va fi una caldă faţă de ultima perioadă.

BUCUREȘTI

În Bucureşti va fi şi miercuri foarte cald, însă atmosfera devine schimbătoare, se înteţeşte vântul şi se înnorează. La noapte e posibil să plouă slab.

Joi avem o zi cam neplăcută, cu ploi în special pe seară şi un vânt destul de insistent. Temperaturile scad, dar tot va fi mai cald decât în mod normal.

Vineri se arată soarele şi se mai încălzeşte puţin. Maxima ajunge pe la 19 grade.

Iar sâmbătă prindem încă o zi frumoasă, cu soare, vânt activ şi temperaturi mult mai ridicate decât în mod obişnuit.

Vremea la munte

Temperaturile se menţin ridicate şi la munte, însă vin şi ploile, iar în masivele din sud-vestul ţării, cantităţile de apă ar putea depăşi 30 L/mp. În plus, vântul va sufla tare, cu viteze de 80...90 Km/h, iar în Carpaţii Meridionali, la mare altitudine, vor fi rafale de peste 100 KM/h.

Şi joi o să fie cald, des temperaturi scad în toată zona montană. Norii persistă şi vor aduce alte ploi, mai consistente în Munţii Banatului şi în Meridionali.

Vineri se îndreaptă vremea. Dimineaţa mai vin câţiva stropi, apoi cerul se degajează şi atmosfera devine plăcută.

Sâmbătă prindem o zi caldă şi frumoasă, puţini nori şi vânt activ pe creşte.

VIDEO PROTVPLUS.RO