Vremea se menține caldă. Vineri se anunță o scădere bruscă a temperaturii

Ultima actualizare: 02-10-2019 09:24

Miercuri avem soare, o amiază cu atmosferă de vară și un vânt mai intens pe crestele montane, dar și prin Moldova, Dobrogea, Banat și Crișana.

Maximele termice pleacă de la 20...22 de grade pe litoral și ating 31...32 de grade în Lunca Dunării, valori ridicate pentru început de octombrie.


Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăganul, atmosfera va fi plăcută, cu mult soare, dar vântul va avea răbufniri în Dobrogea.Se face mai cald și după prânz se vor înregistra chiar și 30 de grade Celsius.
 

În Moldova sudică și în nordul Munteniei vremea continuă să se încălzească. Norii vor fi rari pe timpul zilei, vântul se activează și la amiază vor fi temperaturi de până la 28 de grade.


Și în nordul Moldovei și în Bucovina, avem o zi frumoasă cu soare și un vânt mai insistent. Se face mai cald și după prânz se ating 26 de grade Celsius.


În nordul Transilvaniei și prin Maramureș, mai apar câțiva nori pe parcursul zilei, dar sunt nori de vreme bună. Temperaturile cresc peste tot și vor fi ridicate pentru luna octombrie.


Și în vestul țării, așteptăm o zi foarte frumoasă și temperaturi plăcute. Vântul se va înteți prin Crișana și Banat, iar maximele se vor situa în jurul valorii de 28 de grade.


În ținuturile centrale se anunță temperaturi scăzute și ceață în orele dimineții. Peste zi, soarele va fi prezent peste tot și termometrele vor indica 28 de grade în vestul provinciei.


În sud-vestul țării, urmează încă o zi cu atmosferă plăcută și temperaturi mai potrivite pentru o lună de vară.


În ținuturile sudice, găsim vreme frumoasă cu cer curat și un vânt mai activ. Maximele termice vor ajunge până la 32 de grade în Lunca Dunării.
 

În București prindem încă o zi frumosă, cu cer curat și un pic de vânt. Se face mai cald decât marți și maxima ajunge pe la 30 de grade.


La munte, miercuri găsim soare, vreme caldă și un vânt mai intens în zonele de creastă. Joi noaptea apar ceva nori și averse sporadice.

 

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile 
 

Joi, atmosfera devine instabilă. Vin ploi torenţiale şi se pot produce vijelii, mai întâi în vest, nord şi centru, iar seara şi în restul ţării. Temperaturile scad brusc în jumătatea nord-vestică, dar se menţin ridicate în sud şi în est.

Vineri se răceşte simţitor şi în sudul şi estul ţării. De fapt în toată ţara va fi mai frig decât în mod obişnuit. Cerul se degajează în vest şi nord-vest; dar ploile continuă în celelalte zone şi vor fi mai consistente în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

Sâmbătă avem atmosferă închisă şi rece, ploi locale şi lapoviţă în zona montană înaltă. Vântul suflă mai tare la munte şi în sud-est, iar maximele abia ating 17 grade.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO