Vremea se răcește. Temperaturile scad cu peste 10 grade

Ultima actualizare: 03-10-2019 10:12

Joi o să plouă în vest și nord-vest, pe unde temperaturile coboară simțitor. În rest avem tot vreme caldă, însă după prânz apar aversele.

 

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și Bărăgan ne așteaptă încă o zi însorită, cu temperaturi de vară, ce ajung pe la 30 de grade. Vântul devine tot mai insistent, iar joi noaptea vin averse zdravene, cu tunete, fulgere, poate și grindină.


În Moldova sudică și în nordul Munteniei
găsim vreme frumoasă și va fi neobișnuit de caldă pentru început de octombrie. Pe seară încep să se adună norii, crește instabilitatea și apar ploi zgomotoase, destul de consistente.


În nordul Moldovei și în Bucovina ploile ajung după prânz și vor fi tot averse, însoțite de fenomene electrice și rafale puternice de vânt. Zărim și soarele din când în când, temperaturile se mențin ridicate pe timpul zilei, dar noaptea aduce un aer rece în zonă.


În nordul Transilvaniei și în Maramureș
se anunță o zi tare neplăcută. Va fi înnorat, o să plouă destul de mult și vântul va avea intensificări. În plus, se răcește simțitor, temperaturile pierd chiar și 10 grade față de ziua trecută. Pînă la ora 9, este cod galben de ceață densă pentru județul Harghita. Vizibilitatea este mult scăzută.


La fel va fi și în ținuturile vestice: atmosferă închisă, ploi frecvente, vânt intens și o răcire accentuat a vremii. Miercuri, pe aici s-au atins 28 de grade, joi vor fi cel mult 16...17 grade.


În Transilvania
, ziua începe cu vreme bună, dar mai târziu se adună norii și vor aduce mai multe reprize de averse. Vor fi și descărcări electrice, vijelii, căderi de grindină și se pot strânge cantități mai însemnate de apă. Temperaturile rămân plăcute deocamdată, însă vineri aerul rece ajunge și aici.


O să plouă și în Oltenia, în special în a doua parte a zilei și pe timpul nopții. Vântul prinde putere și se face un pic mai răcoare decât ieri, dar încă avem valori peste normalul perioadei.


În ținuturile sudice găsim și joi soare, atmosferă plăcută și temperaturi de vară. Maximele ating 31 de grade în sudul Munteniei, iar pe seară încep să apară norii de ploaie.


În București mai prindem o zi frumoasă și neobișnuit de caldă pentru început de octombrie. Maxima ajunge din nou la 30 de grade, însă la noapte se pornește vântul și vin ploile, iar mâine se răcește foarte tare.


La munte
, joi o să plouă în masivele vestice și nord-vestice, pe unde se răcește simțitor. În rest avem încă o zi caldă, dar crește instabilitatea și apar averse consistente, cu tunete, fulgere și condiții de grindină.

 

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile

 
Vineri se răcește foarte tare în sud și est, așa că în toată țara va fi mai frig decât în mod obișnuit. În ținuturile vestice se înseninează, dar în celelalte zone vin alte ploi, mai consistente pe partea sud-estică.

Sâmbătă avem vreme rece, ploi frecvente în vestul, nordul și centrul țării, un pic de soare și câțiva stropi în rest. În zona montană înaltă vor fi ninsori și lapoviță, iar vântul va sufla mai tare la munte și în sud-est.

Duminică, temperaturile rămân modeste, domină atmosfera închisă și o să plouă, în special în jumătatea de nord-est. Pe crestele Carpaților mai sunt condiții de lapoviță și ninsoare, iar vântul se intensifică în sudul, vestul și centrul țării.

În București, vineri, temperaturile scad foarte tare și o să avem vreme neplăcută, un vânt activ și ploi din când în când. Sâmbătă rămânem cu vremea rece, va fi cam înnorat, dar șansele de ploaie cresc după lăsarea nopții. Duminică va domina atmosfera închisă. O să plouă trecător; se întețește vântul și temperaturile rămân modeste.

La munte, vineri, aerul rece cuprinde toată zona montană. În masivele vestice se arată soarele, dar mai vin ceva ploi în Carpații Meridionali și în Orientali. Vântul mai are unele răbufniri, iar pe creste apar ninsorile și lapovița. Și sâmbătă avem o zi neplăcută, cer acoperit, mai multe reprize de ploaie și vânt intens. La fel va fi și duminică: vreme închisă, ploi locale, condiții de de lapoviță și ninsoare în zona montană înaltă.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO