Vremea de mâine 5 august 2022. Prognoza meteo pentru perioada 5-8 august

canicula
StirilePROTV

Vremea de mâine 5 august va fi călduroasă în cea mai mare parte a țarii, iar disconfortul termic va fi ridicat, anunță meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie. Temperaturile vor ajunge până la 37 de grade Celsius.

 

Vremea de mâine, 5 august, în toată țara

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 33...34 de grade, disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă, iar în rest va fi mai mult senin.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18...20 de grade.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile
Vremea de vineri 5 august 2022

Prognoza meteo pentru weekend și luni 8 august

Sâmbătă, 6 august, vremea va fi călduroasă, caniculară în vest și local în sud, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În jumătatea de est vor fi înnorări temporare și pe alocuri averse slabe, în timp ce în restul țării cerul va fi variabil și doar cu totul izolat va fi posibil să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile nord-vestice și pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade pe litoral și 38 de grade în Banat și în vestul Olteniei, iar minimele termice se vor situa între 15 și 23 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali spre 11 grade. Presiunea atmosferică va fi ușor variabilă.

Vremea desambata 6 august 2022

Pentru duminică, 7 august, meteorologii anunță că vremea călduroasă va persista, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade. Presiunea atmosferică va fi ușor variabilă.

Pentru ziua de luni se anunță temperaturi ridicate pe măsură ce valul de căldură persistă pe zona de sud și în vest, cu precădere în Câmpia Română unde va fi caniculă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după orele amiezii în vest, nord-vest și centru, precum și la munte unde local vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene vor fi posibile pe spații mici, cu precădere în zonele deluroase, iar unele intensificări ale vântului vor fi în regiunile sud-estice.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 23 de grade, ușor mai scăzute în depresiunile intramontane.

Vremea la munte mâine 5 august

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în Carpații Orientali și în estul Carpaților Meridionali, unde pe arii restrânse se vor semnala averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice vor crește ușor față de intervalul anterior.

Prognoza meteo la munte pentru weekend 6-7 august

Sâmbătă, în zona montană, vremea se va menține în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în timpul zilei îndeosebi în Carpații Orientali și în estul Carpaților Meridionali, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă.

Pentru duminică, 7 august, meteorologii anunță că vremea va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales pe parcursul zilei și seara, când local se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în Carpații Orientali, dar de scurtă durată și în rest, asociate ploilor. Valorile termice vor scădea ușor față de intervalul precedent.

Luni, 8 august, în zona montană, vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în timpul zilei, când local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea caracter torențial și izolat vor fi condiții de grindină. Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de ziua anterioară.

Vremea de mâine, 5 august, la mare. Prognoza meteo pentru perioada 6-8 august 22

La mare, mâine, vremea va fi în general frumoasă, caldă. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 30 de grade, iar cele minime între 20 și 22 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori de 23...26 de grade.

Pentru sâmbătă, pe litoral, meteorologii anunță că vremea va fi relativ normală termic. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare, ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 20 și 23 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori de 23...26 de grade.

Pe litoral, duminică, vremea se menține în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 30 de grade, iar cele minime între 22 și 24 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 23 și 26 de grade.

Pentru prima zi a săptămânii viitoare, luni 8 august, meteorologii anunță că vremea se menține în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua.

Temperaturile maxime se vor situa între 29 și 31 de grade, iar cele minime între 21 și 24 de grade. Apa mării va avea valori cuprinse între 23 și 26 de grade, anunță meteorologii de la meteoromania.ro.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Ninge pe Transalpina. Drumarii fac apel către șoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate
Ninge pe Transalpina. Drumarii fac apel către șoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate

Autorităţile anunţă, joi, că ninge pe Transalpina, iar drumarii intervin cu utilaje, cerându-le şoferilor să nu pornescă la drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător.

 

Vreme rea în mare parte din țară. Zonele lovite de grindină, lapoviță și ninsori
Vreme rea în mare parte din țară. Zonele lovite de grindină, lapoviță și ninsori

Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06:00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.    

Vremea azi, 25 aprilie. Zonele din România vizate de ploi și vânt puternic. Se răcește aproape peste tot
Vremea azi, 25 aprilie. Zonele din România vizate de ploi și vânt puternic. Se răcește aproape peste tot

O să plouă în ținuturile sudice, în centru și pe partea estică. Se întețește și vântul. În rest vedem puțin soarele printre nori.  

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.