Vremea de mâine, 4 august 2022. Prognoza peteo pentru weekendul 6-7 august

vremea mare litoral

Vremea de mâine, 4 august, va fi călduroasă, chiar caniculară în anumite zone, iar temperaturile vor ajunge până la 35 de grade, anunță meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie.  

 

Vremea de mâine 4 august în toată țara

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. Local va fi atins pragul de caniculă, iar disconfortul termic va fi în creștere în sud-vestul țării.

Vremea de joi 4 august 2022

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua când pe alocuri vor fi averse în regiunile estice, sud-estice și nord-estice și doar izolat în rest, cu o probabilitate mai mare la munte. Minimele termice vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a intervalului în Moldova, Bărăgan și Dobrogea.

Izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea de joi noaptea 4 august 2022

Prognoza meteo pentru vineri 5 august

În cursul zilei de vineri, vremea va fi călduroasă, caniculară în sud-vest, iar disconfortul termic va fi local ridicat în zonele de câmpie. Cerul va avea unele înnorări ziua la munte, în est și sud-est, unde pe alocuri vor fi averse slabe și va fi mai mult senin în rest.

Vântul va sufla slab și moderat, local cu ușoare intensificări în Moldova și în zona Carpaților de Curbură.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, ușor mai mici în depresiunile Carpaților Orientali.

Vremea de vineri 5 august 2022

Cum va fi vremea în weekendul 6-7 august în țară

Sâmbătă, 6 august, vremea se va menține călduroasă, caniculară în vest și sud-vest, iar disconfortul termic va fi ridicat, cu precădere în zonele de câmpie. În jumătatea de est vor fi temporar înnorări și local ploi în general slabe, în timp ce în restul țării cerul va fi variabil și doar izolat va fi posibil să plouă. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi de la 27...29 de grade pe litoral și în deltă până în jurul a 37 de grade în Banat și în vestul Olteniei; minimele termice se vor situa între 15 și 23 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali.

Pentru duminică 7 august, meteorologii anunță că vremea călduroasă va persista în aproape toată țara, iar local va mai fi caniculă în vest și în extremitatea de sud-vest. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări accentuate și averse însoțite de descărcări electrice în vestul, centrul și nordul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea, Muntenia, precum și în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 36 de grade, iar cele minime, în general, între 14 și 22 de grade.

Vremea de mâine 4 august în București 

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, dar călduroasă după-amiaza. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura aerului de 32...33 de grade, iar minimele ajung la 16...19 grade.

Pentru vineri, 5 august, în București se anunță vreme călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 33 de grade și disconfort termic ridicat. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă, iar în rest va fi mai mult senin.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18...20 de grade.

În prima zi de weekend, sâmbătă 6 august, vremea călduroasă va persista, iar disconfortul termic va fi ridicat în Capitală. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua când vor fi condiții pentru ploi slabe, de scurtă durată.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

Duminică, temperaturile rămân ridicate în București, cerul va fi variabil, cu probabilitate ridicată după-amiaza pentru înnorări și averse.

Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18...20 de grade.

Cum va fi vremea la munte în perioada 4-7 august

Joi, 4 august, la munte vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor crește ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua când pe alocuri vor fi averse slabe în Carpații Orientali și doar izolat după-amiază în restul masivelor. Vântul va sufla slab și moderat.

Pentru vineri, 5 august, meteorologii anunță că la munte vremea se va menține în general frumoasă, iar valorile termice vor continua să crească ușor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua când pe alocuri vor fi averse slabe, în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în Carpații de Curbură.

În prima zi de weekend, sâmbătă 6 august, vremea va fi caldă în zonele montane din țară. În Carpații Orientali și estul Carpaților Meridionali vor fi temporar înnorări și local ploi în general slabe, în timp ce în restul zonei montane cerul va fi variabil și doar izolat vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat.

Weekend-ul se va încheia cu vreme instabilă. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice, în majoritatea masivelor. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări îndeosebi pe creste, dar și în timpul ploilor. Regimul termic va marca o scădere ușoară față de intervalul precedent.

Cum va fi vremea la mare. Prognoza meteo pentru litoral în perioada 4-7 august

Pentru joi, 4 august, meteorologii anunță că la mare vremea va fi in general frumoasă și caldă. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 de grade, iar cele minime între 19 și 22 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 23 și 26 de grade.

Vineri, 5 august, vremea de pe litoral va fi în general frumoasă, caldă. Cerul va avea unele înnorări si vor fi posibile averse și descărcări electrice, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 30 de grade, iar cele minime între 20 și 23 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori de 23...26 de grade.

În weekend temperaturile de la mare se vor încadra în normalul acestei perioade.

Sâmbătă, cerul va avea unele înnorări după-amiaza când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare, ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 20 și 23 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori de 23...26 de grade.

Pentru duminică. 7 august, meteorologii anunță că vremea se menține în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 31 de grade, iar cele minime între 20 și 23 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.

Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Temperaturile se anunță mai ridicate în toate regiunile din România
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Temperaturile se anunță mai ridicate în toate regiunile din România

Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice.

 

 

Vremea astăzi, 23 aprilie 2024. Temperaturile se mențin scăzute pentru această perioadă. Zonele unde va ploua
Vremea astăzi, 23 aprilie 2024. Temperaturile se mențin scăzute pentru această perioadă. Zonele unde va ploua

Marți o să plouă, mai întâi, în ținuturile sudice, apoi și în celelalte zone. Vântul devine mai insistent, iar maximele pleacă de la 10-12 grade în Dealurile Sudice, până la 21 de grade în vestul și în nord-vestul țării.  

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.