Vremea azi, 3 noiembrie. Se mai răcește, dar temperaturile rămân ridicate. Maximele vor ajunge la 22 de grade Celsius

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi, joi, 3 octombrie, se mai răceşte, dar temperaturile rămân ridicate pentru acest moment al anului.

În vest, în nord şi în centru avem înnorări sau ceaţă persistentă, dar în rest se anunţă încă o zi frumoasă. Maximele pleacă de la 10...11 grade în zonele în care ceata persistă şi ajung la 22 de grade în sudul Munteniei.

Vremea în România

Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici domina atmosfera însorită, însă vor fi cu vreo 3...4 grade mai puţin decât ieri. Chiar şi-aşa maximele ajung la 20 de grade - valori ridicate pentru început de Noiembrie.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se mai răceşte puţin. Norii apar destul de rar şi vântul devine cam insistent, însă amiază ne aduce atmosferă plăcută, cu cel mult 20 de grade în termometre.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina sunt ceva condiţii de ceaţă la începutul zilei. După ce se risipeşte ceata avem tot vreme bună, soare şi câţiva nori inofensivi. Se porneşte şi vântul, iar temperaturile nu mai trec de 18 grade.

Citește și
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă o zi cam mohorâtă: avem ceata dimineaţa şi înnorări persistente mai târziu. Pe spaţii mici o să burniţeze sau o să plouă trecător, iar maximele ajung cu greu la 16 grade.

În ţinuturile vestice ziua începe cu ceaţă în zonele joase, iar judeţul Timiş se afla, până la ora 9, sub cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă. Apoi zărim puţin şi soarele printre nori, însă nu e exclus să cadă şi 2...3 stropi de ploaie. Temperaturile ating 18 grade în sudul Banatului, pe la Reşita.

Şi în Transilvania s-a lăsat ceaţa în multe zone. Nici mai târziu nu prea vedem soarele, iar pe spaţii mici o să plouă trecător. În regiunile în care ceata persista maximele nu trec de 10...11 grade.

În schimb, în Oltenia ne-aşteaptă încă o zi de toamnă blândă. Se mai răceşte faţă de ziua trecută, când s-au înregistrat 28 de grade la Calafat. Chiar şi aşa, temperaturile rămân ridicate pentru această perioadă şi ajung la 20...21 de grade.

Vreme foarte plăcută avem şi în ţinuturile sudice, pe unde domină atmosfera însorită. Şi pe-aici va fi mai răcoare decât ieri, iar maximele se opresc pe la 22 de grade în Lunca Dunării - asta înseamnă cu vreo 7 grade mai mult decât ar fi normal în acest moment al anului.

Vremea în București

În Bucureşti temperatura scade, dar vremea rămâne caldă pentru început de Noiembrie şi, la amiază, se vor atinge 21 de grade. La noapte sunt ceva condiţii de ceaţă, iar temperatura coboară până la 9 grade în centrul oraşului.

Vineri avem încă o zi frumoasă, cu soare şi vânt domol. Vremea se menţine caldă şi maximă ajunge TOT la 21 de grade.

Sâmbătă norii se înmulţesc însă doar în noaptea de sâmbătă spre duminică s-ar putea să plouă slab sau să burniţeze. Dimineaţă vor fi ceva condiţii de ceaţă, iar la amiază se vor atinge 20 de grade.

Duminică temperatura scade şi vor fi doar 16 grade - dar şi aceasta este o valoare peste normalul perioadei. Cerul rămâne acoperit, vântul se înteţeşte şi o să plouă trecător.

Vremea la Munte

Se mai răceşte şi la munte, dar încă avem temperaturi mai ridicate decât ar fi normal. Norii se înmulţesc, însă doar pe spaţii mici o să plouă sau o să cadă burniţa. La apropierea serii, vântul începe să agite atmosferă pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbura.

Joi se mai răceşte şi la munte, dar încă avem temperaturi mai ridicate decât ar fi normal. Norii se înmulţesc, însă doar pe spaţii mici o să plouă sau o să cadă burniţa. La apropierea serii, vântul începe să agite atmosferă pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbura.

Vineri avem încă o zi însorită şi caldă, cu un vânt ceva mai insistent în masivele sud-vestice. În noaptea de vineri spre sâmbătă se înnorează, dar condiţiile de ploaie sunt reduse.
Vremea se menţine caldă şi sâmbăta, însă pe parcursul zilei se adună norii şi o să plouă slab, pe spaţii mici. Vântul are unele intensificări în zonă înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbura.

Duminică se răceşte şi temperaturile se apropie de normal. Soarele se arata trecător, iar în masivele sudice şi estice o să mai cadă 2...3 stropi de ploaie. Vântul prinde putere pe crestele din vestul Meridionalilor.

Articol recomandat de sport.ro
Dinamo și FC U Craiova, cu un picior și jumătate în Liga 2! Cum se mai pot salva de la retrogradare
Dinamo și FC U Craiova, cu un picior și jumătate în Liga 2! Cum se mai pot salva de la retrogradare
Citește și...
Nou cod portocaliu de furtună. Zonele lovite de precipitaţii, vânt şi grindină
Nou cod portocaliu de furtună. Zonele lovite de precipitaţii, vânt şi grindină

ANM a emis, luni, mai multe avertizări nowcasting, una dintre ele anunţând cod portocaliu în judeţele Botoşani, Suceava şi Iaşi, unde se vor semnala precipitaţii, vânt şi grindină.

ANM: „Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile”. Ce se întâmplă după 15 mai
ANM: „Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile”. Ce se întâmplă după 15 mai

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 26 de grade, în majoritatea regiunilor ţării.

Vremea azi, 6 mai 2024. Temperaturi mai mari decât ar fi normal, în aproape toată țara
Vremea azi, 6 mai 2024. Temperaturi mai mari decât ar fi normal, în aproape toată țara

Astăzi vremea devine mai caldă decât în mod obișnuit la această dată.

Recomandări
Israelul bombardează intens orașul Rafah, după ce Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu în Gaza. VIDEO
Israelul bombardează intens orașul Rafah, după ce Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu în Gaza. VIDEO

Armata israeliană efectuează luni seara bombardamente intense asupra estului oraşului Rafah, după anunţul Hamas că a acceptat o propunere înaintată de Egipt şi Qatar pentru un armistiţiu cu Israelul în Fâşia Gaza.

NATO, UE şi SUA condamnă exerciţiile nucleare
NATO, UE şi SUA condamnă exerciţiile nucleare "iresponsabile" ruseşti. Moscova speră să calmeze spiritele

NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile exerciţiile militare pentru folosirea unor arme nucleare tactice anunţate mai devreme de Moscova.

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei
Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România, dar şi pentru celelalte țări din Europa Centrală și de Est.