Vremea azi, 12 septembrie. Ne așteaptă o toamnă cu temperaturi caniculare de vară în toată țara

×
Codul embed a fost copiat

Avem vreme de vară și în acest weekend, soare și până la 32 de grade în termometre. Luni se face și mai cald: în Oltenia temperaturile se apropie de pragul caniculei.

 

Astăzi rămânem cu vremea caldă și frumoasă. Doar pe la munte, spre seară, apar câțiva nori de ploaie, iar în ținuturile sudice vântul mai are unele porniri.

Maximele pleacă de la 25 de grade în depresiuni și pe litoral și ating 32 de grade prin Oltenia.

După lăsarea nopții mai sunt ceva condiții de ploaie în ținuturile vestice, însă atmosfera va fi, în general, plăcută.

Citește și
Soare
Vremea azi, 10 septembrie. Prognoza pentru București și țară - temperaturile ajung la 33 de grade
Războiul din Ucraina s-ar încheia în două săptămâni, dacă Occidentul şi-ar înceta sprijinul, susţine Moscova

Minimele sunt ridicate pentru acest moment al anului și vom avea de la 7 la 17 grade. Observați că valori de 15 grade vor fi în majoritatea zonelor.

Și sâmbătă va fi neobișnuit de cald. Dimineața o să avem vreme bună, însă după-amiază apar ceva nori de ploaie prin aceleași zone: vest, centru și nord. Maximele rămân între 22 și 31 de grade.

La fel va fi și duminică: soare, temperaturi ridicate și poate câțiva stropi în zonele montane. Vântul va fi ceva mai insistent la malul marii și pe crestele Carpatilor.

Luni se face și mai cald, iar prin Oltenia se ating 34 de grade, la umbră. Domină atmosfera cu soare, nu mai vorbim deloc despre ploi, însă vântul prinde putere în ținuturile estice și pe crestele montane.

Marți temperaturile scad ușor, însă tot va fi mai cald decât în mod obișnuit. Vom avea încă o zi însorită, dar cu vânt mai activ prin sudul și prin sud-estul țării. În tot acest interval, pe la câmpie și în depresiuni, dimineața vor fi condiții de ceață.

 

Vremea în țară

Vedem cu arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim atmosferă însorită și vânt destul de insistent. Temperaturile, la fel ca ieri, ajung pe la 26 de grade la malul mării și pe la 30 de grade în Bărăgan.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, ne așteaptă o zi plăcută, cu cer curat și un pic de vânt. Maximele, ajung din nou la valori de vară, de 30...31 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se face mai cald decât ieri. Temperaturile se apropie de pragul de 30 de grade; norii apar destul de rar și doar pe la munte, s-ar putea să picure, la apropierea serii.

Vreme caldă avem și în nordul Transilvaniei și în Maramureș; mult soare și în jur de 28 de grade la orele amiezii. Spre seară, pot să vină doi-trei stropi de ploaie și asta se va întâmplă tot în zonele înalte.

Și vestul țării are parte de vreme frumoasă și temperaturi ridicate pentru luna septembrie. După prânz se vor atinge frecvent 30 de grade, iar pe la munte, seara, vor fi ceva înnorări și condiții de ploaie.

Și în Transilvania e posibil să picure în zonele montane, dar în ansamblu avem vreme frumoasă și un vânt mai intens, la altitudini mari. După o dimineață rece în depresiuni, amiaza aduce maxime de la 25, la 29 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, și astăzi este vară în toată regula. Temperaturile ating și depășesc 30 de grade; norii nu prea se arată, doar vântul are unele intensificări.

Vremea rămâne caldă și în ținuturile sudice. Domină cerul senin; vântul se întețește puțin și aici și maximele ajung pe la 30...31 de grade.

 

Vremea în București

 

În București, avem încă o zi însorită și caldă, cu vânt activ și o maximă de 30 de grade. Cerul se păstrează curat și pe timpul nopții, iar temperatura coboară până la 16 grade.

Azi o să avem tot vreo 30...31 de grade, dar vom resimți în jur de 35 de garde, ca și ieri.

După prânz apar ceva nori, însă nu va ploua. Vântul va avea unele răbufniri, presiunea atmosferică se menține scăzută și resimțim mai mult de 31 de grade.

Și duminică prindem vreme bună până după prânz, dar treptat, cresc condițiile de averse. Maximele scad ușor.

Luni, cam aceeași poveste: soare, vreme caldă, câțiva nori după-amiază, dar e puțin probabil să plouă.

Marți va fi și mai cald. O să avem probabil 32 de grade la umbră și o să plouă, probabil, la sfârșitul după-amiezii. Noaptea se ating 18 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte continuă vremea frumoasă. Va fi soare în cea mai mare parte a zilei și abia spre seară, în masivele vestice, e posibil să vină o ploaie de scurtă durată. Temperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă.

Vor fi perioade cu soare, dar așteptăm și averse, chiar consistente în nordul Orientalilor.

Duminică va fi timp frumos, însă în masivele nordice, după prânz o să mai plouă.

Și luni va fi destul de cald, dar după-amiaza instabilitatea crește și va ploua în majoritatea masivelor. Se pot strânge cantități mari de apă și vor fi vijelii și grindină.

Marți se face mai cald și avem cam aceleași condiții. Dimineața: soare și atmosferă plăcuta, mai târziu câteva reprize de ploaie, cu fenomene violente și cantități mari de apă.

 

Vremea la mare

 

Și la mare, weekendul ne-aduce vreme bună și temperaturi foarte plăcute. Cerul va fi senin; vântul va avea intensificări trecătoare, iar prin stațiuni se vor atinge 26...27 de grade.

Pe litoral, se face vreme de plajă. Temperaturile cresc cu fiecare zi, dar apa mării va fi destul de rece: va avea doar vreo 17 grade. Sâmbătă, vântul va sufla cu putere și va atinge 50 km/h.

Și duminică prindem vreme bună și vânt insistent. Norii apar trecător, dar nu sunt anunțate ploi.

Luni se mai încălzește puțin, vântul se mai domolește, norii se înmulțesc, dar nu plouă.

Marți, va fi vreme superbă. Se încălzește perceptibil, domină timpul frumos și vântul va adia plăcut.

 

Articol recomandat de sport.ro
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
Citește și...
Vremea azi, 11 septembrie. Prognoza pentru București și țară - Zi însorită şi caldă
Vremea azi, 11 septembrie. Prognoza pentru București și țară - Zi însorită şi caldă

Zi însorită şi caldă, vineri, în cea mai mare parte a ţării. Doar în zonele montane şi prin nord-est, e posibil să picure trecător.

Vremea azi, 10 septembrie. Prognoza pentru București și țară - temperaturile ajung la 33 de grade
Vremea azi, 10 septembrie. Prognoza pentru București și țară - temperaturile ajung la 33 de grade

Astăzi, domină atmosfera însorită în toate regiunile. Se mai încălzeşte puţin şi doar pe crestele munţilor o să sufle vântul ceva mai tare. Tot în zona montană, e posibil să apară şi câteva ploi trecătoare.

Vremea azi, 9 septembrie. Prognoza pentru București și țară - temperaturile ajung la 33 de grade
Vremea azi, 9 septembrie. Prognoza pentru București și țară - temperaturile ajung la 33 de grade

Astăzi se anunţă o zi foarte plăcută, cu cer senin, câţiva nori dimineaţă prin sudul ţării şi poate o aversă - două mai pe seară, în zona Meridionalilor.

Recomandări
Analist: Fotografia în care Joe Biden îl ține de braț pe Klaus Iohannis arată că discută ceva important
Analist: Fotografia în care Joe Biden îl ține de braț pe Klaus Iohannis arată că discută ceva important

"Ați depășit toate așteptările!" Asta i-a transmis Joe Biden lui Klaus Iohannis într-o discuție purtată la Casa Albă. Președintele american a lăudat relația bună și de durată cu România, cu atât mai importantă în contextul conflictului din Ucraina.

Starea lui Florin Piersic este stabilă, dar are o infecție generalizată în organism. De ce s-a făcut transferul la București
Starea lui Florin Piersic este stabilă, dar are o infecție generalizată în organism. De ce s-a făcut transferul la București

Adus de la Cluj cu un avion SMURD, îndrăgitul actor Florin Piersic are o infecție generalizată în organism. Potrivit medicilor, de la spitalul Matei Balș care îl îngrijesc acum, este în stare stabilă, iar o echipă multidisciplinară îl evaluează.

Adulții care lovesc sau umilesc copiii în grădinițe și școli vor risca închisoarea. Ce presupune legea intrată în vigoare
Adulții care lovesc sau umilesc copiii în grădinițe și școli vor risca închisoarea. Ce presupune legea intrată în vigoare

În țara în care încă se petrec numeroase abuzuri în grădinițe și școli, apare în sfârșit o completare a legii pentru protecția copilului, care interzice pedepsele corporale și umilirea celor mici.