Vremea azi, 9 septembrie. Prognoza pentru București și țară - temperaturile ajung la 33 de grade

09-09-2020 07:47


Astăzi se anunţă o zi foarte plăcută, cu cer senin, câţiva nori dimineaţă prin sudul ţării şi poate o aversă - două mai pe seară, în zona Meridionalilor.

Maximele pleacă de la 23 de grade în depresiuni şi ating 32...33 de grade prin Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme frumoasă, soare şi temperaturi comparabile cu cele de ieri. Vor fi 25...26 de grade la malul mării şi vreo 28 de grade în zona Bărăganului.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem atmosferă plăcută, foarte puţini nori şi maxime în creştere faţă de ziua trecută. Pe la amiază se ating 27...28 de grade.

Se mai încălzeşte şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Marți pe aici au fost doar 20...21 de grade; Miercuri maximele trec de 25 de grade; în condiţii de cer senin şi vânt destul de liniştit.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem o dimineaţă răcoroasă, dar soarele încălzeşte treptat atmosfera şi temperaturile ajung la valori foarte plăcute, de 25....26 de grade. La noapte se răcoreşte din nou şi minimele ajung pe la 9...10 grade.

În ţinuturile vestice ne-aşteaptă o zi superbă, cu cer curat, vânt domol şi 26...27 de grade la orele amiezii. Temperaturile coboară simţitor pe timpul nopţii, iar mâine în zori vor fi în jur de 11 grade.

Şi în Transilvania este răcoare dimineaţa şi noaptea, mai ales în zona depresionară, pe unde revin condiţiile de ceaţă. Peste zi avem soare şi temperaturi agreabile, iar seara apar ceva condiţii de averse în zonele de munte.

În Oltenia ne-aşteaptă încă o amiază cu soare şi atmosfera de vară. Dimineaţa, norii apar în treacăt, apoi se înseninează şi se face mai cald decât în celelalte zone. Pe aici se vor atinge şi 32...33 de grade.

Şi în ţinuturile sudice se anunţă o zi plăcută, mult soare şi câţiva nori de vreme bună. Temperaturile ajung pe la 30 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti avem tot vreme frumoasă, un pic de vânt şi o maximă, la fel ca ieri, de 28...29 de grade. Urmează o noapte senin, cu 16 grade în centrul oraşului şi vreo 14 grade la periferie.

Vremea la munte

 

Vreme bună găsim şi în zonele de munte. E drept că dimineaţa şi noaptea va fi cam răcoare, dar amiază aduce temperaturi agreabile. Domina atmosfera însorită, dar pe seara, în Meridionali, e posibil să vină o ploaie de scurtă durată

Vremea la mare

 

La mare avem în continuare, timp frumos şi condiţii bune de plajă. Astăzi, nu prea zărim norii, briza rămâne activă, iar maximele din staţiuni ajung pe la 25....26 de grade. Apa mării va avea 23...24 de grade.

Prognoza pentru zilele următoare

 

Joi se mai încălzeşte puţin şi o să avem tot vreme frumoasă. Seara, apar ceva înnorări în ţinuturile nordice, şi ploi sporadice în Carpaţii Orientali, poate şi prin Bucovina.

Ziua de vineri ne-aduce soare şi vreme caldă pentru acest moment al anului. Doar prin nordul Modovei şi pe la munte sunt ceva condiţii de averse, iar vântul devine mai insistent în ţinuturile sudice.

La fel va fi şi sâmbătă: cald, timp frumos şi un vânt activ prin sudul ţării. După-amiaza, în zonele montane s-ar putea să cadă 2...3 stropi de ploaie, iar temperaturile, mai potrivite pentru o lună de vară, ajung pe la 32 de grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO