Vremea azi, 10 septembrie. Prognoza pentru București și țară - temperaturile ajung la 33 de grade

10-09-2020 08:26


Astăzi, domină atmosfera însorită în toate regiunile. Se mai încălzeşte puţin şi doar pe crestele munţilor o să sufle vântul ceva mai tare. Tot în zona montană, e posibil să apară şi câteva ploi trecătoare.

Temperaturile sunt mai mari decât cele normale pentru această dată şi se încadrează între 24 şi 33 de grade.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme frumoasă, mult soare, iar temperaturile se menţin la nivelul celor de miercuri. Vor fi 25...26 de grade la malul mării şi vreo 30 de grade în zona Bărăganului.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, soarele străluceşte nestingherit şi se mai încălzeşte puţin faţă de ziua trecută: la amiază, temperaturile trec de 30 de grade peste tot. La noapte, pe aici se porneşte vântul.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se face simţitor mai cald. Maximele cresc cu vreo 4 grade faţă de ieri şi ajung la valori de vară: 31 de grade în Moldova, în timp ce în Bucovina, se opresc pe la 27 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, avem soare de dimineaţă până seara. Treptat, atmosfera se încălzeşte, iar temperaturile ajung la 26...27 de grade.

Şi în ţinuturile vestice ne-aşteaptă o zi frumoasă, cu cer curat şi temperaturi similare cu cele de ieri. Vântul suflă domol, iar maximele ajung la 28...29 de grade.

În Transilvania a fost destul de răcoare în această dimineaţă: la Miercurea Ciuc, minimă a coborât până la 3 grade Celsius. Soarele va încălzi, însă, treptat, atmosferă, iar temperaturile vor atinge valori mai mari decât ieri şi se opresc pe la 27 de grade. În zona montană, vântul sufla ceva mai tare pe creşte.

În Oltenia ne-aşteaptă încă o zi cu atmosfera de vară. Pe aici se atinge maxima zilei, de 32...33 de grade. După-amiaza, în regiunile montane apar câţiva nori şi e posibil să cadă 2...3 stropi de ploaie.

Şi în ţinuturile sudice se anunţă o zi plăcută, cu mult soare şi temperaturi ce ating şi chiar depăşesc pragul de 30 de grade. La munte, la altitudini mari, vântul mai are unele porniri.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti, urmează încă o zi frumoasă, cu atmosfera însorită şi vânt domol. Se face puţin mai cald decât ieri, iar termometrele vor indica 31 de grade.

Vremea la munte

 

Şi la munte găsim vreme bună, cu temperaturi în creştere. Vântul sufla mai tare pe creste, iar, după amiază, vin câţiva nori şi e posibil să plouă trecător.

Vremea la mare

 

Pe litoral, prindem vreme excelentă de plajă. Soarele străluceşte de dimineaţă până seara, briza e activă, iar maximele ating 25...26 de grade în aer şi 25 de grade în apă.

Prognoza pentru zilele următoare

 

Vineri se menţine vremea frumoasă, cu temperaturi mai mari decât cele normale pentru această dată. Pe la munte şi prin nord-est s-ar putea să plouă slab, iar vântul are unele porniri pe creşte şi prin ţinuturile sudice.

Şi sâmbăta avem mult soare şi temperaturi de vară. Vântul continua să fie mai intens în vestul Meridionalilor şi în regiunile sudice, iar ploi e posibil să mai apară cu totul trecător, tot pe la munte.

Duminică, se face un pic mai cald. În zona montană se menţin condiţiile de ploi slabe după-amiaza, iar, pe litoral, vântul sufla puţin mai tare.

VIDEO PROTVPLUS.RO