Vremea azi, 11 septembrie. Prognoza pentru București și țară - Zi însorită şi caldă

11-09-2020 07:50


canicula, vremea

Zi însorită şi caldă, vineri, în cea mai mare parte a ţării. Doar în zonele montane şi prin nord-est, e posibil să picure trecător.

Maximele pleacă de la 22 de grade în depresiuni şi în Bucovina şi ating 32 de grade în Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, vremea va rămâne frumoasă. Cerul se păstrează curat toată ziua, doar vântul devine ceva mai insistent. Temperaturile, la fel ca ieri, ajung pe la 26 de grade la malul mării şi la 30 de grade prin Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim atmosferă cu soare, foarte puţini nori şi temperaturi cu vreo 2 grade mai scăzute decât ieri. Chiar şi aşa va fi mai cald decât în mod obişnuit, iar vântul va avea intensificări trecătoare pe parcursul zilei.

Se mai răcoreşte şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Maximele se opresc pe la 26 de grade, domină timpul frumos, dar în zonele mai înalte, apar ceva înnorări şi câţiva stropi de ploaie. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş este răcoare acum dimineaţa, dar soarele încălzeşte treptat atmosfera. Pe la amiază se ating 27...28 de grade şi e posibil să vină o ploaie de scurtă durată şi aici.

În ţinuturile vestice ne aşteaptă o zi foarte plăcută, cu temperaturi ridicate după prânz. Maximele ajung pe la 30 de grade şi doar pe la munte s-ar putea să apară câţiva nori de ploaie.

Şi în Transilvania e posibil să picure în zonele montane, dar în ansamblu avem vreme frumoasă şi un vânt mai intens, la altitudini mari. După o dimineaţă rece, mai ales în depresiuni, amiaza aduce chiar şi 28...29 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, şi astăzi este vară în toată regula. Temperaturile ating şi depăşesc 30 de grade. Norii se mai adună în apropierea munţilor, în timp ce pe la câmpie va domina cerul senin.

Vremea rămâne caldă şi în ţinuturile sudice. Norii nu prea se arată; vântul devine mai insistent, iar maximele ajung pe la 30...31 de grade

În Bucureşti avem încă o amiază cu soare şi atmosfera de vară. Se înteţeşte puţin vântul, iar temperatura urca până la 30 de grade. Urmează o noapte liniştită, senină, cu o minimă de 16...17 grade

Vremea la munte

 

 

La munte ne-aşteaptă încă o zi plăcută, cu temperaturi ridicate pentru luna septembrie. Norii apar în treacăt şi s-ar putea să lase 2...3 stropi, dar în ansamblu avem vreme frumoasă şi un vânt mai intens la altitudini mari.

Vremea la mare

 

 

Veşti foarte bune şi pentru cei aflaţi la malul mării. Şi astăzi avem o zi însorită, cu temperaturi agreabile. Doar vântul agită puţin atmosfera. Prin staţiuni se ating 26...27 de grade, iar apa mării are 25 de grade în nordul litoralului.

 

Vremea în următoarele zile

 

Vineri, rămânem cu vremea caldă şi frumoasă. În zonele montane pot să apară câţiva nori de ploaie. Vântul se înteţeşte în sud şi în sud-est, iar maximele ajung la 32 de grade prin sud-vestul ţării.

La fel va fi şi sâmbătă: soare, poate doi-trei stropi de ploaie pe la munte şi un vânt mai insistent în ţinuturile sudice. Temperaturile se menţin peste limitele normale.

Şi duminică avem o zi frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit. Doar în regiunile montane apar ceva înnorări şi e posibil să cadă o ploaie de scurtă durată, iar vântul mai are unele intensificări pe litoral.

Aceleaşi condiţii meteo şi la început de săptămâna: vreme bună, soare şi atmosfera de vară la orele amiezii. Vântul devine activ în sud-est, iar mai pe seară, la munte, s-ar putea să apară câteva ploi slabe.

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO