Vremea 9 aprilie 2019. Atmosferă închisă și ploi anunțate în toată țara


Ultimul update: Marti 09 Aprilie 2019 09:35
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2019 07:43
Categorie: Vremea

Marți, ploile se extind şi se pot acumula şi 15 litri pe metru pătrat în jumătatea sudică. Câţiva stropi vin şi în restul zonelor, iar temperaturile mai urcă puţin în sud şi est.

 

Miercuri, instabilitatea creşte şi va ploua aproape peste tot. Doar pe crestele montane sunt condiţii de ninsoare. În vest şi la munte apar fenomenele electrice şi se pot strânge 15...20 de litri pe metru pătrat.

Vântul prinde putere în nordul ţării, presiunea atmosferică va creşte, iar temperaturile rămân cam la fel.

Şi joi aşteptăm vreme închisă, ploi temporare şi cantităţi importante de apă în jumătatea vestică. Vântul va fi mai activ în estul ţării şi se face un pic mai răcoare.

Vineri, cam aceeaşi situaţie: ploi consistente în jumătatea vestică, doi-trei stropi în rest şi vânt activ peste tot.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan deschidem umbrelele: o să plouă destul de mult şi vântul va avea intensificări. Temperaturile cresc faţă de luni, însă nu prea sesizăm diferenţa, din cauza umezelii şi a vântului.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem plafon de nori şi vreme mai caldă că luni. Vântul va avea unele răbufniri şi aici, iar la noapte o să plouă.

Nu contăm pe vreme frumoasă nici în nordul Moldovei şi în Bucovina. Totuşi, temperaturile cresc simţitor şi ploile apar după lăsarea nopţii. În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş o să plouă din când în când, dar temperaturile rămân ridicate. Şi ieri au fost 20 de grade în zonă.

În schimb, în vestul ţării găsim vreme frumoasă şi atmosfera agreabilă. Aici vor fi 22...23 de grade, un pic mai cald decât ieri şi doi, trei stropi pe Valea Mureşului.

În Transilvania va fi vreme închisă, cu ploi temporare şi temperaturi la fel de mari ca ieri.

O să plouă şi în Oltenia, chiar mai mult decât în nord. Se pot aduna 15 litri pe metru pătrat,, apar şi aversele, iar vântul va avea intensificări destul de frecvent.

În ţinuturile sudice domină vremea mohorâtă, va ploua în multe reprize şi destul de consistent, şi, în mod surprinzător, se face mai cald. Saltul termic este de vreo şase, şapte grade în Bărăgan.

BUCUREŞTI

Şi în Bucureşti avem câteva zile mai neplăcute, n-o să prea zărim soarele. Marţi, ploile se înteţesc, la fel şi vântul şi apar aversele. Chiar şi aşa, se mai încălzeşte faţă de ieri, când abia s-au atins 13 grade.

Miercuri rămânem cu cerul plumburiu şi o să mai plouă, dar presiunea atmosferică va creşte. Nici joi nu apar schimbări. Va plouă din când în când, vântul va fi activ, iar temperaturile cam la fel: 16 grade după prânz şi 8 grade noaptea.

Şi vineri rămânem cu atmosferă închisă, dar ploile sunt anunţate mai pe seară şi în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Vremea la munte

La munte, marţi se anunţă ploi serioase în Carpaţii Meridionali, dar nu vor fi ocolite nici celelalte zone. Sunt posibile şi averse cu tunete şi fulgere, iar pe seara apar ninsorile pe creşte.

Miercuri, ploile vin în toate masivele şi vor fi consistente. Se pot strânge 15...20 de l/mp. La mare altitudine va ninge.

Joi se menţine atmosfera închisă, se face mai frig, dar ploile apar mai rar în masivele sudice şi estice. În schimb, în Apuseni şi în Munţii Banatului se mai pot aduna 20 l/mp.

Şi vineri persistă norii şi o să mai plouă, în special în masivele vestice. Termic nu sunt modificări importante, iar local se mai pot aduna alţi 20 de l/mp.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Vreme frumoasă, cu cer mai mult senin. Cum va fi vremea în acest weekend
Vremea 4 aprilie 2019. Temperaturi ridicate, dar și ploi și vânt. Cum va fi vremea în weekend
VIDEO PROTVPLUS.RO