Vremea 8 mai 2018. Ploi şi risc de grindină în toată ţara până la sfârşitul săptămânii

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 08 Mai 2018 09:33
Categorie: Vremea

Astăzi o să avem vreme caldă, dar şi multă instabilitate. Aversele apar frecvent în zonele de deal şi munte, în est şi în sud-est, iar spre seară o să plouă temporar şi în restul ţării. Maximele vor fi de la 18, la 28 de grade.

Vremea în fiecare regiune a ţării
Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici se anunţă o zi neplăcută, mai multe reprize de ploi zgomotoase şi condiţii de grindină. Vântul continua să agite atmosfera şi se răcoreşte faţă de ieri.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme instabilă, cu ploi temporare, destul de consistente, însoţite de fenomene electrice şi grindină. Vântul rămâne activ, iar temperaturile scad uşor. Ieri au fost cam 25 de grade, astăzi vom avea cel mult 22 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina instabilitatea persistă. Vin alte ploi torenţiale, sunt posibile căderi de grindină şi chiar vijelii. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, ajung pe la 22...23 de grade.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş aşteptam vreme schimbătoare, cu înnorări şi ploi de scurtă durată, în special după-amiaza şi seară. Temperaturile se menţin la valori plăcute, de 23...24 de grade.

Vestul ţării are parte de vreme bună. Pe înserat s-ar putea să vină şi aici o avesa-doua, dar în ansamblu avem atmosfera însorită şi temperaturi foarte agreabile.

În Transilvania, instabilitatea va afecta în special zonele montane, dar spre seară aversele îşi fac apariţia şi în rest. Se anunţă ploi destul de violente, cantităţi notabile de apă, fenomene electrice şi grindină.

Oltenia nu scapă nici astăzi de ploi. Acestea vin în special după-amiaza, cu toate fenomenele asociate. Nu lipsesc perioadele însorite, iar temperaturile, peste valorile normale, ajung la 26 de grade.

Şi în ţinuturile sudice se mai aduna norii, iar şansele de ploaie cresc spre seară şi după lăsarea nopţii. Până atunci avem vreme destul de bună şi va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit. Maximele vor urca spre 27 de grade.

În Bucureşti: atmosfera schimbătoare, vânt activ şi condiţii de averse pe seară şi la începutul nopţii. Presiunea atmosferică o să mai scadă puţin, de la o valoare modestă, maximă atinge 25 de grade, iar minimă în jur de 15 grade.

La munte, instabilitatea persista toată săptămâna. Astăzi se aşteaptă ploi torenţiale, cu răbufniri de vânt şi grindină, în special în Carpaţii Orientali şi în zona Meridionalilor. Temperaturile sunt comparabile cu cele de ieri.

Vremea în următoarele 3 zile
Mâine rămânem cu vremea instabilă. Ploile vin mai ales din a doua parte a zilei în sud, sud-est, în centru, la deal şi la munte şi pe suprafeţe mai mici în celelalte zone. Vor fi din nou averse consistente, cu vânt puternic şi grindină. Joi: încă o zi cu atmosfera schimbătoare şi ploi zgomotoase în zonele montane şi local în restul ţării, mai cu seamă în jumătatea sudică. Nici vineri nu scăpăm de instabilitate. Vor fi alte reprize cu averse torenţiale în multe zone din ţară şi se menţin condiţiile de grindină. Vântul se înteţeşte în est, sud-est, la munte, dar şi pe timpul ploilor, iar temperaturile se modifica foarte puţin de la o zi la alta.

În Bucureşti miercuri se mai răcoreşte un pic şi o să avem vreme cam neplăcută. O să plouă din când în când, vor fi şi descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Ziua de joi ne-aduce atmosfera schimbătoare, scurte reprize de ploaie după-amiaza şi o maximă în jur de 24 de grade- valoare normală pentru acest moment al anului. Şi vineri se mai aduna norii şi pot lăsa ceva averse, în special în a doua parte a zilei, iar maximă se opreşte pe la 23 de grade.

La munte, instabilitatea persista toată săptămâna. Mâine se face mai răcoare şi vin alte averse consistente, în special spre seară şi la la începutul nopţii următoare. Se pot strânge 30 de litri de apă pe metru pătrat şi se menţin condiţiile de grindină.Şi joi aşteptam vreme instabilă, averse locale, destul de violente şi cantităţi însemnate de apă. La fel va fi şi vineri: norii se adună din când în când şi vor aduce ploi torenţiale, cu toate suita de fenomene specifice instabilităţii atmosferice.

VIDEO PROTVPLUS.RO
vreme
Ne vom confrunta cu ger cumplit, urmat de fenomene extreme. Explicațiile ANM
Avertizare de Cod Portocaliu. Vântul va depăşi 125 de kilometri pe oră
Vremea 15 ianuarie 2019. Temperaturi scăzute și vânt puternic în multe regiuni din țară
Cod galben de viscol în zone din 27 de judeţe până miercuri seara; vânt şi precipitaţii, în rest
Vremea 14 ianuarie 2019. Zona din țară în care vor fi 8 grade
Un ciclon din Atlantic lovește România. Zonele afectate de zăpadă și vânt puternic
Austria zapada
Cod galben de ninsoare și viscol în 12 județe. Avertizarea în vigoare pentru restul țării
Vremea 13 ianuarie 2019. Zonele care nu vor scăpa de ger
Vremea 12 ianuarie 2019. Zona în care sunt minus 16 grade
Vreme extrem de rece în toată țara, vineri. Ziua în care temperaturile revin la normal
Sud-estul ţării, sub cod galben. Cât de mare va fi zăpada în Capitală
Cod galben de ninsori şi viscol în estul țării. HARTA zonelor afectate