Vremea 8 aprilie 2019. Zonele în care sunt anunțate ploi și temperaturi scăzute


Ultimul update: Luni 08 Aprilie 2019 09:57
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2019 08:23
Categorie: Vremea

Luni, ploile se extind. O să avem atmosferă închisă, iar temperaturile ajung până la 23 de grade în nord-vestul ţării.

Marți, ploile apar în sud, sud-vest, local şi în rest, iar la munte o să avem averse cu descărcări electrice şi se pot strânge 15 litri de apă pe metru pătrat.

În sud, vântul continuă să sufle cu putere, iar temperaturile rămân ridicate în vest şi centru, dar modeste prin sud şi est.

Şi miercuri prindem vreme urâtă, cu ploi în majoritatea zonelor. Aşteptăm mai mult averse, se pot strânge cantităţi importante de apă, iar temperaturile încep să scadă.

Nici joi nu prea zărim soarele, dar ploile vin mai ales în jumătatea vestică şi vor fi consistente. Nu se linişteşte nici vântul, iar maximele mai pierd vreo două grade.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, norii vor acoperi toată zona, vin şi ceva ploi, iar vântul va accentua senzaţia de frig. Mai vin câţiva stropi şi la noapte. Maximele termice vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se răcoreşte cu câteva grade faţă de duminică, vântul rămâne activ şi atmosfera se menţine neplăcută.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim vreme închisă. Se răcoreşte simţitor, duminică au fost 22 de grade la Botoşani, luni doar vreo 14, 15 grade. Va ploua slab şi pe spaţii restrânse, dar vântul mai are unele răbufniri şi aici.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş o să avem vreme caldă cu 23 de grade în termometre, dar se adună norii. Nici măcar peste noapte nu se înseninează.

Şi în vestul ţării se anunţă vreme caldă. Aici apare soarele din când în când, vântul se domoleşte, iar temperaturile urcă tot până la 23 de grade, ca şi ieri. Peste noapte o să avem 10 grade şi atmosferă plăcută.

În ţinuturile centrale, norii vor persista, însă doar în zonele de munte vin câteva ploi. Maximele termice vor ajunge până la 21 de grade Celsius în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, temperaturile cresc şi vor ajunge până la 21 de grade Celsius. Norii vor fi numeroşi şi e posibil să picure trecător iar vântul va fi activ.

În ţinuturile sudice, vremea va fi neplăcută, cu ploi temporare, răbufniri de vânt şi temperaturi de 16...17 grade.

BUCUREŞTI

În Bucureşti, luni avem încă o zi mohorâtă. Va ploua slab în mai multe reprize, vântul va fi activ iar maximă ajunge pe la 16 grade, ca şi duminica.

Marţi vor fi cam aceleaşi condiţii, dar printre ploi, este posibil să apară şi aversele. Şi miercuri o să plouă din când în când, vântul va avea răbufniri de-a lungul zilei, iar maximă urca spre 17 grade.

La fel şi joi. Vor mai fi condiţii de ploaie, nu prea vedem soarele şi se face un pic mai rece.

Vremea la munte

Ajungem în zona de munte, unde, norii acoperă multe masive. Prin Meridionali şi Orientali mai vin ceva ploi, vântul va fi insistent, iar temperaturile sunt destul de mari în Apuseni, dar modeste în masivele estice.

Marţi o să plouă mai ales în masivele vestice şi în cele sudice. Apar aversele şi se pot aduna 15 litri pe metru pătrat. Miercuri, instabilitatea sporeşte, aversele se extind în toate masivele şi temperaturile încep să scadă.

Joi, se face mai rece. Ploile continuă în Meridionali, în Munţii Banatului şi Apuseni, iar la altitudini mari vor fi ninsori cu lapoviţă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Vremea 7 aprilie 2019. Frig în toată ţara cu excepţia Transilvaniei
Alergiile la polen devin mai agresive când plouă cu descărcări electrice. Explicația specialiștilor
VIDEO PROTVPLUS.RO