Vremea, 27 Octombrie. Vreme bună, cu cer senin în cea mai mare parte a țării

Ultima actualizare: 27-10-2021 09:55

Vremea, 27 Octombrie. În sud-est și în sudul extrem se mai adună norii, iar maximele ajung la valori normale pentru acest moment al anului și vor fi între 11 și 17 grade, cu cele mai mici valori în depresiuni.

Vremea, 27 Octombrie. La noi, astăzi avem o dimineață rece, dar mai apoi soarele încălzește atmosfera și temperaturile ajung la valori normale aproape peste tot. În sud-est și în extremitatea sudică se mai adună norii, dar în rest se anunță o zi frumoasă, cu cer senin în majoritatea regiunilor.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan prindem vreme schimbătoare, cu înnorări mai persistente la malul mării, însă nu vorbim despre ploi. Temperaturile se opresc la 13 grade în zona litoralului, dar în Bărăgan se vor atinge 15 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, norii se înmulțesc, însă pe parcursul zilei vor fi și perioade însorite. Maximele ating 16, poate chiar 17 grade în zonele mai înalte.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem o dimineață rece, cu temperaturi de zero grade. Cerul rămâne curat, iar după prânz maximele urcă până la 15-16 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș temperaturile au coborât sub pragul înghețului în această dimineață. Tot acum, în primele ore sunt și ceva condiții de ceață, dar mai apoi se înseninează complet și la amiază se vor înregistra 13-14 grade Celsius.

Și în vestul țării se anunță o zi superbă, cu cer senin și până la 14 grade în termometre. Nici vântul nu pune probleme, iar la noapte minimele vor atinge zero grade.

În zona Transilvaniei avem o dimineață geroasă în depresiuni, pe unde temperaturile au coborât până la minus 10 grade. Tot în zona depresionară s-a lăsat ceața, însă mai apoi prindem vreme frumoasă, cu maxime de 13 grade în vestul provinciei.

Și în Oltenia este foarte rece în primele ore ale zilei, dar mai apoi urmează o zi plăcuta: nici urmă de nori pe cer, iar la amiază se vor înregistra 16, poate chiar 17 grade Celsius.

În ținuturile sudice se mai adună norii în Lunca Dunării, dar în rest avem vreme bună, cu soare generos și temperaturi de 14-16 grade, valori normale pentru acest moment al anului.

Vremea în București

În București, acum, dimineața mai sunt ceva înnorări, dar mai apoi cerul se degajează și prindem vreme frumoasă, cu soare în cea mai mare parte a zilei și 16 grade în termometre, după prânz. La noapte, minimele ating 3 grade în centrul orașului și minus 1 grad la periferie.

Vremea la munte

La munte avem o dimineață friguroasă, cu ceață pe văi și în depresiuni. După ce se risipește ceața matinală se anunță o zi plăcută: cerul va fi senin în majoritatea masivelor, nici vântul nu pune probleme, însă temperaturile rămân modeste pentru data din calendar.

Vremea în următoarele zile

Începem cu Bucureștiul, pe unde acum, dimineață, mai sunt ceva înnorări, dar mai apoi cerul se degajează și prindem vreme frumoasă, cu soare în cea mai mare parte a zilei. Maxima ajunge pe la 16 grade, o valoare potrivită pentru acest moment al anului.

Joi dimineață vor fi câțiva nori de vreme bună, dar mai apoi se înseninează complet. Vântul adie plăcut, iar după prânz vor fi tot 16 grade.

Vineri avem atmosferă însorită în prima parte a zilei, dar, treptat, se adună norii, iar vântul are unele răbufniri. Se mai încălzește pe timpul nopții, iar minima atinge 6 grade la marginea orașului.

Sâmbătă prindem vreme închisă și nu e exclus să burnițeze trecător. Se mai răcește puțin, iar la amiază vor fi cel mult 14 grade.

Vremea la munte

La munte, astăzi avem o dimineață friguroasă, cu ceață pe văi și în depresiuni. După ce se risipește ceața matinală se anunță o zi plăcută: cerul va fi senin în majoritatea masivelor, nici vântul nu pune probleme, însă temperaturile rămân modeste pentru data din calendar.

Cam la fel va fi vremea și joi: frig și ceață la începutul zilei, soare și atmosferă destul de plăcută după prânz.

Vineri atmosfera se menține însorită și se mai încălzește puțin. Vântul are intensificări în masivele sudice și în Munții Banatului, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă se adună norii în Carpații Meridionali și de Curbură.

Ziua de sâmbătă ne aduce tot vreme frumoasă, cu unele înnorări în masivele sudice și sud-estice, pe unde e posibil să plouă slab sau să burnițeze. Temperaturile scad ușor, iar vântul se întețește pe creste.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO