Vremea azi, 22 octombrie. Temperaturile scad în vestul, centrul și nordul țării

Ultima actualizare: 22-10-2021 09:38

Temperaturile scad în vestul, centrul și nordul țării, pe unde cerul va fi acoperit de nori. O să plouă în Banat, local în Transilvania, Crișana și izolat în Maramureș și Moldova.

În rest vremea rămâne frumoasă și caldă pentru luna octombrie. Vântul se intensifică pe crestele Carpaților Orientali, iar maximele termice pleacă de la 14 grade în regiunile vestice și vor ajunge până la 24 de grade în sudul țării.

În Dobrogea și Bărăgan se anunță soare și atmosferă plăcută. Temperaturile mai cresc puțin față de ziua trecută și vor ajunge până la 22 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, în primele ore ale zilei este ceață, însă treptat se arată soarele și o să avem o amiază foarte frumoasă și temperaturi ridicate pentru luna octombrie.

În nordul Moldovei și în Bucovina, vor fi înnorări și poate câteva ploi sporadice, dar zărim și soarele pe parcursul zilei. Maximele termice se vor situa între 19 și 23 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, cerul va fi acoperit de nori, însă ploile apar doar pe suprafețe restrânse. Vântul va avea intensificări la munte la altitudini mari și se răcește ușor.

În ținuturile vestice, norii vor fi numeroși și o să plouă pe suprafețe extinse. Joi au fost temperaturi de 20 de grade în zona însă astăzi se răcește și vor fi cel mult 16 grade.

În Transilvania urmează o zi cu mulți nori și ploi locale. Vântul va sufla mai tare pe crestele montane, iar după prânz se ating valori de 18 grade în estul provinciei.

Sud-vestul țării are parte de soare și atmosferă plăcută. Tendința de încălzire se păstrează și aici, iar maximele urcă spre 22 de grade. Către seară sunt ceva șanse de ploaie în apropierea munților.

La fel va fi și în ținuturile sudice, soare și vreme frumoasă iar temperaturile continuă să crească și vor ajunge până la 22-23 de grade Celsius.

București

În București ziua de azi ne-aduce soare și temperaturi ridicate pentru această dată.

După prânz se vor atinge 22-23 de grade Celsius și vântul devine mai activ.

Munte

În zonele de munte, se adună norii și o să plouă mai ales în Carpații Occidentali și Meridionali. Vântul va sufla mai tare în masivele estice, la altitudini mari, iar temperaturile din stațiuni vor fi în scădere.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO