Vremea, 26 octombrie 2021. Zi însorită, dar rece, în cea mai mare parte a țării

Ultima actualizare: 26-10-2021 11:05

Ziua de astăzi ne aduce atmosferă însorită și rece în mare parte din țară.

În sud-est va fi cam înnorat și e posibil să burnițeze, iar în zonele joase, dimineața, mai sunt ceva condiții de ceață. Maximele pleacă de la 9 grade în depresiuni și ajung la 16...17 grade în vestul țării.

Vremea în Dobrogea și Bărăgan

Începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme schimbătoare, din ce în ce mai mulți nori și un pic de ceață la începutul zilei. Apar și condiții de burniță, iar temperaturile rămân modeste și nu vor depăși 11...12 grade.

Vremea în Moldova

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, cerul se înnorează treptat și nu este exclus să cadă 2...3 stropi de ploaie. Vântul devine activ în zona Moldovei și o să avem o zi destul de rece, cu cel mult 11...12 grade după prânz.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, nu prea zărim norii, dar este cam frig la începutul zilei. Apoi atmosfera se dezmorțește treptat și pe la amiază se ating 12...13 grade. Vântul se intensifică și aici.

Vremea în Transilvania și Maramureș

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem o dimineață rece, cu temperaturi negative în unele zone. Amiaza ne aduce însă vreme frumoasă, cer senin și temperaturi destul de plăcute, în jur de 14...15 grade.

Soare și vreme bună găsim și în ținuturile vestice. Doar vântul sufla mai tare în sudul Banatului și mai poate depăși viteze de 55 Km/h, iar maximele ajung pe la 16...17 grade.

În Transilvania, acum este foarte frig, mai ales în depresiuni, pe unde a apărut și puțină ceață. Temperaturile cresc însă mai târziu. În vestul provinciei se ating 13...14 grade, iar vântul prinde putere în zona înaltă din Meridionali.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, atmosfera se menține însorită toată ziua, dar temperaturile se mențin sub valorile normale la această dată și o să avem cel mult 12...13 grade pe la prânz.

Și în sudul țării este soare în primele ore ale zilei, după care se înnorează treptat și s-ar putea să apară și un pic de burniță. Vremea rămâne rece și aici: vor fi doar 12...13 grade la orele amiezii.

Vremea în Capitală

În București ne așteaptă o zi cam mohorâtă, cu temperaturi modeste și un pic de vânt. Maxima se oprește pe la 12...13 grade. Cerul rămâne acoperit și pe timpul nopții, când va fi mai bine decât în noaptea trecută și se vor atinge 5...6 grade.

Vremea la munte

La munte găsim vreme frumoasă, cer curat și un vânt mai intens pe crestele Carpaților Meridionali. Va fi destul de frig, mai ales dimineața și noaptea, când o să apară ceață pe văi și în depresiuni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO