Vremea 22 noiembrie 2018. În weekend, temperaturile urcă ușor


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 22 Noiembrie 2018 07:52
Categorie: Vremea

Joi avem vreme urâtă, dar mai rece decât miercuri. Cel mai rău va fi în nordul Moldovei, unde temperaturile rămân sub zero grade chiar şi după prânz. În Oltenia şi Muntenia mai apare lapoviţă, iar în vest, nord-vest şi prin Dobrogea o să plouă.

Şi vineri vom tremura de frig prin sud şi est, dar norii se mai împrăştie, deci e puţin probabil să plouă. Apar, în schimb, ceaţa şi chiciura, mai cu seamă în zonele joase. Nivelul presiunii atmosferice scade în vest, dar mai creşte puţin în ţinuturile estice.

Sâmbătă percepem o încălzire uşoară, deşi dimineaţa va fi încă rece, iar în Bucovina, frigul persistă toată ziua. Atmosfera se anunţă destul de plăcută în ansamblu. Doar prin vest, încep să se adune norii şi o să picure trecător. Vântul va sufla mai tare în vest şi pe litoral, iar ceața mai poate apărea în zonele de câmpie. Atenţie şi la poleiul de pe şosele!

Duminică ne-aduce ploi în vest, centru şi nord, dar vreme frumoasă în rest. Ceața cuprinde multe dintre zonele joase, iar temperaturile maxime vor fi de la 3 grade în Moldova, la 15 grade în Banat.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan rămânem cu atmosferă închisă, mai vin ceva precipitaţii, în special ploi, şi pe şosele se menţin condiţiile de polei. Temperaturile scad faţă de ziua trecută: vom avea cel mult 3...4 grade, iar vântul va spori senzaţia de frig. Pe litoral poate atinge viteze de 55...65 Km/h şi avem în continuare atenţionare cod galben.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme foarte rece, puţină lapoviţa şi vânt activ în prima parte a zilei. Maximele se opresc pe la 1...2 grade, iar peste noapte cerul se mai degajează, dar e posibil să apară ceaţă.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se face şi mai frig. Dimineaţa mai apar ceva fulguieli; apoi zărim un pic şi soarele, dar temperaturile rămân sub pragul îngheţului. Acum sunt minus 5 grade la Cotnari. La noapte se înseninează şi temperaturile coboară până la minus 7 grade.

Se mai răceşte şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, pe unde miercuri s-au înregistra 9...10 grade. Astăzi, maximele se opresc pe la 5...6 grade; înnorările persistă şi o să plouă din când în când.

Vreme neplăcută găsim şi în vestul ţării: cer acoperit, ploi temporare şi până la 7...8 grade în regiunile deluroase de aici.

În Transilvania avem tot atmosfera mohorâtă şi rece, cu ploi trecătoare sau lapoviţă. Pe şosele mai poate să apară polei, aşa că mare atenţie!

În Oltenia se anunţă vreme urâtă, cu cer noros, lapoviţă şi condiţii de polei. Temperaturile rămân foarte modeste. La noapte precipitaţiile dispar, dar o să avem ceata cu depuneri de chiciură.

În ţinuturile sudice o să mai cadă puţină lapoviţă, în special în prima parte a zilei şi se menţine riscul de polei. Va fi în continuare foarte frig, iar vântul va mai agita un pic atmosfera.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, vremea se îmbunează abia în weekend. Joi mai vine ceva lapoviţă dimineaţa şi se menţine riscul de polei pe şosele. Apoi, precipitaţiile se opresc, dar norii persistă şi vântul rămâne activ. Maxima, la fel ca în ultimele zile, ajunge la 2...3 grade, valori de ianuarie.

Vineri va fi tot frig, deşi zărim un pic soarele şi maximă urca spre 4 grade. Barometrele vor înregistra o nouă creştere a presiunii atmosferice, iar ceata revine pe timpul nopţii.

Sâmbătă se anunţă vreme mai bună, nori în când în când, dar multă ceaţă. Temperaturile urcă uşor.

Şi duminică dimineaţă mai apare ceaţa, poate veni şi ceva burniţa, dar mai târziu vedem soarele. Temperaturile cresc perceptibil şi vor fi mai mari decât în mod obişnuit la această dată.

Vremea la munte

La munte este atmosferă de iarnă, deşi ninsorile vin mai mult pe creşte. Domină lapoviţa la altitudini mai mici şi pe şosele este posibil să se depună poleiul.

Vineri, vremea se îndreaptă, vedem soarele în multe masive şi se mai încălzeşte puţin. Pe văi şi în depresiuni, găsim, însă ceaţa şi condiţii de polei.

Sâmbătă se mai încălzeşte cu câteva grade, norii apar treptat şi pe seara, vor fi ploi sau burniţa în Apuseni şi în Munţii Banatului.

Duminică prindem vreme ploioasă. Ploile vin mai ales în masivele vestice şi în Carpaţii Meridionali şi vor fi destul de serioase. În nordul Orientalilor, în schimb, apar ninsorile în noaptea de duminică spre luni.

VIDEO PROTVPLUS.RO