Vremea 13 martie 2019. Zona în care temperatura maximă va atinge 12 grade

13-03-2019 07:33


Miercuri ne-aduce soare, vreme bună şi temperaturi în limitele normale. Prin vest, nord-vest şi centru apar treptat câţiva nori de ploaie, iar la munte e posibil să fulguiască.

Joi va domina atmosfera închisă. Prin sudul ţării o să picure trecător; iar pe la munte vor fi condiţii de lapoviţă şi ninsoare. Vântul se înteţeşte în nord-vest şi în ţinuturile estice.

Vineri avem atmosferă schimbătoare; ploi slabe în vest, nord-vest şi centru şi lapoviţă în zonele montane. Dimineaţă mai vin câţiva stropi şi prin sud-estul ţării, iar vântul devine activ în regiunile vestice.

Sâmbătă, vremea se încălzeşte. În jumătatea sudică se anunţă o zi însorită, foarte plăcută; dar în cea nordică va fi cam înnorat şi e posibil să cadă 2...3 stropi de ploaie.

Vremea în fiecare regiune

În Bărăgan şi Dobrogea, atmosfera va fi plăcută cu mult soare şi temperaturi în creştere uşoară faţă de marţi. După prânz, în termometre vor fi în jur de 11 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera va fi însorită se încălzeşte şi vom avea temperaturi normale pentru data din calendar.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi frumoasă cu cer mai mult senin. Se încălzeşte şi aici şi se vor atinge valori de 9-10 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, atmosfera va fi închisă însă doar pe timpul nopţii vin precipitaţii slabe: ninsori la munte şi ploi în zonele joase. Cresc temperaturile şi după prânz vor fi 9-10 grade Celsius.

În vestul ţării va predomina vremea frumoasă şi doar prin Crișana se mai adună norii iar la munte va ninge sporadic. Se încălzeşte puţin şi la amiază vor fi 10-11 grade Celsius.

În ţinuturile centrale, atmosfera va fi plăcută şi se înseninează. Pe la munte va fulgui izolat şi vântul va sufla mai tare la altitudini mari. Temperaturile urcă până la 10 grade în vestul provinciei.

Şi în sud-vestul ţării găsim soare şi vreme bună. Se încălzeşte şi se vor atinge 12-13 grade Celsius în Oltenia.

În sudul ţării se anunţă vreme frumoasă şi maxime în creştere faţă de ziua trecută. După prânz în Lunda Dunării se vor atinge 11 grade Celsius.

BUCUREŞTI

În Bucureşti, miercuri, ne aşteaptă o zi frumoasă, cu soare şi o maximă potrivită momentului, în jur de 12 grade. Joi avem vreme schimbătoare; temperaturi în scădere uşoară şi câţiva stropi de ploaie în noaptea următoare.

Şi vineri dimineaţă mai sunt ceva condiţii de ploaie; vântul devine activ, iar pe la amiază se ating 11 grade.Sâmbătă se încălzeşte şi va domina vremea frumoasă. Norii apar în treacăt, vântul va adia plăcut şi maximă ajunge pe la 14 grade.

Vremea la munte

La munte găsim vreme destul de bună şi temperaturi în uşoară creştere. Norii apar întâi în masivele vestice; apoi şi în restul zonei montane şi e posibil să lase câţiva fulgi de zăpadă.

Şi joi mai sunt ceva condiţii de precipitaţii slabe: fulguieli pe creşte şi lapoviţă în rest. Temperaturile se menţin la valori normale. Vineri avem o zi destul de mohorâtă, cu precipitaţii locale şi vânt mai insistent în masivele vestice şi sud-vestice.

Sâmbătă se încălzeşte şi o să avem soare în cea mai mare parte a zonei montane. Doar în nordul Carpaţilor Orientali va fi cam înnorat şi s-ar putea să apară precipitaţii slabe.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO